Korkunç istatistik: Yenilen gollerin %60'ı duran toptan!

20 haftası geride kalan Süper Lig'de kalesinde toplam 20 gol gören Galatasaray takım savunması anlamında korkunç bir istatistiğe imza attı. Bu sezon oynadığı maçlarda 12 kez duran toptan kafa golü yiyen Galatasaray adına bu rakam toplam gol oranına oranlandığında %60 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri geride kalan 20 hafta sonunda hava topunda takım savunması en kötü olan takım olarak dikkat çekti.

Süper Lig'de geride kalan 20 hafta sonunda rakip filelere 39 gol atarken kalesinde 20 gol gören Galatasaray'ın maç başına gol yeme oranı 1'e yükseldi. Takımımız geride kalan 20 hafta sonunda takım halinde hava topu karşılama yüzdesi %53.9 olurken, ligin en başarılı 5.takımı olarak yer alıyor. Galatasaray savunmasında görev yapan oyuncuların bireysel olarak hava topu karşılama istatistikleri lig ortalamalarının üzerinde görünse de, bu rakamlar hiç kuşkusuz bu sezon yenilen 12 kafa golü karşısında hiç bir anlam taşımıyor. Özellikle duran toplarda alan savunması yapan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri geride kalan haftalarda bu stratejiyi pek başarılı uygulayabilmiş değil. Sezon başında stoper rotasyonuna Serdar Aziz, devre arasında ise Ahmet Çalık takviyesi yapan Galatasaray'da savunma tandeminde son haftalarda Hakan Balta - Semih Kaya ikilisinin oynaması soru işaretlerini beraberinde getirirken, teknik heyete eleştiriler yükselmişti. 

Galatasaray savunmasında görev yapan isimlerin maç başına kazandığı hava topu ortalamaları şu şekilde; 
*Ahmet Çalık sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği forması altında 16 lig maçında forma giymiş ve maç başına 3.6 hava topu kazanma ortalamasını yakalamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0