STSL | Rize deplasmanında yine kazanamadık..

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Igor Tudor yönetiminde ilk maçına çıkan takımımız, rakibi karşısında Lukas Podolski'nin 22.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Takımımız 75.dakikada Özgür Çek'in attığı gole engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı ve şampiyonluk şansını oldukça zora soktu.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Linnes, Selçuk, de Jong, Yasin, Josue, Rodrigues ve Lukas Podolski onbiriyle çıktı. Karşılaşmaya istekli başlayan takımımız, önde yaptığı presle rakibi hataya zorladı.Takımımız, 22.dakikada Josue'nin çıkardığı topta Podolski'nin sert şutuyla 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca devreye bu skorla girildi. Takımımız ikinci yarıya önemli bir fırsatla başladı ancak bu pozisyonda hakemlerin uydurduğu ofsayttan dolayı sonuç alınamadı. Rizespor'un etkili olduğu ikinci yarıda, takımımız 60.dakikada Josue-Tolga değişikliğine gitti. Rakip kalede kontrataklarla etkili olmaya çalışan takımımız, aradığı pozisyonları ve 2.golü bulamadı. 75.dakikada Tolga Ciğerci'nin yaptığı acemice faul pahalı mal oldu ve Özgür Çek frikikten attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Galibiyet golü için rakip kaleye yüklenmeye başlayan takımımız, Selçuk-Sinan değişikliğiyle de iyice risk aldı. Takımımız 90.dakikada Semih'in ortasında Yasin ile çok önemli bir pozisyona girdi ancak Yasin bu pozisyonda topa vuramayınca takımımız sahadan 1 puanla ayrıldı. Takımımız 2008'den bu yana kazanamadığı Rizespor deplasmanında yaptığı bu puan kaybıyla şampiyonluk şansını da çok zora soktu.

Öncellikle hakemle başlayalım. Bu hafta yine bir hakem rezaletiyle karşılaştık. 48.dakikada ofsayt olmayan pozisyonda uydurdukları kararla takımımızın golü adeta engellendi. Yakın tarihte Karabükspor deplasmanında Cüneyt Çakır rakibin lehine uydurduğu penaltıyla, Kayserispor maçında Hüseyin Göçek veremediği penaltımız ve uydurduğu faulle 2.golümüzü iptal etmesiyle takımımızın emeğini gasp ederken, bu reziliklere bir yenisi daha eklendi. Biraz daha geçmişe gittiğimizde ise 1,5 senedir ligde doğranan bir Galatasaray olduğunu görüyoruz. Geçen sezon ligin açılış maçında Sivas deplasmanında Olcan'ın attığı golde uydurulan ofsayt, Antalya deplasmanında Etoo'nun elle attığı golün verilemesi, bu sezon Trabzonspor maçında verilmeyen penaltılar ve üstte de verdiğimiz örneklerle emeği gasp edilen bir takım olduk. Dursun Özbek yönetimi ise buna göz yumuyor. Galatasaray'ın haklarını savunamayan bu basiretsiz yönetimden geçtiğimiz haftalardaki isteğimizi yineliyoruz ve istifa etmelerini istiyoruz. Galatasaray'ın haklarını koruyamayacaksanız o görevde olmanızın da bir anlamı yok.
Igor Tudor'la başlamak gerekirse 3 günde takıma büyük bir etki yapmasını beklemek hayalcilik olurdu. İlk yarıda defansın orta sahada kurulması, önde yapılan pres gelecek adına umutlandıran şeyler olsa da ikinci yarıda maçın en iyisi olan Linnes'in çıkartılması da çok kötü bir hamleydi. Takımın sezon başından beri 2 hücum planı vardı. Bunlardan biri topu Bruma'ya ver o pozisyona soksun, diğer ise Sneijder'in becerisiyle pozisyona girmek üzerine kuruluydu. Sneijder'in sakatlığı, Bruma'yı hocanın nedenini anlamadığımız şekilde kadroya almaması üzerine Rize deplasmanında hücumda ne yapacağımız büyük soruydu. Nitekim bu maça da yansıdı. İlk yarıda defansı orta sahada kurup, önde yapılan presle rakibi hataya zorlasak da yalnızca 1 pozisyona girdik ve bunda da golü bulduk.  Bu konuda Tudor'u suçlamak acımazsızlık olur çünkü 3 günde hücum planı yapamazsınız. Ancak ikinci yarıdaki geriye kapanış, Linnes'in çıkması ve Sinan'ın oyuna geç girmesi ise Tudor'un hatalarıydı. Özellikle maçın en iyisi olan Linnes'in çıkması çok büyük bir hataydı. Bu hatalardan ders aldığını umuyorum.

Son olarak sezona iyi başlayan ve haklı övgüleri toplayan ancak sonrasında uzun süre takımdan ayrı kalan Tolga ise 2 haftadır rezalet. Geçen hafta Kayserispor karşılaşmasında kötü bir performans sergileyen Tolga, Rize deplasmanında oyuna girdikten sonra sırtı dönük adama yaptığı gereksiz faulle takımın puan kaybı yapmasına sebep olan isimlerden biri oldu. U-15 takımında oynayan futbolcunun bile bildiği en temel bilgilerden olan sırtı dönük adama faul yapmaktan sakının bilgisini sanırım Galatasaray A takımında oynayan Tolga Ciğerci bilmiyor. Bunun yanı sıra geldiği ilk günden beri kötü şutlar çeken Tolga, bu özelliğini de zaman içerisinde geliştirmesini beklerken hiç üstüne koymadı. Geçen hafta Kayserispor karşısında frikiği kullanarak önemli bir fırsatı heba eden Tolga, Rizespor karşısında da 86.dakikada müsait pozisyonda arkadaşı olmasına rağmen çektiği şutla gole ihtiyacımızın olduğu dakikalarda pozisyonu harcamamıza sebep oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0