Palau Blaugrana'yı ateşe verdi: Jon Diebler!

Galatasaray Odeabank'ın sezon başında kadrosuna kattığı Amerikalı kısa forvet Jon Diebler dün gece Barcelona Lassa karşısında kusursuza yakın bir performans sergiledi. 26 dakika sahada kalan Diebler her ne kadar istatistik kağıdına 14 sayı - 2 asist - 2 top çalma ve 1 blok yazdırmış olsa da, Amerikalı oyuncu maçın en kritik anlarında sahne alarak galibiyette başrol oynadı.

İki takımın ilk çeyrekte 15'te sıfır üçlük atış denemesi yaptığı karşılaşmanın ikinci çeyreğinde ilk üçlüğü bulan ve Galatasaray Odeabank'ın ilk yarıda yayın gerisinden attığı tek basketi kaydeden Jon Diebler ikinci yarıdaki performansıyla maçın kilit isimlerinden birisi oldu. Maçtaki ikinci üçlüğünü ise 3.çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru 45-40'a getiren basket olarak kaydeden Diebler, final periyodunun başında da skoru 50-50'e getiren üçlüğü gönderdi. Maçın bitimine 1.5 dakika kala savunmada topu çalan ve smaçla tamamlayarak skoru 59-64'e çeken Jon Diebler takımımıza büyük bir avantaj sağlarken rakibimize de molayı aldırdı. Moladan boş dönen İspanyol ekibi karşısında Diebler son sözünü maçın bitimine 1 dakika kala söyledi ve sol köşeden gönderdiği üçlüğüyle skoru 59-67'e çekerek 7.585 kişi kapasiteli Palau Blaugrana'yı ateşe verdi.

1 yılı aşkın bir süre sonra Avrupa Kupası maçlarında deplasmanda kazanmayı başaran Galatasaray Odeabank adına Jon Diebler üç sayı çizgisinin gerisinden 4/4 isabetle oynadı. Hatırlayacağınız üzere Amerikalı oyuncu daha önce Maccabi Fox maçında 6/7 üçlük, Olympiakos maçında da 5/5 üçlük atarak galibiyetin mimarı olmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0