THY Euroleague: Bundan sonrası formalite..


Eurocup şampiyonu apoletiyle THY Euroleague'e katılan ve bu sezon gerçekleştirilen format kapsamında normal sezonda mücadele eden Galatasaray Odeabank, ligin 21.haftasında Panathinaikos'u evinde ağırladı. Abdi İpekçi Arena'nın kapalı gişe olduğu akşamlardan birisine tanıklık ettiğimiz karşılaşmada rakibi karşısında mücadeleyi bir an olsun bırakmayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, rakibi karşısında sahadan 84-79'luk mağlubiyetle ayrılarak THY Euroleague'de bir üst tura çıkma şansını kaybetti. Hastalığına rağmen ilk beş başlayan ve mücadelesiyle alkış alan Tibor Pleiss attığı 15 sayı ile takımın en skoreri olurken; Blake Schilb mücadeleyi 14 sayı ile tamamladı ancak bu performans mağlubiyete engel olamadı.

Maça 1 saat kala dolan ve maç başlamasına rağmen hala dışarıda uzun kuyrukların olduğu Abdi İpekçi Arena kuşkusuz sezonun en güzel gecelerinden birisini yaşadı. Bu sezon inişli - çıkışlı bir performans ortaya koyan Galatasaray Odeabank son haftalarda ortaya koyduğu basketbolla taraftarıyla adeta barışmış, iyi bir sinerji yakalamıştı. Panathinaikos karşısında sahaya Sinan Güler - Göksenin Köksal - Blake Schilb - Vladimir Micov ve Tibor Pleiss beşiyle çıkan Galatasaray maça da hızlı başladı. ilk çeyrekte üç dakika geride kalırken 7-3 öne geçti. İlk çeyreğin bitimine 05:44 kala televizyon molasına da Sarı-Kırmızılılar 12-3'lük skorla üstün girdi. Pleiss ve Micov'un üst üste basketleriyle beraber Galatasaray Odeabank, ilk çeyreğin bitimine 02:30 kala farkı 8'e çıkarttı: 20-12. Kalan süre içerisinde karşılıklı sayılar sonucu Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği 24-18 önde kapattı. İkinci çeyrekteki ilk sayılar Daye ile Sarı-Kırmızılılardan geldi. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci çeyreğin dördüncü dakikası geride kalırken Sarı-Kırmızılıların 31-24'lük üstünlüğü bulunuyordu. Panathinaikos Superfoods'un farkı 2'ye indirmesinin ardından başantrenörümüz Ergin Ataman ikinci çeyreğin bitimine 05:17 kala mola istedi: 31-29. İkinci çeyreğin bitimine 01:50 kala skorda eşitlik oluştu. İkinci çeyreğin bitimine 3 saniye kala topla içeri penetre eden Sinan Güler sayıyı bularak ilk yarının sonucunu belirledi. Sarı-Kırmızılılar, Panathinaikos Superfoods karşısında ilk yarıyı 40-43 geride kapattı.

İkinci yarıda Sarı-Kırmızılıların ilk sayısı Pleiss'tan geldi. Hücumda istenilen verimliliği sağlayamayan Galatasaray Odeabank'ta, üçüncü çeyreğin bitimine 06:02 kala başantrenörümüz Ergin Ataman mola istedi: 44-54. Schilb'in peşpeşe bulduğu sayılarla Galatasaray Odeabank farkı 6'ya indirdi ve Panathinaikos Superfoods koçu Xavi Pascual mola istedi: 56-62. Diebler'ın peşpeşe üç sayılık basketleriyle Galatasaray Odeabank, üçüncü çeyreğin bitimine 01:08 kala farkı 3'e indirdi: 62-65. Üçüncü çeyreği Sarı-Kırmızılılar 64-68 geride kapattı. Dördüncü çeyrekte Galatasaray Odeabank'ın ilk sayıları Pleiss'ın serbest atış çizgisindeki isabetleriyle geldi. Dördüncü çeyrekte dört dakika geride kalırken Panathinaikos Superfoods farkı 11'e yükseltti ve başantrenörümüz Ergin Ataman mola istedi. Dördüncü çeyreğin bitimine 04:40 kala Galatasaray Odeabank farkı 5'e indirdi ve skor 72-77'e geldiğinde konuk ekip molasına başvurdu. Karşılaşmanın bitimine 45 saniye kala 84-79 geride olan Galatasaray Odeabank son hücumlarında sayı üretemedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İSTATİSTİKLER
Vladimir Micov: 14 sayı - 4 ribaund - 4 asist,
Bruno Fitipaldo: 1 ribaund - 2 asist,
Alex Tyus: 7 sayı - 3 ribaund,
Blake Schilb: 14 sayı - 5 ribaund - 4 asist,
Tibor Pleiss: 15 sayı - 5 ribaund - 3 asist,
Austin Daye: 2 sayı - 1 ribaund - 1 asist,
Sinan Güler: 11 sayı - 4 ribaund - 2 asist,
Jon Diebler: 11 sayı - 2 ribaund - 1 asist,
Göksenin Köksal: 5 sayı - 2 ribaund - 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0