Korkunç tablo: Gelirler %22 azaldı, giderler %43 arttı!

25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde kulüp tarafından tüm üyelere bir bilgilendirme mesajı geçildi ve sadece üyelerin ulaşabileceği raporlar geçtiğimiz günlerde sabaha karşı SMS ile bildirildi. 2016 yılının mali verilerinin bulunduğu raporda çarpıcı rakamlar bulunurken, Dursun Özbek yönetiminin yaptığı fahiş harcamalar ve hızla büyüyen borç alacak farkı Genel Kurul'un mali yönde çok sert geçeceğini gösteriyor.

2016 yılına dair mali kayıtlar incelendiğinde; gelirlerin bütçelenen rakamlardan 23.5milyon TL eksik olması dikkat çeken detayların başında geliyor. Gerçekleşen giderlerin bütçelenen giderlerden neredeyse 50 milyon TL fazla olması da bütçenin ciddi bir tutarla aşıldığını gösteriyor. 2016 yılında üyelere sunulan ve onaylanan bütçe gelirlerinin %22 civarında eksildiğini, giderlerin ise %43 oranında arttığını görüyoruz. Tüm bu ekonomik başarısızlıkların yanı sıra 2015 Aralık dönemi'nde 44.3 milyon TL olan vadesi geçmiş ödenmemiş borç tutarının 2016 Aralık dönemi itibariyle neredeyse 2 katına çıktığı ve 82.5milyon TL seviyesine ulaştığı görünüyor. 

Konsolide borç/alacak farkının yine aynı dönemler içerisinde 963milyon TL'den 1.189milyon TL seviyesine çıktığını görüyoruz, ki buradaki 226milyon TL'lik farkın nereden kaynaklandığını Galatasaray yönetimi açıklamak zorundadır. Tüm bunların yanı sıra Galatasaray'ın ekonomisinin yönetilemediği gerçeği bir kez daha karşımıza "Banka Kredileri" kısmında çıkıyor. 2015 yılı sonunda bankalara olan kredi borcumuz 676milyon TL iken, geride bıraktığımız 2016 yılı sonunda bu tutar 786milyon TL'ye çıkmış durumdadır. Yani burada da 100milyon TL'lik bir kredi artışı var, ki yukarıdaki tüm bu veriler tek bir çatı altında yorumlandığında Galatasaray sürekli harcama yapan ancak geliri olmadığı için etrafa borçlanan, borçlarını ödeyemeyen bir profile dönüşmüş durumda olduğunu gösterir.

Gelirler/Giderler tablosunda dikkat çeken, korkunç bir rakam var! 2016 yılında bütçelenen "Diğer Giderler" kaleminde 582bin TL bulunurken, aynı kalem için gerçekleşen giderin 5milyon TL olması bu gider kaleminin soruşturulmasını elzem kılıyor. Galatasaray yönetiminin bu gider kalemini tek bir çatı altında "Diğer Giderler" olarak değil, gerekirse kime hangi hizmet karşılığında ne kadar ödendiğine kadar kalem kalem açıklaması gerekiyor. 2016 yılı için bütçelenen 13.8milyon TL'lik finansman giderinin reelde 37milyon TL olarak gerçekleştiği ve burada da bütçe aşımının üst seviyede olduğunu görüyoruz. Kulüp her ne kadar bunun 18milyon TL'lik kısmının kur farkından kaynaklandığını belirtse bu açıklama pek gerçekçi değil. Keza, siz finansman gideriniz olarak bütçelenen rakamın üzerinde bir kur farkı savunması yapıyorsanız ne cebinizdeki paradan ne de yapacağınız harcamanın öngörüsünden bi'habersiniz demektir!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0