E-Spor | Stratejik hatalar mağlubiyeti getirdi..

Şampiyonluk Ligi'nde mevsimin 4.haftasında lider SuperMassive ile karşılaşan Galatasaray LoL takımı rakibi karşısında yaptığı stratejik hatalar sonrasında vadiden 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından 5 puanla son sırada yer alan Galatasaray LoL takımı, yeni antrenörü Vorgborg yönetiminde 3.maçından 2.mağlubiyetini almış oldu.

İlk maçın yasaklama ekranında çok büyük bir hata yapan Galatasaray LoL takımı League of Legends oyunundaki en güçlü şampiyonlarından Camillie'yi yasaklamayarak ligin en iyi üst koridor oyuncusu FabFaboulous'a adeta hediye etti. Bu avantajı çok iyi değerlendiren SuperMassive gerek üst koridorda, gerek harita genelinde Galatasaray karşısında oyuna adeta hükmetti. Takım halinde oyun kompozisyonunu adeta nakış gibi oynayan Super Massive, oyundaki ilk kanı 11.dakikada dökerken FabFaboulous önderliğinde altında da farkı açtı. Galatasaray takım halinde mavi güçlendirmeyi ele geçirmek üzereyken, SuperMassive'ın haritadaki baskınına cevap veremezken, rakibinin 3 kuleyi ele geçirmesine engel olamadı. Mavi güçlendirmede rakibinin baskınına karşı direnç gösteremeyen Galatasaray aynı hatayı kırmızı güçlendirmede de yaptı ve SuperMassive'ın baskınına direnç gösteremedi. Üst koridorda birebir kapışmalarda Broken Blade'i adeta ezen FabFaboulous, önce orta koridoru ardından da inhibitörü ele geçirdi ve takımının katliam yaparak Baron güçlendirmesini elde etmesine olanak sağladı ve 30.dakikada Alev Ejderi'ni ele geçiren SuperMassive oyunu kazanmayı başardı. İlk maçın adamı hiç kuşkusuz %100 Camillie oyunuyla üst koridor oyuncusu FabFaboulous oldu.

İkinci oyunda seçim ekranında Galatasaray hiç beklenmedik bir seçim gerçekleştirdi ve meta seçimlerinde Velkoz'u destek rolünde kullanmayı tercih etti. Bu seçimle birlikte ormancı rolündeki yeni transferimiz Nerroh orta koridorda rakip takım oyuncusu Corki'ye büyük bir üstünlük kurdu ve orta koridoru domine etti. Alt koridorda başlayan çete savaşı bir anda takım savaşına döndü ve Galatasaray bu savaşta 5e 3'lük bir takas yaparak ayakta kalmayı bildi. Oyunun ortalarında büyük bir strateji hatası yapan Galatasaray, nişancısı olmadan 4 oyuncusuyla Baron'u indirmeye çalıştı ancak bu deneme büyük bir başarısızlıkla sonuçlanırken, SuperMassive'ın galibiyete uzanacağı sekansın başlangıcı oldu. Baron güçlendirmesi sırasında baskına gelen SuperMassive önce 3 oyuncuyu öldürdü, ardından da çok az canı kalan Nashor'u baronun öldürmesini izledik. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren rakip takım önce dış kuleleri ele geçirdi ve alt koridorda yaptığı kuşatmada 3 oyuncumuzu katletti. Alt koridorda bu üstünlüğünü inhibitörü alarak perçinleyen SuperMassive takımı, son takım savaşında üstünlük kurmasının ardından önce orta koridoru ele geçirdi ve son olarak Nexus'u yıkarak oyunu bitirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0