STSL | Rize deplasmanı öncesi...

Geçtiğimiz hafta 11 puanlık maçta Arenada Kayseriye kaybeden takımımız ligin 21. hafta mücadelesinde ligde kalma savaşı veren Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Hafta içi yaşanan teknik direktör gelişmeleri ile gölgede kalsada bu maç, kazanıp derbiye iddialı girmek ve şampiyonluk için son şans olacaktır. 

Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada rakibimizi Eren Derdiyok'un 2 golü ile 2-0 mağlup etmiştik. Karşılaşmada Rizespor'un en büyük gol kozu Kweuke sarı kart cezası ile sahadaki yerini alamayacak; bizde ise Wesley Sneijder'in sakatlığı devam ederken Carole ve Selçuk'un durumları henüz belirsiz. Koray ve Serdar Aziz'in ise sakatlıkları sürüyor. 

Yeni Rize Şehir Stadı'ndaki maçı Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken ve Kutluhan Bilgiç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mustafa Arslan olacak.

YENİ HOCA YENİ BAŞLANGIÇ
Sezona Jan Olde Riekerink yönetiminde başlayan takımımız, son zamanlarda alınan kötü sonuçlar üzerine Kayseri yenilgisi sonrasında Riekerink ile yollarını ayırırken yerine Karabükspor'da başarılı bir sezon geçiren Igor Tudor'u getirdi. 

Karabükspor ile bu sezon 20 maçta 27 puan toplayan Igor Tudor, büyük takımlara karşı aldığı skorlarla da dikkatleri üzerine çekmişti. Haftaya liderin 5 puan gerisinde 3. sırada giren takımımız Rize karşısına yeni hocasıyla ilk maçına çıkacak. Son zamanlarda alınan kötü sonuçlarla şampiyonluk yolunda ağır yara alınsa da yeni hocamız ile yeni bir hava yakalayabilirsek hala yarışın içinde olduğumuz da bir gerçek.


RİZEDE SON 7 MAÇTA SADECE 2 GALİBİYET

İki takım Süper Lig'de 33 kez karşılaştı. Bu maçların 23'ünü Galatasaray kazanırken, takımımız sahadan 5 kez mağlubiyetle ayrıldı ve 5 maç beraberlikle sonuçlandı. Genel tablodaki bu üstünlüğe karşın Çaykur Rizespor ile oynadığımız son 7 maçta sadece 2 kez sahadan galibiyetle ayrılabildik. Rize'de ise 5 maçtır galip gelemiyoruz. 

Rizespor takımımızla evinde oynadığı son beş maçın sadece birini kaybederken (2G 2B); son üç maçta da takımımıza galibiyet şansı tanmadı (1G 2B). Takımımız, Rizespor'u deplasmanda en son 12 Ocak 2008'de yenmişti. Geçen sene Rize'de oynanan müsabakayı son dakikalarda yediğimiz 2 gol ile 4-3 kaybetmiş ve o hafta içi hocamız Hamza Hamzaoğlu ile yollarımız ayrılmıştı.

KARŞILIKLI KÖTÜ FORM
Takımımız ligde oynadığı son 3 maçın ikisinden yenik ayrılırken son 5 deplasman karşılaşmasından yalnızca ikisini kazanabildi. Ev sahibi ekip Çaykur Rizespor ise son 12 maçında sadece 3 galibiyet çıkarabilirken son maçında Akhisar Belediyespora 1-0 mağllup oldu. Aynı zamanda Rizespor son iç saha maçında yeni hocamız İgor Tudor'un çalıştırdığı Karabükspor'u 1-0 mağlup etmiş ve evinde 4 maç sonra kazanmıştı. Aynı zamanda karşılaşma kornerden en çok gol yiyen 2 takımı karşı karşıya getirecek. Bu sezon yediğimiz 7 korner golü ile dikkat çeksek dahi bu konuda bizden zayıf tek takım ev sahibi Rizespor ( 8 gol).

ÖZKAHYA İLE 18 GALİBİYET
Halis Özkahya kariyerinde en çok Galatasaray'ın maçını yönetirken; takımımız Özkahya ile çıktığı 32 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Özkahya'nın yönettiği 8 maçta ise takımımız sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Futbolcularımız bu 32 mücadelede Özkahya'dan 3 kırmızı, 74 sarı kart gördü. Özkahya son olarak 2016-17'de 5-1 Galatasaray galibiyeti ile tamamlanan Alanya mücadelemizi yönetmişti.

MUSLERA TARİHE GEÇMEK ÜZERE
File bekçimiz Fernando Muslera, Süper Lig’in 20. haftasında TT Arena’da oynanan Kayserispor maçı ile birlikte sarı-kırmızılı formayla 186. lig maçına çıktı. Muslera böylece kulübün en fazla forma giyen yabancı oyuncularından Cevad Prekazi ve Mondragon’u geçerken, 2 maçta daha forma giymesi halinde Zoran Simovic’in rekoruna ortak olacak. Muslera, ilk sezonunda şampiyonluk yaşarken, 16 maçta kalesini gole kapattı. Deneyimli file bekçisi Taffarel ve Mondragon’un 15’er maçlık rekorunu kırmıştı.

KAZAN VE DERBİYE ODAKLAN
Gerek form durumu gerekse son maçta 11 puanlık fırsatın kaçması hepimizin şampiyonluk umutlarını karartsada yeni bir hoca, yeni bir hava ve yeni bir Galatasaray görmek mümkün. Bu hafta gelecek güzel oyun ve galibiyet önümüzdeki hafta derbide Arena atmosferinde takımı şampiyonluk ortağı yapabilir. Rizede Galatasarayımız için yeni hocası ile takımca kenetlenme ve yarışa ortak olma, rakiplere mesaj verme zamanı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0