ZTK | Podolski böyle istedi!

Ziraat Türkiye Kupası'nda beş maç sonunda 8 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray, grubunun son maçında Erzincanspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2'lik beraberlikle şok yaşayan ancak bu şoku çabuk atlatan Galatasaray, yıldız oyuncusu Lukas Podolski'nin beş gol atarak damgasını vurduğu karşılaşmadan 6-2'lik galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Karşılaşmanın 31. dakikasında Nigel de Jong kırmızı kart görürken, takımımızda fileleri havalandıran bir diğer isim Garry Mendes Rodrigues oldu.

Son üç sezon üstüste kupada şampiyonluk yaşayan takımımız, bu sezon grubunun son maçında "tamam mı, devam mı?" maçına çıkması apayrı bir argüman olarak bir kenara dursun; Jan Olde Riekerink mücadeleye Cenk Gönen - Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Martin Linnes - Nigel de Jong, Josue , Wesley Sneijder - Yasin Öztekin, Bruma ve Lukas Podolski onbiriyle başladı. Rakibi karşısında maça hızlı başlayan ve ilk 10 dakika sonunda Podolski'nin golleriyle 2-0 öne geçen takımımız, rakip takımın 15 ve 25. dakikalarda bulduğu gollerle skora ortak olmasına engel olamazken bu duruma çok çabuk reaksiyon verdi ve 27. dakikada Rodrigues'in golüyle tekrardan öne geçti. Karşılaşmanın 24. dakikasında ilk sarı kartını gören Hollandalı orta saha oyuncumuz Nigel de Jong bu karttan sadece 7 dakika sonra ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, karşılaşmanın ilk 45 dakikası 3-2'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise tam bir Alman panzerinin resitali vardı. Yıldız oyuncu ikinci devrenin ilk 18 dakikasında tam 3 gol sığdırdı ve skoru bir anda 6-2'e getirdi. Karşılaşmanın 63. dakikası itibariyle skorda 4 farklı önde bulunan Galatasaray'da gerçekleştirilen değişiklikler ise hiç kuşkusuz kenar yönetimin ne kadar vasıfsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kenarda genç oyunculardan kurulu bir yedek kulübesi olmasına rağmen mücadelenin 65. dakikasında Bruma'nın yerine Yasin Öztekin; 72. dakikasında ise Sabri Sarıoğlu'nun yerine Pedro Cavanda oyuna dahil oldu. Genç oyunculara fırsat vermesiyle tanıdığımız ve altyapıdan oyuncu yetiştireceğine dair sezon başında ciddi ümitlerimiz olan Jan Olde Riekerink karşılaşmanın 85. dakikasında Lukas Podolski'yi kenara alırken, genç oyuncu Kerem Çalışkan'ı oyuna dahil etti.

Galatasaray bu sonuçla puanını 11'e yükseltti ve grubunu 2.sırada tamamlayarak son 16 turunda F Grubu'nun lideri Medipol Başakşehir ile eşleşti. Tek maç üzerinden oynanacak olan eşleşmede statü gereği deplasmanda oynayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0