Cenk Ergün: Tudor'u tüm camia istedi..

Galatasaray futbol direktörü Cenk Ergün, yeni teknik direktörümüz Igor Tudor hakkında Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Hırvat teknik adamın menajerinin kendilerine ulaştığını ve sözleşmesindeki çıkış maddesinden bahsettiğini belirten Ergün, genç teknik adamın tribünlerle iyi bir uyum yakalayacağını düşündüğünü belirtti. Cenk Ergün'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

RİZE ÇOK ZOR DEPLASMAN 
Yeni teknik direktörümüzle ilk maçımız. Amacımız tabii ki kazanmak. Çaykur Rizespor deplasmanı her zaman zor bir deplasman olarak anılır. Hava şartları da pek uygun değil gördüğümüz kadarıyla. Rakibimize saygı duyuyoruz ve kazanmak istiyoruz.

MENAJERİ BENİMLE TEMASA GEÇTİ
Çok çabuk gelişen bir süreç oldu. Salı günü yönetim kurulumuzun Reikerink ile devam etmeme kararı aldığı sırada bana her zaman olduğu gibi telefon vasıtasıyla futbol camiasından bir arkadaşım ulaştı. Igor Tudor'un menajerinin benimle irtibata geçmek istediğini söyledi. Kısa bir konuşma oldu. Bize Igor Tudor'un Galatasaray'a gelmek istediğini söylediler. Kontratında da bir çıkış maddesi olduğunu söylediler. Zaten bu yanılmıyorsam bu Pazartesi günüydü. Kardemir Karabükspor yönetimi tarafından da sizin radyonuzda kamuoyuna açıklanmıştı.

KARABÜKSPOR'U ARADIK, YANIT ALAMADIK  
Ben bunu teyit etmek amacıyla sözleşmenin o bölümünün benimle paylaşılmasını rica ettim. Ricamı kırmadı gönderdi. Ben de yönetim kuruluyla paylaştım. 'Konuş' dediler konuştum. Şartları aldık ve bu şartları karşılayabileceğimiz ortaya çıkınca, başkanımız da konuyu paylaşmak için Karabükspor başkanını aradı. Fakat ulaşamadı; sanırım yurt dışındaymış. Kendisine mesaj bırakmış. Bende aynı dakikalarda Karabükspor yönetimindeki arkadaşlarla paylaştım başkanımızın mesaj bıraktığını. Menajerle görüştük şartlarda anlaştık.

ÇIKIŞ MADDESİ TEKNİK DİREKTÖR İÇİN HER ŞEYİ ÇÖZER 
Görüşme talebinden ziyade olaya şöyle bakmak lazım. Teknik adamın sözleşmesinde iki taraf için de bir çıkış maddesi varmış. Bu gerçekleştirildiği takdirde teknik adamın kulüpten ayrılması gerçekleşebiliyor. Bizim Karabükspor yönetimi ile yaptığımız konuşma aslında nezaketen yaptığımız bir konuşmaydı. Bu oyuncularda da var. Biz Burak Yılmazın Trabzonspor'dan transferini de bu şekilde gerçekleştirdik. Çıkış maddesi olan teknik adam ve oyuncularda bu bedeli kulübe yatırırsa transfer gerçekleşebiliyor.

FUTBOLCUYLA GÖRÜŞMEK, TÜRKİYE'DE İZNE TABÎ
Oyuncu ve teknik adam konusunda iki tane talimat var. TFF şöyle diyor, sözleşmesi devam eden bir oyuncuyla görüşmek için kulübünden izin almanız gerekiyor. Sözleşmesi sona erecek bir Premier Lig oyuncusuyla buradan herhangi bir kulübümüz şu an gidip sözleşme yapabilir. Ama Türkiye'de sözleşmesi sona erecek bir oyuncu için Türkiye'den bir kulübümüz görüşecekse kulübünden yazılı izin alması lazım.

CAMİA TUDOR'U İSTEDİ 
Tüm camiamızın ortak talebiydi aslında Igor Tudor. Bu nedenle tercih ettik. Çok hırslı, daha ilk günden bu özelliğini takıma yansıttı. Diego Pablo Simeone gibi tribünleri ateşleyecek. Zaten taraftarımız bunu açıkça dile getirdi. Igor Tudor'u yakıştırdılar, istediler. Gelecekte gelmesini umduğumuz noktayla. Yönetimimiz bu konuda kararını verip yol vermesi çok uzun sürmedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0