Futbol takımına ödemeler tamamlandı!

2 sezondur maddi anlamda ciddi sorunlar yaşayan ve UEFA'nın finansal fair-play kriterleri kapsamında Avrupa'dan bir yıl men cezası alan Galatasaray'da geçtiğimiz aylarda yapılan protokol sonrasında Emlak Konut'tan gelecek olan gelir teminat gösterilerek Denizbank'tan yaklaşık 342milyon TL'lik sıcak para girişi sağlanmış ve gelen parayla bankalara olan kredi borçlarının neredeyse yarısı kapatılmıştı. Dün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda bu durumu dile getiren başkan Dursun Özbek'in açıklamalarının ardında bir gerçek daha açıklığa kavuştu.

Denizbank ile yapılan protokol sonrasında Emlak Konut ile yapılan anlaşma teminat gösterilerek alınan 342milyon TL'lik paranın 315milyon TL'lik kısmı kısa vadede bulunan kredi borçlarının ödenmesine giderken, geriye kalan 22 milyon TL'lik bakiyenin büyük kısmının (yaklaşık 18milyon TL neredeyse 4 aydır ödeme yapılamayan futbol takımına dün akşam itibariyle tüm ödemelerin yapıldığı ifade ediliyor. Sezon başında oyuncularına transfer taksitlerini ve yıllık ücretlerinin ilk kısmını yatıran yönetim, sezon ortasında maddi anlamda yaşadığı sorunlar nedeniyle oyunculara 2-3 ay vadeli senetler vermişti. Ancak bankaların bazı gelirlere temlik koyması sonrasında bu ödemeleri de gerçekleştiremeyen kulübümüz Emlak Konut ile yaptığı projeden gelen bedelle birlikte kısa vadede ödemesi gereken tüm ücretleri ödemiş oldu ve oyunculara ödeyeceği bedel üzerinden sezon sonuna kadar rahat bir nefes almış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0