STSL | Sıkıntılı Antalya deplasmanı..

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmadan 1 puanla çıkarak şampiyonluk şansınız mucizelere bırakan takımımız, ligin 23.haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada rakibini Selçuk İnan ve Lukas Podolski'nin(2) attığı gollerle 3-1 mağlup eden takımımızda, bu karşılaşma öncesi sarı kart cezalısı Podolski'nin yanı sıra adelesinde zorlama tespit edilen Sneijder ve sakatlığı devam eden Koray ve Serdar Aziz forma giyemezken, rakibimizde ise 9 golle takımın golcüsü olan Samuel Eto'o sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. 6 Mart Pazartesi günü saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. 

SON 10 MAÇTA 6 BERABERLİK
Takımımız Antalyaspor ile Süper Lig'de 41 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 24'ünü kazanmayı başaran takımımız, 7'sinden ise mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynana son 10 karşılaşmada ise takımımız 3 kez galip gelirken, 6 karşılaşmada rakibiyle berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 19 gol atan takımımız, kalesinde ise 13 gol gördü. Öte yandan Antalya'da oynanan 20 lig maçının 13'ünde takımımız rakibine yenilmedi.(3B 10M). Ancak son yedi maçın sadece ikisini Galatasaray kazanabildi (2B 3M). Ayrıca rakibimiz sahasında sekiz maçtır kaybetmiyor ve bu maçların 6'sını kazanmayı başardı. Süper Lig'de halen devam eden en iyi iç saha galibiyet serisi bu.  Karşılaşma öncesi dikkat çeken bir diğer istatistik ise takımımızız Antalyaspor ile oynadığı son beş lig maçında da karşılıklı gol atıldı. (toplam 22 gol, maç başına 4,4 gol).


MUSLERA REKORU KIRACAK
Başarılı kalecimiz Fernando Muslera, Süper Lig’in 22. haftasında Türk Telekom Arena’da oynanan Beşiktaş maçı ile birlikte sarı-kırmızılı formayla 188. lig maçına çıktı. Beşiktaş maçıyla beraber Zoran Simoviç'e ait olan rekora ortak olan Muslera, Antalyaspor karşısında forma giymesiyle beraber en çok forma giyen yabancı oyuncu olarak rekoru kıracak. Geldiği günden beri yaptıklarıyla Yüce Atatürk'ün ''Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.'' sözüne en çok yakışan sporculardan olan Muslera, şüphesiz ki her Galatasaray'lının gönlünde ayrı bir yere sahip. İyi ki bizimlesin Nando, hep bizimle kal.

TUDOR'LA İLK GALİBİYET GELSİN
Kayserispor karşısında alınan mağlubiyet sonrası Jan Olde Riekerink ile yollarını ayırıp, takımın başına Igor Tudor'u getiren Galatasaray, Tudor yönetiminde çıktığı 2 maçta henüz galibiyetle tanışamadı. Hırvar teknik adam yönetiminde ilk maçına Rize deplasmanında çıkan takımımız, bu karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kalırken, Tudor yönetimindeki ilk iç saha maçında ise ezeli rakibi Beşiktaş'a evinde 1-0 mağlup olmuştu.

ALİ PALABIYIK İLE 10 MAÇTA 4 GALİBİYET
Süper Lig 2012-13 sezonundan beri maç yöneten Ali Palabıyık, bu süreçte takımımızın 10 karşılaşmasında görev aldı. Takımımız Ali Palabıyık'ın yönettiği 10 karşılaşmada 4 galibiyet alırken, 3 kez de mağlup oldu. Ali Palabıyık bu sezon takımımızın Vodafone Arena'daki 2-2 biten Beşiktaş derbisini, Türk Telekom Arena'da 2-1 kaybettiğimiz Başakşehir maçını ve 6-0 kazandığımız Akhisar mücadelesini yönetmişti. Öte yandan Ali Palabıyık Süper Ligde görev almaya başladığı günden beri Antalyaspor'un da 10 karşılaşmasını yönetti. Antalyaspor bu karşılaşmalarda 3 kez galip gelirken, 3 kez de mağlup oldu. Ayrıca Ali Palabıyık, iki takım arasında geçen sezon Türk Telekom Arena'da oynanan ve 3-3 berabere biten karşılaşmayı da yöneten isimdi. Takımımızın bu sezon neredeyse her maçta bir hakem skandalına kurban gittiğini düşündüğümüzde hakemden çekinmeden edemiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0