THY Euroleague | Prestij galibiyetleri..

THY Euroleague'de normal sezonun 27.haftasında evinde Unics Kazan'ı ağırlayan Galatasaray Odeabank rakibi karşısında ikinci çeyrekten itibaren dominant bir oyun sergiledi ve karşılaşmadan 75-67'lik galibiyetle ayrıldı. Euroleague lisansı bulunmayan Errick McCollum karşılaşmada forma giyemezken, bir süredir kadro dışı olan ancak geçtiğimiz günlerde takıma dönen Blake Schilb karşılaşmada süre aldı. 

Takımımız karşılaşmaya Sinan Güler - Göksenin Köksal - Vladimir Micov - Austin Daye - Tibor Pleiss ilk beşiyle başlarken rakibimiz UNICS Kazan Quino Colom - Keith Langford - Vadim Panin - Pavel Antipov - Artsiom Parakhouski beşiyle parkedeydi. Mücadele yüksek tempoda karşılıklı sayılarla başladı. İlk çeyrekte beşinci dakika geride kalırken televizyon molasına Galatasaray Odeabank 8-15'lik skorla geride girdi. Televizyon molası sonrası oyunda dengeyi sağlayan Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği 2 sayı geride tamamladı: 21-23. İkinci çeyreğe daha sert bir savunmayla başlayan Sarı Kırmızılılar, çeyrekte dördüncü dakika geride kalırken üstünlüğü sağladı ve farkı 6 sayıya kadar çıkarttı. Bunun üzerinde Unics Kazan başantrenörü Evgeniy Pashutin mola istedi: 33-27. Mola sonrasında da oyundaki ritmini düşürmeyen Galatasaray Odeabank, çeyreğin bitimine 03:57 kala farkı 10 sayıya kadar çıkarttı: 37-27. Kalan süre içerisinde de rakibine kolay sayı izni vermeyen Galatasaray Odeabank, ilk yarıyı 45-29 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, çeyreğin ikinci dakikası geride kalırken farkı 21 sayıya kadar çıkarttı: 50-29. Bu dakika sonrasında Unics Kazan oyuna ortak olmak için hamleler yapmaya çalıştı fakat Sarı Kırmızılılar farkı muhafaza etmeyi başarak üçüncü çeyreği 16 sayılık farkla 57-41 önde tamamladı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Çeyrek boyunca Galatasaray Odeabank rakibine karşı sağladığı skor üstünlüğünü korumaya devam etti ve Ergin Ataman'ın öğrencileri karşılaşmadan 75-67'lik skorla galip ayrılmayı başardı.

THY Euroleague'de bu galibiyetle birlikte 10.galibiyetini alan Ergin Ataman'ın öğrencileri sıralamada 11.sıraya yükselirken, play-off şansı olmadığı için bu galibiyetin prestijden öte bir anlam taşımadığı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Real Madrid, CSKA Moskova, Olympiakos ve Unics Kazan gibi oldukça önemli rakiplerle oynadığımız fikstürden 3 galibiyetle ayrılmak hiç kuşkusuz bu sezonun genelinde beklenmedik bir performans oldu. Play-off yapma şansı olmayan takımımız için sezon içerisinde alınan ekstra mağlubiyetle hiç kuşkusuz can sıkıcı oldu. Maçın genelinde iyi oynamamıza rağmen son çeyreklerde gösterdiğimiz savruk oyun nedeniyle 5 sayı farkla kaybedilen Milano, Fenerbahçe ve Panathinaikos maçlarında olası galibiyetler bugün bizi play-off potasına daha iddialı bir şekilde sokabilirdi. Sezon içerisindeki kayıpların yanı sıra normal sezon başlangıcının 0-5 olması da, bugüne zemin hazırladı.

Galatasaray Odeabank'ta skor dağılımı şu şekilde oluştu;
Diebler 17, Daye 12, Tyus 10, Schilb 9, Fitipaldo 7, Pleiss 8, Sinan 5, Micov 3, Ege 2 ve Can 2.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0