STSL | Taraftarı mutlu etmek için istifa edin..

Spor Toto Süper Lig'in 25.haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı.Üst üste 2 maçtır kazanan takımımız, rakibi karşısında son derece kötü bir oyun sergiledi ve sahadan mağlup ayrıldı. Yeni stadında ilk kez karşılaştığımız rakibimize galibiyeti N'doye ve Yusuf Yazıcı getirdi.

MAÇIN HİKAYESİ...
Karşılaşmaya Muslera, Semih, Cavanda, Carole, Linnes, Selçuk, Tolga, Sneijder, Yasin, Bruma, Lukas Podolski onbiriyle çıkan takımımız, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Trabzonspor'un önde baskısı karşısında zorlanan takımımız, rakip kaleye gitmekte zorlandı. 13.dakikada duran topta Sneijder'in ortasıyla etkili olan takımımız, Cavanda'nın kötü vuruşuyla bu pozisyondan sonuç alamadı. Bu pozisyon takımımızın ilk yarıdaki tek pozisyonuydu. 23. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topu Trabzonspor N'doye ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra takımımızın oyundan tamamen düştü. İlk yarının sonunda Trabzonspor etkili geldi. Bu pozisyonda Yusuf Yazıcı'nın şutu direkten döndü. İlk yarıda başka gol olmadı ve 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının başında 49.dakikada Trabzonspor Olcay Şahan'ın asistine Yusuf Yazıcı ile skoru 2-0'a getirdi. Takımımız farkı azaltmak için 57.dakikada Linnes-Garry Rodrigues değişikliğine gitti. Bu değişiklikten 5 dakika sonra bu kez de Sneijder çıktı, Josue oyuna dahil oldu. 65.dakikada Podolski'ye yaptığı hareket sonrası Uğur Demirok ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve Trabzonspor 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra takımımızın rakip kaledeki etkinliği biraz daha arttı. Takımımız 70.dakikada Josue'nin şutuyla etkili oldu. 85.dakikada Yasin'in çevirdiği topta Sinan zoru başardı ve topu boş kale yerine auta attı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

MAĞLUBİYET TUDOR'A YAZAR
Igor Tudor yönetiminde çıktığımız beşinci maçtı ve herhalde ilk kez direkt Tudor'a yazacak bir skor aldık. Karşılaşmaya başlayan 11'in kötü olduğunu tartışmaya lüzum yok. İlk 11'deki en büyük hata 2 haftadır iyi oynayan Josue'nin olmamasıydı. Yine 2 haftadır iyi oynayan Ahmet yerine stopere asıl mevki sağ bek olan Cavanda'nın konulması da büyük hataydı. Bu iki hamle takımdaki forma adaletinin bile sorgulanmasına sebep olacak hatalardı. Özellikle son 3 maçta 3 asist yapan, iyi bir oyun sergileyen Josue'nin ilk 11'de olmaması kabul edilebilecek bir şey değildi. Evet Sneijder çok büyük futbolcu, özel futbolcu ama Josue iyiyken oynatmamak forma adaletine olan güveni sarsar. Tudor'un diğer bir hatası da Bruma'yı serbest oynatmasıydı. Daha önce bunu Kayserispor maçında denemiştik ve iyi bir netice alamamıştık. Trabzonspor karşısında da serbest oynayan Bruma etkisiz kaldı. Tudor'un bunu görüp Bruma'yı sola çekmesi gerekirdi. Kısacası Tudor yaptığı hatalarla direkt hanesine yazılacak bir kayba sebep oldu.

HAKEMLER ŞAŞIRTMIYOR
Her hafta olduğu gibi yine bir sonuca direkt etki eden bir hakem hatasıyla karşı karşıya geldik. Trabzonspor'un 23.dakikada attığı gol öncesi Okay'ın Semih'e yaptığı faulün verilmemesi, 69. dakikada Rodrigues'in şutunun elle kesilmesine rağmen penaltının verilmemesi gibi sonuca direkt etki eden 2 büyük hata vardı. Takımmız 2 sezondur planlı bir şekilde hakemler tarafından planlı bir şekilde katlediliyor. Özellikle bu sezon hakemlerin eliyle şampiyonluk yarışının dışına atılan takımımızın haklarını savunması gerekenler ise ''Bunlara alışmamız lazım.'' demekten öte başka bir tepki gösteremiyor. Galatasaray'ın temelindeki her şeye zarar veren Dursun Özbek yönetimi, Galatasaray markasını küçültmeye devam ediyor. İş taraftara gelince ''Bir daha olursa dava açarım.'' diyenler kukla TFF ve art niyetli hakemlere sıra gelince 3 maymunu oynamaktan öteye gitmiyor. 

İSTİFA ET DURSUN ÖZBEK!
25 Mart'ta yapılacak Mali Genel Kurul'da bu yönetimi ibra edeceklere soruyoruz. Galatasaray'ın emeğini çalanlara ses çıkaramayan bu yönetimi ibra ederken vicdanınız hiç sızlamayacak mı? Galatasaray'ın temelindeki tüm değerlere ihanet eden bu yönetimi ibra ederken vicdanınız hiç sızlamayacak mı? Geçmişte ''Benim en büyük vazifelerimden biri taraftarı mutlu etmek. Bazen nasıl mutlu edebilirim diye gece uykularım kaçıyor.'' diyen Dursun Özbek'e sesleniyoruz. Sayın başkan eğer bu sözlerinde samimiysen taraftarı mutlu etmek için istifa et. Zira senin taraftarı başka türlü mutlu edemeyeceğini 2 yıldır görüyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0