Igor Tudor: Çok kötüydük..

Süper Lig'de deplasmanda karşılaştığı Başakşehir karşısında sahadan 4-0'lık farklı mağlubiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi şansını zora sokan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bu performansı anlamakta güçlük çekiyorum. Çok kötüydük. Aslında konsept geçen haftayla aynı. Bizden daha iyilerdi. Yapılması gereken tek şey tamamen çalışmak. Kim oynamış kim oynanamış bunları konuşmak gereksiz. İlk saniyeden itibaren takımın bana verdiği enerji sanki Barcelona ile Camp Nou'da oynuyormuşuz gibiydi. Böyle oynamamız gerekiyordu. Pozisyona giremedik, ikinci topları kazanamadık. Bunu söylemek zor çünkü biz Galatasaray'ız ama bizden daha iyiler. Şu anda yapmamız gereken kafamızı öne eğip çalışmaya odaklanmak. İki hafta sonra Fenerbahçe ile oynayacağız. Önemli olan bu yenilgiden ders almak ve bir şeyler öğrenmek. Şimdi önümüzde Fenerbahçe maçı var ve o maça odaklanmalıyız.

Sahada bizden daha iyi olan bir takım vardı. Aslında bu durum sezonun da özetiydi. Şu anda yapılması gereken, kafamızı öne eğip çalışmak. Yapacak başka bir şey yok. Üzücü nokta, ilk dakikadan itibaren top oynamaya bir türlü başlayamadık. Devre arasında oyuncularıma "Biz buraya Nou Camp'ta Barcelona'ya karşı oynamaya gelmedik. Çıkalım ve top oynayalım. Sorumluluğu ben alıyorum." dedim. Bunu başaramamak beni çok üzdü. Diğer taraftan, bir hata yapıyorsunuz ve gol yiyorsunuz. Rakip ise o hataları yapmadı. Sonuçta böyle bir skor ortaya çıktı. Öyle bir havada geldik ki inanılmaz bir baskı vardı üzerimizde. Bununla baş edemedik. Burada bir Şampiyonlar Ligi finali oynamıyoruz. Devre arasında futbolcularıma, 'Çıkın, oynayın ve keyif alın.' dedim. Bu durumu anlamak benim için çok zor.

Aklımda, bu maç için kafamdaki en iyi kadroyu çıkarmak vardı ve tercih haklarımı (Sneijder ve Podolski'nin yedek oturması) böyle kullandım. Maç toplantısında hiç taktik konuşmadım açıkçası. Sadece oyun mantalitemizin, mücadelemizin ve ikinci toplara hakimiyetin önemini anlattım. İkili mücadeleleri kazanmamız gerektiğini söyledim ancak maçın başında 10 ikili mücadelenin 8'ini rakip kazandı. Taktik konusuna gelince, Adanaspor maçının aynı taktiğini oynadık. Savunmada 4 kişiyle kaldık. Tabii ki kendi sahanızda Adanaspor'la oynamak ile deplasmanda Medipol Başakşehir'e karşı oynamak aynı değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0