BSL | Siyahla beyaz gibi farklı..

Hafta içi Turkish Airlines Euroleague'de Play-Off şansını matematiksel olarak kaybeden Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 21. haftasında evi Abdi İpekçi Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlarken bu sezon 0/3 yaptığı rakibi karşısında ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı. 

Sarı-Kırmızılılarda Blake Schilb ve Emir Preldzic kadro dışı kaldıkları için; Bruno Fitipaldo yabancı sınırından dolayı tribünde yer alırken, Errick McCollum ise ikinci Galatasaray döneminde Fenerbahçe karşısında ilk kez Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Fenerbahçe'de ise Kostas Sloukas sakatlığı sebebiyle, Pero Antic ve Anthony Bennett ise yabancı sınırından dolayı tribünde yer aldı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Austin Daye'in orta mesafe şutu ile buldu. İlk hücumlarda yardım rotasyonlarında hata yapan takımımız, ilerleyen dakikalarda savunmasını oturtmaya başlarken; hücumda ise geçiş oyunlarında tepe ikili oyunlarını erken oynayarak Fenerbahçe savunmasının yerleşmesine izin vermeden sayılar bulmaya çalıştı. 10-10 eşitlikle girilen TV molasından sonra Fenerbahçe'nin hücumda yaptığı hataları iyi değerlendiren takımımız, mücadele gücünü de arttırınca rakibine kolay atış şansı vermedi ve boyalı alanı kullanarak skor üretmeye devam etti(16-10). Periyotun son kısmı karşılıklı basketlerle geçilince ilk çeyrek Galatasaray Odeabank'ın 19-15 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci çeyreğe Errick McCollum ile başlayan takımımız, Sinan Güler'in orta mesafe basketiyle skoru 21-15'e getirdi. McCollum'un girişi ile birlikte geçiş oyunlarından ziyade yarı saha hücumlarına dönen Yenilmez Armada, ikili oyunlar sonrasında çembere atak etmeye devam ederek bu şekilde Fenerbahçe uzunlarını yıpratmaya çalıştı(27-20). Periyotun ikinci kısmıyla birlikte Fenerbahçe savunması ön alanda yaptığı baskı ile ekibimizin organize olmasına engel olmaya çalışsa bile saha içine doğru yerleşen takımımız, hücumda pas adedini arttırınca sayı üretmeye devam etti ve Obradovic'e molayı aldırdı(36-28). Mola dönüşünde iki takımda rakiplerinin sert savunmalarına karşı hücum etmekte zorlanırken; zinciri kıran taraf Ergin Ataman'ın öğrencileri oldu. İlk devre boyunca sezonun en istekli ve arzulu savunmasını yapan takımımız devre sonunda yakaladığı 7-0'lık seri ile soyunma odasına 41-28 önde gitti. Ergin Ataman'ın öğrencileri ilk devrenin sonundaki 5 dakikalık sekansta rakibine sayı atma şansı vermedi. 

İkinci yarıya maça başladığı beş ile başlayan takımımız ilk sayılarını Sinan Güler ile buldu. Fenerbahçe ikinci devrenin başında ilk yarıdaki momentumun takımımız adına devam etmesini engellemek adına Bobby Dixon ile bir atak yapsa bile Micov hücumda sorumluluk alarak rakibine cevap verdi(50-35). Bu dakikalarda Fenerbahçe pota altına atak ederek Yenilmez Armada'nın faul hakkını erken doldurmasına neden olurken hakemlerin de aleyhimize daha kolay düdükler çalması dikkatlerden kaçmadı! Televizyon molasından sonra hücumda istediği pozisyonları bulamayan takımımız, savunmada da isteğini kaybedince Fenerbahçe farkı tek hanelere indirdi ve Ergin Ataman molasına başvurdu(51-43). Mola dönüşünde Micov'un mükemmel asistinden sonra gelen Sinan Güler'in üçlüğü ile rahat bir nefes alan Galatasaray Odeabank, periyotun kalan kısmında ne yazık ki bir türlü ritme giremedi ve karşılaşmanın son çeyreğine 56-50 önde girdi. İlk yarıda kusursuz bir şekilde takımını yöneten Ergin Ataman ise ne yazık ki üçüncü çeyrekte hamle yapmakta geç ve yetersiz kaldı.

Karşılaşmanın son çeyreğine Errick McCollum'un üst üste aldırdığı fauller ile hücumda agresif başlamaya çalışan takımımız, hücumda ritim bulma adına zorlama atışlara yönelince Fenerbahçe karşılaşmada uzun süre sonra öne geçti(56-57). Maçın başında Fenerbahçe kısalarına yaptığı akıl almaz baskının yüzde 50'sini maçın ikinci yarısında yapamayan Sarı-Kırmızılılar, rakibinin kısalarının oyun içine dahil olmasına engel olamadı ve ilk yarıdaki avantajını kaybetti. Maçın son kısımlarında ilk yarıda iyi bir katkı veren Sinan Güler de üst üste kritik hatalar yapınca Fenerbahçe bir kez daha momentumu eline alan taraf oldu(67-71). Maçın son dakikalarında iyice yorgunluk emareleri gösteren Ergin Ataman'ın öğrencileri eline geçen fırsatları değerlendiremeyince ilk yarısını harika oynadığı maçı ikinci yarıda yaptığı hatalarla 75-79 kaybetti ve rakibine karşı olan eşleşmede bir kez daha galip gelemedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0