CEV Cup | Kızlar Çeyrek Finalde!

Galatasaray kadın voleybol takımı, CEV Cup 8'li finallerinde eşleştiği Slovenya takımı Nova Maribor karşısında ikinci maçtan 3-2'lik mağlubiyet elde etmesine karşın ilk maçta almış olduğu avantajlı skor sayesinde CEV Cup 2017'de Çeyrek Final'e kaldı!

İyi başladığımız maçta teknik molaya 4-8 önde girdik. Gamze servis turu ile fark açılmaya başladı. Durum ikinci teknik molada 9-16'ya geldi. Hücumda aksamayan ve güzel bir iş çıkaran takımımız ilk seti 14-25 bitirerek 0-1 öne geçti.

İkinci sette servis hataları dikkat çekerken ilk teknik molayı ev sahibi bir sayılık fark ile önde geçti. Karşılıklı sayılar ile dengede devam eden sette ikinci teknik molada da ev sahibinin iki sayılık üstünlüğü vardı. Son bölüme eşit sayılarda girilse de ev sahibi Maribor 25-23 ile ikinci seti kazandı ve maça denge getirdi.

Üçüncü sete 3-0'lık seri ile başlayan ev sahibi ekibi 4-4'te kolayca yakaladık. Rakip takım teknik molayı 8-7 önde geçerken dengeli bir oyun sete yansıdı. Skor 14-14'te iken bulduğumuz 5 sayılık seri avantajı lehimize çevirdi ve bu avantajı set skoruna yansıtmayı başararak seti kazanmış olduk. İlk maçta aldığımız galibiyetle ise CEV Cup Çeyrek Finali'ne yükselmeyi bu set ile garantilemiş olduk.

Dördüncü sete yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan takımımız teknik molayı 6-8 önde geçti.  Hatalarımız ilerleyen sayılarda artınca maça önce denge geldi, sonra da rakip takım öne geçti. 25-21 kaybedilen set ile durum 2-2'ye geldi.

Tie-break setinde ise Maribor hızlı bir şekilde 8-4 öne geçti. Özellikle turu garantiledikten sonra bir düşüş yaayan takımımız setin ortasında durumu dengeledi fakat hatalar ile beraber seti 9-15 maçı da 2-3 kaybettik.

Maçın skor tablosu şu şekilde;
Galatasaray: Seda (19), Centoni (16), Ruseva (14), Jack (9), Leys (8), Nursevil (6), Aslı (4), Güldeniz (4), Ada (3), Gamze (1), Nihan (L),

Nova KBM Branik: Mlakar (29), Sobocan (13), Planinsec (12), Blagne (7), Najdic (5), Pintar (2), Jerala (1), Kosenina (-), Kaucic (-), Koskelo (L)

İlk maçta aldığımız avantajlı skor sayesinde takımımız Çeyrek Final'e yükselmeyi başardı. Rakibimiz ise Polonya'dan Lodz olacak. Kızlara elde ettiği başarı için tebrikler, önümüzdeki maçlarda ise başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0