Galatasaray Odeabank'tan bir ilk!

THY Euroleague'de normal sezonun 24.haftasında evinde ağırladığı Real Madrid karşısında müthiş bir karakter sergileyerek sahadan 87-84'lük galibiyetle ayrılan Galatasaray Odeabank kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Abdi İpekçi Arena'da oynanılan karşılaşmadan mutlu ayrılan Ergin Ataman'ın öğrencileri, daha önce beş kez karşılaştığı ve sahadan mağlup ayrıldığı İspanyol devi karşısında kulüp tarihinin ilk galibiyetine imza atmış oldu.

Galatasaray ve Real Madrid arasındaki parkedeki rekabet ilk olarak 2014 yılında başladı. Euroleague TOP16 sezonunda rakibine deplasmanda 89-84 mağlup olan takımımız, rövanş karşılaşmasında da iç sahadan 74-85'lik skorla sahadan üzgün ayrılan taraf olmuştu. Bir yıl aradan sonra yeniden Euroleague TOP16 sezonunda İspanyol devi ile karşılaşan Galatasaray erkek basketbol takımı deplasmanda oynadığı ilk maçı 93-78 kaybetmiş, rövanşta da Abdi İpekçi Arena'da sahadan 107-71 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılmıştı.

Euroleague'in yenilenen formatında bu sezon ligin ilk yarısında Real Madrid'e deplasmanda konuk olan Galatasaray Odeabank son bölüme kadar başabaş geçen karşılaşmada sahadan 90-81 mağlup ayrılarak rakibi karşısında 5'te 0 çekmişti. Ergin Ataman'ın öğrencileri play-off şanslarının kalmadığı dönemde İspanyol devini evinde ağırlarken, iki takım arasındaki 6.randevuda gülen taraf Galatasaray Odeabank oldu. Bu skorla rakibi karşısında ilk kez sahadan galip ayrılan Yenilmez Armada rakibinin Euroleague tarihine geçen 9 maçlık galibiyet serisine son verirken, Real Madrid karşısında kulüp tarihinin ilk zaferini elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0