Türkiye Kupası | Theodore'u durduramadık...

Ankara'da düzenlenen İntegral Forex Türkiye Kupası çeyrek final etabında Darüşşafaka Doğuş'u 77-71 yenen Galatasaray Odeabank, yarı final etabında sezon içerisinde iki kez karşılaştığı ve ikisinde de sahadan mağlup ayrıldığı Banvit ile karşılaştı. Karşılaşmada takımımız adına Bruno Fitipaldo çeyrek final maçında olduğu gibi yabancı sınırından ötürü tribünde yer aldı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiss beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Göksenin Köksal'ın hücum ribaundu sonrası tipi ile buldu. İlk dakikalarda iki takım da pota altını kullanmaya çalışırken, takımımız savunma ribaundlarını almakta zorlandı ve TV molasına 8-6 Banvit üstünlüğü ile girildi. Bu kısıma kadar hücumda Pleiss'ı etkin kullanmaya çalışan takımımız, savunmada ise Theodore'un ikili oyunlarını savunmakta zorlandı. Mola dönüşünde üst üste başarılı savunmalar yapan Galatasaray Odeabank, periyotun son dakikalarında bu enerjisini kaybedince hücumda da kilitlendi ve ilk çeyrek Banvit'in 17-14 üstünlüğü ile geçildi. İlk çeyrekte oldukça temposuz oynayan takımımız hücumda tepe ikili oyunları ve Pleiss'ın orta mesafe şutları dışında bir şey üretemedi. 

İkinci çeyreğe Micov'u kısa forvete çekip uzun forvet pozisyonunda Daye ile başlayan takımımız, ilk dakikalarda set temposunu arttırmaya çalışsa bile şutlarında isabet bulmakta zorlandı. Bu dakikalarda hücumda kötü olan Ergin Ataman'ın öğrencileri, savunmada Banvit'i durdurmayı başarınca farkın açılmasına engel oldu(20-16). Periyotun ilerleyen dakikalarında maçın oldukça düşük olan temposu artarken yapılan rotasyon hataları sonrasında Orelik ve Chappell ile yay gerisinden etkili olan Banvit farkı açmaya başladı. Takımımız bu ikiliye Göksenin Köksal'ın üçlükleri ile cevap verdi ve Filipovski molasına başvurdu(29-26). Mola dönüşü Daye ile alçak posttan basket bularak serisini 0-8'e çıkaran Ergin Ataman'ın öğrencileri daha sonrasında Banvit'in yeniden ritim bulmasına engel olamadı ve ilk yarı Banvit'in 33-28 üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci yarıya maça başladığı beş ile başlayan takımımız ilk sayılarını iki dakikanın ardından Sinan'ın turnikesi ile buldu. Üst üste başarısız hücumların ardından direksiyona geçip sorumluluk alan kaptan Sinan Güler önce basket faul ile 2 artı 1 yaptı; daha sonra ise çaldığı top sonrasında Göksenin'e boş turnike attırarak Filipovski'ye molayı aldırdı(40-38). Mola dönüşü Sinan önderliğinde iyice ritmini yakalayan takımımız, yaptığı iyi savunmaların ardından üst üste basketler bularak skorda öne geçti ve maçın momentumunu eline aldı(43-48). Bu sekansta özellikle Sinan Güler ve Vladimir Micov'un istekli oyunu takımımızın 3-15'lik seri yakalamasını sağladı. Periyotun kalan kısmında Ergin Ataman'ın öğrencileri kontrolü rakibine bırakmazken maçın son çeyreğine 47-51 önde girdi.

Son çeyreğe iki tarafta karşılıklı boş hücumlarla başlarken periyotun ilk basketini 1.30 dakikanın ardından Banvit adına Furkan Korkmaz buldu. Üçüncü çeyrekte yakaladığı oyun ritmini kaybeden takımımız hücumda yeniden ilk yarıdaki görüntüsüne dönünce Ergin Ataman erken bir mola almak zorunda kaldı(51-51). Mola dönüşü Jon Diebler'ın üçlükleri ile nefes alan takımımız, maç başından beri çok iyi savunduğu Theodore'un penetrelerine engel olamayınca Banvit tekrardan oyuna ortak oldu ve bitime 3.41 dakika kala Orelik'in üçlüğü ile öne geçince Ergin Ataman mola aldı(64-61). Mola dönüşünde boyalı alanda Tyus'u besleyerek skor bulmaya devam eden takımımız, Diebler'ın üçlüğü ile bitime 2.30 dakika kala skorda bir kez daha öne geçti(65-68). Maçın son anları büyük çekişmeye sahne olurken daha az hata yapan taraf olan Banvit, takımımızı 71-68 yenerek adını finale yazdıran taraf oldu.

Şüphesiz maçın en enterasan anı ise ilk devrenin bitimine 1.30 dakika kala yaşandı. Emir Preldzic'in sol dipten turnikesinde aksiyon başladıktan sonra Tolga Geçim'in yaptığı faulde atış basket olmasına rağmen hakemler basketi iptal edip sonrasında -Banvit'in faul hakkı dolmamasına rağmen- iki atış verdi. Kural kitabına bakarsak, eğer faul atıştan önce yapılmışsa karar basketin iptali ve oyuna kenardan başlamamız şeklinde olmalıydı; eğer faul atış sırasında ise karar basket faul artı tek atış şeklinde olmalıydı. Ancak hakemler bu iki ihtimalinde dışında "tartışmalı" bir karara imza attı. İşte o pozisyonun görüntüleri...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0