3 Maymun: Federasyon, Kurullar ve Medya..

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe takımında forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza kişisel Instagram hesabında ''canlı yayın'' kullanarak bir yayın yapmıştı. Brezilyalı futbolcu bu yayın sırasında Galatasaray'a küfür ederken, kulübümüz tarafından da ilgili kayıtlar federasyona iletilerek oyuncuya ceza verilmesi talep edilmişti. Geçmişte benzer bir olayda o dönem formamızı giyen Felipe Melo'ya 2 maç ceza veren sözde bağımsız - özde talimat altındaki federasyonun sözde hukuk kurulları ise şuana kadar bu olayla ilgili herhangi bir yaptırımda bulunmadı.

Öte yandan bu skandal olay medyamızda da yeterli yeri bulamadı. Felipe Melo bir taraftarın kendisine attığı mesajı retweet ettiği için saatlerce konuşanlar iş malum camianın formasını giyen Josef'e gelince adeta 3 maymunu oynadı. Melo'yu yerin dibine sokanlar, gönderilmeli diyenler ve bu konu üzerinden saatlerce yayın yapan sözde tarafsız - özde satılık kalemler söz konusu Josef olunca bu konuyu televizyon-radyo programlarında, gazetelerinde ufak haberlerle geçiştirdiler. Felipe Melo'ya bir tweet retweet ettiği için 2 maç ceza veren federasyonun sözde tarafsız ve hukuk kurulları malum takımın oyuncusu Josef'in İnstagram hesabından küfüründe kış uykusuna uyuyan ayılar gibi ortadan kayboldu. Bir tarafta üç maymunu oynayan Türk spor basını, diğer tarafta kış uykusuna uyuyan federasyon. Şunu da hatırlatmak lazım yerden yere vurulan Melo, bu retweet ile ilgili ''Kırdığım olduysa kusura bakmasın lütfen.'' açıklamasında bulunacak kadar büyük bir erdem gösterirken, canlı yayında küfür eden Josef de Souza'dan herhangi bir açıklama da gelmediğini de hatırlatmak lazım. Her fırsatta ahlak diyenlerin, bu olayda yaptığı iki yüzlülükle nasıl insanlar olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Umarım bu ikiyüzlü kişiler birilerinin kuklası olmaktan kurtulurlar. Galatasaray'ın hakkını savunması gerekenlerin pasif kalması, medyada en ufak bir şekilde yer dahi bulmaması durumun vahimiyetini gözler önüne seriyor. Öte yandan bu olayla yine aklımıza ''Ahlâk satan adam en büyük ahlâksızdır.'' sözü geldi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0