BSL | Yenilmez Armada ikinci yarıda açıldı!

Galatasaray Odeabank Spor Toto Basketbol Süper Ligi 27. hafta mücadelesinde Play-Off öncesi lig sıralaması için direk rakibi olan Pınar Karşıyaka'yı evi Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Takımımızda Tibor Pleiß sakatlığından ötürü, Bruno Fitipaldo ise yabancı sınırından dolayı mücadele kadrosunda yer almazken; Jon Diebler bir sürelik aranın ardından yeniden lig kadrosuna döndü.

Takımımız karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye, Alex Tyus beşi ile başlarken ilk sayılarını Sinan Güler'in üçlüğü ile buldu. Mücadelenin başında Pınar Karşıyaka pota altını zorlarken Yenilmez Armada, hücum düzenleri içerisinde sayılar buldu. Dakikalar ilerledikçe hücumda uzun oyuncularını alçak postta beslemeye çalışan Galatasaray Odeabank, savunmada ise Göksenin Köksal ile Mike Green'in üzerindeki baskıyı üst seviyede tutmak istedi(11-7). TV molasının ardından iki taraf da sert savunma yaparak rakibinin organize olmasını engellemeye çalışırken üst üste top kayıpları yapan takımımız Pınar Karşıyaka'ya kolay sayı fırsatları tanıdı(11-12). Periyotun sonunda etkili savunması ve kenardan gelen Ponitka'nın katkıları ile ritmini bulan konuk ekip ilk çeyreği 16-21 önde tamamladı. Galatasaray Odeabank ilk çeyrekte 10 top kullanırken, Pınar Karşıyaka ise potaya 20 şut attı. 

İkinci çeyreğe de temposuz yarı saha hücumları ile başlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, savunmada ise potaya atak eden Pınar Karşıyaka kısalarını durdurmakta zorlandı. Hızlı hücum sayıları bulamayan ve Mike Green önderliğinde Pınar Karşıyaka'nın açık alanı kullanmasını engelleyemeyen Galatasaray Odeabank, bu dakikalarda Diebler ve Sinan'ın bireysel çabaları ile skora tutundu(22-25). İlk yarı boyunca skorer yıldızımız Errick McCollum da bir türlü istediği isabeti bulup maçın içine giremedi. Periyotun ikinci kısmında savunmasını düzelten ve oyunun temposunu yeniden aşağıya çeken Yenilmez Armada, Diebler'ın çok yönlü oyunu ile skorda da dengeyi sağladı(27-28). İlk yarının sonunda Göksenin Köksal ile Mike Green'in üzerindeki baskıyı üst seviyeye çıkartan takımımız, yakaladığı ters eşleşmeleri Tyus ile değerlendirip aldığı net savunma ribaundları sonrasında ise tempo yapınca üst üste sayılar bularak Nenad Markovic'e molayı aldırdı(32-32). Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken ilk yarı 34-34 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya ilk beşine göre Diebler-Göksenin değişikliği ile başlayan takımımız ilk sayılarını Sinan Güler'in turnikesi ile buldu. Periyotun ilk dakikalarında yarı sahada Jon Diebler'ı kullanmaya çalışan Yenilmez Armada, savunma sahasında Tyus ile rakibini durdurup; hücumda Micov ve Daye ile etkili olunca 9-0'lık bir seri yakalayarak Nenad Markovic'e mola aldırdı(43-34). Mola dönüşü takım halinde sert savunmasına devam eden Ergin Ataman'ın öğrencileri, ikili oyunlar sonrasında yaptığı sürpriz ikili sıkıştırmalar ve adam değişmeler ile rakibine rahat şut fırsatı tanımadı. Bu sekansta iki pota altında da etkili olan Alex Tyus ritm bulmamızdaki en önemli paydaşlardan biri oldu. Periyotun sonlarına doğru hücumda ters eşleşmeleri değerlendirmek isterken Ege Arar ile üst üste top kayıpları yapan ve ritmini kaybeden Yenilmez Armada buna rağmen skordaki üstünlüğünü kaybetmedi ve son çeyreğe 51-45 önde girdi.

Takımımız son çeyreğe üst üste kötü hücumlar ve top kayıpları ile başlayınca Ergin Ataman erken bir mola aldı. Mola dönüşünde iki takımda sert savunma yapıp fiziksel teması ön planda tutunca rakibine kolay atış şansı tanımazken; Austin Daye'in önce Green'i bloklayıp sonrasında ise hızlı hücumda Göksenin Köksal'a asisti sonrasında Nenad Markovic mola aldı(54-47). Bu dakikalarda iki takımda beş kısa ile mücadele ederken, sürekli adam değişen ve savunma yardımlarında daha aktif olan takımımız momentumu tekrardan eline aldı(59-47). Son dönemin çıkıştaki isimlerinden olan Austin Daye de son çeyrekte uzun süre pivot pozisyonunda oynarken gerek ribaund gerekse sayı ve pozisyon yaratma anlamında önemli katkılar verdi. Maçın sonunda etkili savunmasına devam eden ve hata yapmayan Yenilmez Armada mücadeleden 67-55 galip ayrıldı.

27. haftada 21. galibiyetini alan takımımız bu sonuçla Play-Off'a en kötü 6. sıradan girmeyi garantiledi.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri...

Errick McCollum 3 sayı – 1 ribaund
Vladimir Micov 18 sayı – 6 ribaund – 1 asist
Alex Tyus 10 sayı – 2 ribaund – 1 asist
Ege Arar 1 ribaund
Austin Daye 14 sayı – 9 ribaund – 2 asist
Sinan Güler 11 sayı – 8 ribaund – 4 asist
Jon Diebler 5 sayı – 4 ribaund – 3 asist
Göksenin Köksal 6 sayı – 2 ribaund – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0