Jan Olde Riekerink: Kalecilik bir durum yok!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup olarak kupaya veda eden Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink maçtan sonra basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yenilen gollerde kalecilik bir durum olmadığı söyleyen Riekerink'in açıklamaları şu şekilde...

Bu sezon başından beri dile getirdiğimiz iki hedefimiz vardı. Şampiyonluk ve kupa... Ne yazık ki bugün kupadan elendik. Bu hem beni hem takımı çok üzdü. Agresiflik yönünden sıkıntı çektik. İlk yarıda yeteri kadar agresif değildik. Basit top kayıpları yaptık. Maç öncesi rakibimizin savunmadan hücuma ne kadar hızlı geçtiğini konuşmuştuk. Bu top kayıplarıyla onlara yardımcı olduk. İkinci yarıda biraz daha toparlandık. Golü çok geç bulduk. İkinciyi atacak fırsatı da yakaladık ama olmadı. Şanssızlıklarımız da oldu. Isınmada Ahmet, iyi başladığımız maçın hemen başında da Wesley'in sakatlanması... Hakemi eleştirme gibi bir tarzım yok ama gördüğüm kadarıyla ilk gol ofsayttı. Önümde gerçekleşen pozisyonda da Başakşehirli oyuncunun sportmenlik dışı hareketi sonrası kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Josue'ye yapılan hareket kabul edilebilir bir pozisyon değildi. Bugün kaleciye bağlı bir sıkıntı yaşamadık, kalecilik bir sıkıntı yok.

Tamamen lige odaklanmış durumdayız. Önümüzde Kayseri, sonra da Rize maçları var. İlk 5 dakika iyi başlayan bir Galatasaray vardı. Ne yazık ki Sneijder sakatlandı. Wesley'in çıkması yaratıcılık anlamında sıkıntı yaşadık. Pozisyon bulmada zorluk yaşadık. Bizim hatamız mücadele ruhunu ve agresifliği sahaya yansıtamamış olmamız.

Hemen ilk kötü oyunda rotasyona gitmek doğru değil. Sakatlıktan dönen arkadaşlarımız oldu. Rotasyon mümkün olacaktır. Bunun nedeni oyuncular eleştirildi diye değil geniş bir kadromuz olduğu için gerçekleşecek. Sezon önceki Süper Kupa unutulmasın. Beşiktaş ile oynayıp kazandık. Ligde onlarla deplasmanda oynadık. 2-0 öne geçtikten sonra kazanmamız gerekiyordu ama kötü oynayan bir Galatasaray yoktu. Fenerbahçe maçında iyi performans gösteremedik. Başakşehir ile oynadığımız ilk mücadele de takım iyi oynamıştı. 

Josue son maçta iyi oynamıştı. Bugün de oyuna girdi. Boş alanlar rakibe göre tamamen farklıydı. Oyun sonuna doğru çift forvet oynadık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0