Sarayın Sultanları'nın lig performansı ve play-off yolu..

Yeni sezona yeniden yapılanma parolasıyla giren ve lige hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray kadın basketbol takımı oynadığı göze hoş gelen basketbolla takdir toplarken, çıktığı 19 lig maçında 14 galibiyet ve 5 mağlubiyetle puan tablosunda 3.sırada yer alıyor. Geride kalan 19 haftada takımımızın ortaya koyduğu performansı sizin için derledik...

Hücumda skorer bir görüntü ortaya koyan takımımız, 19 maçta bulduğu ortalama 76.5 sayı ile ligin lideri konumunda bulunurken Eurocup Women'da da bu alanda liderliği elinde bulunduruyor. Sete set hücumda topu her fırsatta dolaştırmaya çalışan takımımız yaptığı 19.5 asist ortalamasıyla bu alanda Fenerbahçe, YDÜ ve Mersin BŞB'nin ardından ligin en iyi 4.takımı konumunda bulunuyor.

Hücumda guardlarının yaratıcılığına güvenen sarı-kırmızılılarda yapılan 19.5 asistin %55'i Moriah Jefferson ve Işıl Alben'den geldi. Takımımızın önemli skor opsiyonlarından diğer ikisi ise Kristine Vitola ve Maryia Papova. Özellikle çabuk ayaklarıyla öne çıkan Kristine bu sezon ligde %40'lık bir dış atış isabeti yakalarken, Belaruslu uzun forvetimiz Papova ise hem boyalı alanda hem de üç sayı çizgisinin gerisinden skor buluyor. 

Set hücumlarında Işıl Alben ve Moriah Jefferson'un ellerine güvenen takımımızda savunma kaynaklı sayılar da önemli bir yer teşkil ediyor. Bu sezon ligde ortalama 12.1 top çalan takımımız yaptığı tam saha baskı ve bulduğu kolay basketlerle sıkışan oyunu ve skoru açabiliyor. Öte yandan üç sayı çizgisinin gerisinden skor bulabilen oyuncularımız (Vitola, Papova, Cansu ve Traore gibi) oyundayken rakip uzunu dışarıya çekmek ve Moriah Jefferson ile Işıl Alben'in penetrelerine zemin hazırlamak da takımımızın opsiyonlarından. Tabii burda Moriah Jefferson'un yeteneklerini de konuşmak gerekiyor çünkü deyim yerindeyse topu iğne deliğinden geçirebilen bir oyuncu ve hem kendine hem de arkadaşlarına sayı bulma ortamını hazırlayabiliyor. 
Hücumda hemen hemen her şekilde sayı bulabilen takımımızın savunma performansı ise hücumdaki kadar mükemmel değil. Ligde yediği ortalama 67.6 sayı ile ligin en az sayı yiyen takımları konumunda kendisine 6.sırada yer bulabilen takımımız özellikle boyalı alan savunmasında ve rakiplere verdiği hücum ribaundlarında ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor. Ligde aldığı 5 mağlubiyetin 2'sini YDÜ karşısında alan takımımız bu maçlarda Quanitra Holingsvorth'ün etkili oyununa engel olamazken bu 2 maçta Quanitra ortalama 18 sayı - 8 ribaund ile; Kristine Vitola ise 9.5 sayı - 1 ribaund ile mücadele etti. Ligdeki iki maçta da ilk skor opsiyonu Quanitra'nın devrilmeleri üzerinden olan YDÜ karşısında yardım savunmalarında sınıfta kaldı. Ayrıca kaybedilen diğer maçlarda da Galatasaray pota altı rakiplerine üstünlük kuramazken, bu maçlarda ortalama 73.4 sayıyı potasında gördü. 

Ligdeki mevcut yabancı sınırından dolayı yapılan  kıta dışı tercihini de konuşmak gerekir. Sezon ortasında takıma transfer olan Astou Traore takıma geldiğinde hem 3 hem 4 numarada oynayabilmesinden ötürü herkesin kafasında oluşan şey şu olmuştu: Galatasaray'ın uzun beşle oynadığı dönemde Traore'den gelecek ribaund katkısının takıma katacağı yarar. Geride kalan 19 maçta Astou Traore 7 maçta forma giyerken 14 sayı ve 4 ribaund ile mücadele etti. Sağlıklı bir Moriah Jefferson'un 1 kıta dışı hakkını doldurduğunu düşünürsek, Yvonne Anderson ve Astou Traore arasında yapılacak tercihe göz atmak gerekiyor. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu 2 oyuncunun pozisyonları da stilleri de farklı. Sezon başında toplam 3 guardı birden sahada gördüğümüz dönemler vardı ve topa baskıyı iyi yapıyorduk. Yvonne Anderson ise forma giydiği 13 maçta ortalama 12.8 sayı - 4.2 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları üretirken Astou Traore'nin forma giydiği maçlarda takımımız %71,5, Yvonne Anderson'un forma giydiği maçlarda ise %77'lik bir galibiyet yüzdesi tutturdu.

Ligde Fenerbahçe ve YDÜ öne çıkan 2 takım olurken, takımımızın ilk 3'te kalması ise fikstüre bakılırsa zor gözüküyor zira deplasmanda aldığı 4 mağlubiyetin yanında kalan deplasman maçlarından Beşiktaş, Hatay ve ASKİ gibi iyi takımların kayıpsız geçilmesi gerekiyor. Öte yandan Abdi İpekçi'de oynanacak AGÜ ve Fenerbahçe maçlarından çıkacak sonuçlar da takımımızın normal sezondaki yerini ve play off'a nasıl bir eşleşmeyle gireceğini belirleyecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0