BSL | Zor oldu ama kazandık..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 24.haftasının kapanış maçında Muratbey Uşak Sportif ile karşılaşan Galatasaray Odeabank, rakibi karşısında her ne kadar son çeyrekte maçı zora soksa da sahadan 88-95'lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte ligdeki galibiyet sayısını 14'e yükselten Ergin Ataman'ın öğrencileri altıncı sıradaki yerini perçinlerken, 21 sayı ile oynayan Vlado Micov galibiyette başrol oynadı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Tibor Pleiss’ın orta mesafeli basketiyle gelirken Muratbey Uşak ise ilk sayılarını Vasiliauskas ile üç sayı çizgisinin gerisinden buldu. Üç dakikada Pleiss – Daye ile pota altını etkili kullanan sarı-kırmızılılar üç dakikalık bölümü 5-7 önde geçti. Muratbey Uşak’ın birebir hücumlarına önlem alan Galatasaray Odeabank’ta Micov’un üç sayılık basketiyle skor 5-10’a geldi. Daye ve Pleiss ikilisinin arka arkaya basketleriyle skor üreten sarı-kırmızılılar çeyreğin bitimine 04:39 kala 9-14 öne geçti. Bu bölümde Muratbey Uşak koçu Ozan Bulkaz molasına başvurdu. Mola dönüşünde de oyun kontrolünü tamamen eline alan Galatasaray Odeabank kalan sürede serbest atış çizgisinden üst üste bulduğu isabetlerle ilk çeyreği 16-27 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk bölümlerinde savunmada agresifleşen Uşak karşısında üst üste top kayıpları yapan sarı-kırmızılılar iki dakikada skor üretemezken durum 23-27’ye geldi. Bu bölümde Başantrenörümüz Ergin Ataman molasına başvurdu. Mola dönüşünde sarı-kırmızılılar Schilb – Tyus ikili oyunuyla ilk sayılarını bulmuş oldu. McCollum – Daye önderliğinde takımımız oyun kontrolünü yeniden eline alırken beş dakikada skor 28-34’e geldi. Hücumda organize olmakta zorlanan Muratbey Uşak çeyreğin bitimine 03:44 kala molaya gitti (31-38). Mola dönüşünde Göksenin ve Schilb ile arka arkaya üç sayılık basketler bulan takımımız son iki dakikaya 36-43 önde girdi. Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle soyunma odasına 39-45 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıda ilk sayılarımız Austin Daye’in üç sayılık basketiyle geldi. Rakibimiz ilk dakikalarda organize hücum ederek üç dakikada skoru 43-48’e getirdi. Muratbey Uşak’a cevap ise Vladimir Micov’un üç sayılık basketiyle geldi. Uşak’ta McKissic hücumda sorumluluğu alarak üst üste basket fauller buldu. Çeyreğin bitimine kala 05:00 Galatasaray Odeabank’ın 49-56 üstünlüğü vardı. Micov ve Göksenin ile üst üste skor bulan sarı-kırmızılılar televizyon molasına 49-61 önde girdi. Bitime üç buçuk dakika kala Muratbey Uşak 7-0’lık seri bulurken Başantrenörümüz Ergin Ataman molasına başvurdu (56-61). Mola dönüşünde yeniden kontrolü eline alan Galatasaray Odeabank final periyoduna 60-69 önde girdi. Dördüncü çeyreğe Schilb ve Göksenin’in turnike basketleriyle giren sarı-kırmızılılar iki dakikada skoru 64-73’e getirdi. Muratbey Uşak’ta Ibekwe üst üste sayılar bularak aradaki farkı 5’e indirirken Errick McCollum’un süre dolarken bulduğu kritik üçlükle skor 68-76’ya taşındı. 35. dakikada rakibimiz Muratbey Uşak molasına başvurdu. Mola dönüşünde başa baş mücadeleye sahne olan karşılaşmanın son dört dakikasına 73-78 Galatasaray Odeabank’ın üstünlüğüyle girildi. Savunmasını sertleştiren takımımızda Tibor Pleiss serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle skoru 73-80’e taşırken Muratbey Uşak’ın basket faullerle skor üretmesi devam etti. Karşılaşmanın son iki buçuk dakikasına 78-81 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle girildi. Bu bölümde Daye’in kritik andaki üçlüğüyle rakibinin direncini kıran Galatasaray Odeabank farkı 6’ya çıkarttı ve Muratbey Uşak’a molayı aldırdı (78-84). Kalan sürede iki takım da serbest atış çizgisinden sayılar bulurken son bir dakikada skor 82-86 sarı-kırmızılıların lehineydi. Micov’un kritik andaki üçlüğüyle fark açılırken son bölümde rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen Ergin Ataman’ın öğrencileri karşılaşmadan 88-95 galip ayrılmasını bildi.

Galatasaray Odeabank'ın skor dağılımı şu şekilde..
Micov 21, Daye 17, Pleiss 15, Göksenin 14, McCollum 10, Schilb 7, Sinan 4, Ege 4, Tyus 2, Emir 1

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0