The Sniper: Jon Diebler!

THY Euroleague'de normal sezonun 24.haftasında evinde Real Madrid'i mağlup ederek kulüp tarihinde ilk kez bu sevinci yaşayan Galatasaray Odeabank'ın kısa forveti Jon Diebler kariyer gecelerine bir yenisini daha ekledi. Bu sezon daha önce Olympiakos, Maccabi Fox ve Barcelona karşısında üç sayı çizgisinin gerisinden adeta ateş eden Amerikalı oyuncu, Pablo Laso'nun takımı karşısında 5/5 üçlük isabetiyle 17 sayı üretti ve galibiyette başrol oynadı.

Geride kalan 24 haftalık sekansta 2 kez Abdi İpekçi Arena'yı bir kez de Palau Blaugrana'yı ateşe veren Amerikalı kısa forvet Jon Diebler, iç sahada oynadığımız Real Madrid maçında bir kez daha Abdi İpekçi Arena'yı ayağa kaldırdı. Kenardan gelerek 21:53 dakika sahada kalan Jon Diebler, karşılaşmadaki ilk üç sayılık şutunda (ikinci çeyrek, 5:05 dakika) isabet bulurken skoru da 38-34'e getirdi. Devrenin bitimine 1:11 dakika kala sol dipten bir kez daha üçlüğe kalkan Diebler, ikinci atışında da isabet buldu ve skoru 47-44'e getirdi. Amerikalı oyuncu üçüncü çeyreğin bitimine 53.2 saniye kala farkı 18 sayıya çeken üçlüğü gönderirken, şutuna el gösteren Rudy Fernandez pozisyon sonrasında takım arkadaşlarına "bu adamı neden boş bırakıyorsunuz!" dercesine bakış atıyordu. Bu üçlükle deyim yerindeyse Abdi İpekçi'deki binlerce taraftarı birbirine katan Diebler'in kusursuz hücum performansı devam etti. Final periyodunda ilk 3 dakika geride kalırken sağ köşeden bir kez daha üç sayılık isabet bulan Diebler farkı 10 sayıya çekerken (80-70), maçın en kritik üçlüğü bitime 1:50 dakika kala bir kez daha sağ dipten gelecekti. 18 sayıdan dönen ve skorda 4 sayı öne geçen İspanyol ekibi karşısında hücumda kilitlenen Galatasaray Odeabank adına çilingir rolünü üstlenecek isim Amerikalı kısa forvet olacaktı. Austin Daye'in sol dipteki pas oyununda boyalı alanda topla buluşan Tibor Pleiss sağ dipte kurulan Jon Diebler'ı topla buluşturdu ve Amerikalı oyuncu en iyi bildiği işi yaptı; 5/5. Farkı tek sayıya düşüren Diebler takımın skora ortak olmasını sağlarken, savunmada gösterdiği inatçı oyunuyla da rakibini top kaybına zorladı ve dönen hücumda Galatasaray Odeabank sayı bularak skorda öne geçti.

Jon Diebler kusursuz hücum performansıyla Euroleague tarihine de damgasını vurdu. Bugüne kadar Euroleague organizasyonunda 45 maça çıkan ve bu karşılaşmalarda üç sayı çizgisinin gerisinden %51.12 isabet oranına sahip olan Amerikalı oyuncu en isabetli şut atan isim oldu. Bu alanda daha önce %50.45 isabet oranıyla ilk sırada yer alan Cedevita Zagreb takımının oyuncusu Fran Pilepic bulunuyordu. Hırvat oyuncu kariyerinde oynadığı 35 maçta 111 kez üç sayılık atış denemiş ancak 56'sında başarılı olabilmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0