Ergin Ataman: Oyun kurucularımızdan katkı alamadık..


THY Euroleague'de normal sezonun 21.haftasında evinde Panathinaikos'u ağırlayan ve sahadan 84-79'luk mağlubiyetle ayrılarak bir üst tura çıkma şansını kaybeden Galatasaray Odeabank'ta başantrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Kısa oyuncu rotasyonundan istediği katkıyı alamadıklarını ve rakiplerine istenilen düzeyde sertlikle cevap veremediklerini belirten Ataman, karşılaşmanın hakemlerinin kötü bir performans sergilediğinin altını çizdi.

Maça topu iyi çevirerek iyi başladık.  Tempolu ve son maçlardaki gibi etkili bir performans gösterdik. Son haftalarda oynadığımız savunma ağırlıklı hücum performansımızla ilk çeyreği 24-18 önde bitirdik. İlk beş olarak oynayan oyuncularımız yoruldu, bençten gelen oyuncularımızdan da beklediğimiz savunma agresifliğini ve skor katkısını alamadık. Daye ve Fitipaldo’nun oyunda olduğu dönemde savunmada büyük açıklar verdik. Rakibimizde ise tam tersine Singleton ve özellikle Mike James bençten gelerek çok iyi katkı verdi ve maça ortak oldular. Baktığımız zaman ilk yarı başa baş geçti. 

Panathinaikos 16 üçlük buldu ki bu onlar için çok ciddi bir rakam. Aslında iyi de savunma yapmıştık ancak çok zor atışları soktular. Bizse çok top kaybı yaptık. Özellikle Sinan bugün malesef çok gününde değildi, 5 top kaybı yaptı. Fitipaldo hem hücum hem de savunma kötü bir performans gösterdi ve bu yüzden Sinan daha fazla sahada kaldı, yoruldu. Oyun kurucu pozisyonunda onlara yenildiğimizi söyleyebilirim ve bu yüzden de maçı kaybettik. Fitipaldo'dan da beklediğimiz katkıyı alamamamız bizi zorladı. Oyun kurucularda yenildik. Bizim oyun kurucularımız 11 sayı atmış; onlarda ise bu sayı 28.

Luigi Lamanoica'nın ilk yarı biterken çaldığı faul ve akabinde gelen 3 atış ise kesinlikle çok saçmaydı. 'Bir faul maçın önüne geçer mi?' diyeceksiniz fakat böylesine maçlarda, hele de THY Euroleague gibi bir arenada böyle saçma şeylerin yaşanmaması gerek. Maçın genelinde de hakemlerin iyi olduğunu söylemem mümkün değil. 


Biz sezon başında yeni bir takım kurduk ve oyun kurucu pozisyonunda istediğimizi bulamadık. Çok ciddi sakatlık problemleri yaşadık o dönemde. Takımda bir türlü dengeyi sağlayamadık. Takım içerisindeki oyuncuların rolleri değişti. Şu anda sağlamız. Oyuncularımın rolleri oturdu. Fitipaldo’nun oyun kurucu pozisyonunda 15-20 dk oynaması Sinan’ı rahatlattı. Pleiss çok katkı vermeye başladı ve iyi basketbol oynuyoruz. Euroleague’deki her takımla başa baş oynuyoruz. Gönül isterdi ki son topta kaybettiğimiz Fenerbahçe maçı ve bu akşamki maç gibi yakın geçen maçları kazansaydık. Bundan sonraki hedefimiz bu iyi basketbolu ligde sürdürüp lig şampiyonu olmak olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0