STSL | Bir maçtan daha fazlası..

Süper Lig'de son iki haftada 5 puan kaybederek zirvenin 7 puan gerisine düşen Galatasaray, ligin 22.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırlıyor. Türkiye'de futbolu yönettiği zanneden sözde tarafsız kurumun anlamsız kararı doğrultusunda 27 Şubat Pazartesi akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetirken, geçtiğimiz hafta göreve gelen Hırvat teknik direktörümüz Igor Tudor ilk kez iç saha maçına çıkacak. Dev derbi öncesinde istatistikler, analizler ve bilinmesi gerekenler şu şekilde..

SÜPER LİG: 21 HAFTADA 40 PUAN
Geçtiğimiz hafta teknik direktör değişikliğine giden Galatasaray, ligde geride kalan 21 haftada 40 puanla üçüncü sırada bulunurken; evimizde ağırlayacağımız ezeli rakibimiz 21 haftada topladığı 47 puanla zirvede yer alıyor. Sezona teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde başlayan ancak geçen hafta Igor Tudor'u göreve getiren takımımız ligde oynadığı karşılaşmalarda rakip filelere 40 gol bırakırken kalesinde 21 gol gördü. Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ise ligde 21 maçta 43 gol atarak ligin en çok gol atan ekibi olurken, kalesinde gördüğü 18 golle ligin en az gol yiyen 2.takımı olmayı başardı.

ARENA'DA HOŞGELDİN: IGOR TUDOR
Süper Lig'de iki hafta önce evinde Kayserispor'a kaybeden Galatasaray, teknik direktör Jan Olde Riekerink ile yollarını ayırmış ve KDÇ Karabükspor'da bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Hırvat teknik adam Igor Tudor ile sözleşme imzalamıştı. Galatasaray teknik direktörü sıfatıyla ilk lig maçına Çaykur Rizespor karşısında çıkan Hırvat teknik adam her ne kadar camiaya merhaba demiş olsa da, Ali Sami Yen Arena'da ilk maçına Beşiktaş karşısında çıkacak. 

SÜPER LİG: EN ÇOK PAS YAPAN İKİ TAKIM
Geride kalan 21 hafta sonunda Süper Lig'in en çok pas yapan takımı rakiplerine açık ara farkla Galatasaray olurken, takımımız bu karşılaşmalarda toplamda 12.073 pas girişiminde bulundu. Ligde bu alanda ikinci sırada bulunan takım ise Beşiktaş oldu. Ligde oynadığı 21 maçta 11.471 pas yapan siyah-beyazlıların ardından üçüncü sırada gelen takım ise Fenerbahçe olurken, sarı-lacivertli takımın toplam pas sayısı 8.726 olarak dikkat çekti. Ligin en çok pas yapan takımı Galatasaray'ın topla oynama oranı ise %62.4 olurken, rakibimizin topla oynama oranı %62.7 olarak istatistiklere geçti. Galatasaray'ın bu sezon ligde yaptığı isabetli pas sayısı ise 10.442 olurken, konuk ekibin isabetli pas sayısı 10.113 oldu.
ASİST KRALI: 11 ASİST, WESLEY SNEIJDER
Galatasaray forması altında bu sezon gösterdiği performansla zaman zaman eleştirilerin odak noktası haline gelen yıldız oyuncumuz Wesley Sneijder, ligde geride kalan 21 hafta sonunda takım arkadaşlarına yaptığı 11 asistle bu alanda zirvede yer alıyor. Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final turunda Başakşehir Belediyesi karşısında sakatlanarak 5.dakikada kenara gelen ve ligde son 2 maçta forma giyemeyen Hollandalı maestro hiç kuşkusuz derbide takımımızın en büyük kozu olacak. Bu sezon ligde 16 maçta forma giyen ve 2.3 şut denemesinin yanı sıra 1.3 şut isabetiyle Galatasaray'ın hücumdaki en büyük kozlarından birisi olan Sneijder, takım arkadaşlarına yaptığı 11 asistin yanı sıra 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

GOL KRALI: 16 GOL, CENK TOSUN
Beşiktaş forması altında bu sezon kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Cenk Tosun, ligde geride kalan 21 hafta sonunda rakip filelere bıraktığı 16 golle ligin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. Süper Lig'de bu sezon 1.795 dakika sahada kalan 26 yaşındaki forvet oyuncusu maç başına 0.8 gol ortalamasıyla ligde önemli bir istatistiğe sahip oldu. Ligde oynadığı karşılaşmalarda 61 şut atan ve maç başına 3.1 şut ortalamasıyla ligin en çok şut atan 3. oyuncusu konumunda bulunan Cenk, bu denemelerinde bulduğu 1.8 isabetli şut ortalaması ile ligin en çok isabetli şut atan oyuncusu sıralamasında ilk sırada yer alıyor. 2014/15 sezonunda bedelsiz olarak Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun, siyah-beyazlı forma altında ilk iki sezonunda ligde toplamda 13 gol atarken; bu sezon haricinde kariyerindeki en golcü sezonunu Gaziantepspor forması altında ligde oynadığı 31 maçta 13 kez fileleri sarstığı 2013/14 sezonunda gerçekleştirmişti.

CEZA SAHASI DIŞINDAN EN AZ GOL: GALATASARAY
Bu sezon ligde yediği 21 golün 14'ünü duran toptan yiyen Galatasaray, takım savunması anlamında felaket bir sezon geçirirken geride kalan 21 haftalık sekansta ceza sahası dışından sadece 1 gol yedi. Bu alanda ligin en iyi kaleci performansına sahip olan takımımız, rakip ceza sahası önünde ise 21 haftada bulduğu 6 golle ligin en iyi üç takımından birisi olarak dikkat çekiyor. Galatasaray bu sezon ligde rakip kaleye maç başına ortalama 13.9 şut atarken, iç sahada bu rakam 16.8'e çıkıyor. 
EN ÇOK GOL ATAN TAKIM: İLK 15, SON 15 DAKİKA
Süper Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda Galatasaray rakip filelere 40 gol bırakırken, attığı gollerin yarısını ilk 15 ve son 15 dakikalık bölümlerde kaydetti. Oynadığı karşılaşmalarda başlama vuruşunun ardından ilk 15 dakikalık bölümde 8 gol bulan takımımız, karşılaşmalardaki son 15 dakikalık bölümde 12 gol olmak üzere bu sekanslarda toplam 20 gol bulmayı başararak bu dakikalarda ligin en golcü takımı konumunda yer alıyor.

350.LİG MAÇI: SABRİ SARIOĞLU
Galatasaray altyapısında geçirdiği günlerle birlikte toplamda 21 yıldır sarı-kırmızılı formayı giyen Sabri Sarıoğlu, kulüp tarihinde önemli bir başarıyı geride bırakmaya hazırlanıyor. 15 yıldır A takım forması giyen Sabri, derbide forma giymesi halinde Galatasaray forması altında 350.lig maçına çıkacak. Savunmanın sağında forma giyen 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu sarı-kırmızılı forma altındaki maç sayısını da 469'a yükseltecek ve kulüp tarihinde en fazla forma giyen 5.isim olarak tarihteki yerini alacak.

188.LİG MAÇI: FERNANDO MUSLERA
2011 yılının sıcak bir Temmuz akşamında Galatasaray'a transfer olan Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera kulüp tarihine geçmeye hazırlanıyor. Galatasaray'da 6.sezonunu geçiren 30 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, bu hafta ligde oynanacak olan Beşiktaş derbisiyle birlikte Zoran Simovic'e ait olan "en çok forma giyen yabancı oyuncu" ünvanına ortak olacak. Dünyanın en iyi kalecileri arasında ilk 10'da yer alan tecrübeli kaleci, derbide görev yapması halinde sarı-kırmızılı forma altında 188. lig maçına çıkmış olacak. 2001-02 sezonunda formamızı giyen Andrés Fleurquin'den sonra kulüp tarihindeki Uruguaylı ikinci oyuncumuz olarak dikkat çeken Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda en uzun süre forma giyen yabancı oyuncu olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Gösterdiği başarılı performansla taraftarlar arasında en sevilen isimlerin başında gelen Muslera, ilk sezonunda şampiyonluk yaşamasının yanı sıra aynı sezon 16 maçta kalesini gole kapatarak Taffarel ve Mondragon'a ait 15 maçlık rekoru geride bırakmıştı. Galatasaray forması altında ilk sezonunda penaltıdan gol atan Fernando Muslera, efsane kalecimiz Zoran Simovic'in "gol atan kaleci" ünvanına ortak olurken; hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçıyla birlikte efsane kalecimizin bir diğer rekoruna ortak olmuş olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0