KBL | Derbide Galatasaray dominasyonu!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 24. hafta karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evi Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Yvonne Anderson karşılaşma kadrosunda 4. yabancı olarak yer alırken; Astou Traore yabancı sınırından dolayı tribünde yer aldı. Karşılaşmada Işıl Alben de sakatlığı yüzünden süre almadı.

Takımımız karşılaşmaya Yvonne Anderson, Moriah Jefferson, Pınar Demirok, Cansu Köksal, Kristine Vitola beşi ile başlarken ilk sayılarını Cansu Köksal'ın üçlüğü ile buldu. İlk dakikalarda sezonun kayıp isimlerinden olan Cansu Köksal savunma sahasında Sandrine Gruda'nın arkasında iyi dururken hücumda da attığı iki üçlük ile ekstra bir katkı verdi(8-4). İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe fizik üstünlüğünü kullanmak için sürekli boyalı alanı kullanmaya çalışırken Candace Parker maça ağırlığını koymaya başladı(10-8). Hücumda Jefferson'ın penetreleri üzerinden oynayan Marina Maljkovic'in öğrencileri yüksek yüzdeyle de üçlük atınca skordaki üstünlüğünü sürdürdü(18-15). Periyotun sonlarında rotasyona giden takımımız momentumunu kaybedince oldukça yüksek tempoda geçen ilk çeyrek 18-23 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğe penetre pas üzerinden dış atışlarla başlayan Galatasaray, bu sayede Fenerbahçe uzunlarını dışarıya çekmeye çalışıp hücum ribaundlarında etkili olmak istedi. Fenerbahçe ilk çeyrekte olduğu gibi boyalı alandaki dominasyonunu sürdürürken; takımımız bu anlarda Jantel Lavender'ı durdurmakta zorlandı(23-29). İlerleyen dakikalarda hücumda el üstü şutlara kalan ve hücum ribaundlarındaki etkinliğini de kaybeden Sarayın Sultanları, Fenerbahçe'nin geçiş hücumları ile boyalı alanda Sandrine Gruda'yı durduramayınca fark çift hanelere çıktı ve Marina Maljkovic mola aldı(24-36). Maljkovic'in molasının ardından takımımız Yvonne Anderson'ın önce Kristine Vitola'ya asisti sonrasında ise bulduğu üçlük ile 5-0'lık seri yakalayıp farkı 9'a indirince bu kez Fenerbahçe mola aldı(29-38). Fenerbahçe molasının ardından Galatasaray ön alanda sert savunma yaparken boyalı alanda da mücadele gücünü arttırdı. İlk yarının sonlarında Fenerbahçe, Candace Parker ile etkili olurken takımımız son 1 dakika içinde üst üste çaldığı toplarla farkı yeniden azalttı ve soyunma odasına 35-44 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe ilk beşine göre Pınar&Deniz ve Cansu&Papova değişikliği ile başlayan takımımız Papova'nın üçlüğü ile ikinci yarıdaki ilk sayılarını buldu. İkinci çeyreğin sonunda yakaladığı savunma arzusunu bu devrede de sürdüren Sarayın Sultanları, Fenerbahçe'nin ritmini bozup momentumu eline alınca bir ara 15'lere kadar çıkan fark 4 sayıya indi(42-46). Fenerbahçe'nin alan savunması tercihine karşı topu iyi çevirerek ve boş atış imkanları bularak hücum eden takımımız, sert savunmasına da devam edince TV molasına 47-50 Fenerbahçe önde girdi. Mola dönüşünde seyircisinin de desteği ile savunma sertliğini iyice arttıran Galatasaray, Fenerbahçeli oyuncuların rahat dribling yapmasına bile izin vermezken, Jefferson'ın serbest atışlarıyla ilk periyotun ardından ilk kez öne geçti(51-50). Ön alanda yaptığı muazzam baskı ile Fenerbahçe'yi tamamen kroke duruma düşüren Marina Maljkovic'in öğrencileri, aldığı net savunma ribaundları sonrasında geçiş hücumlarıyla sayılar bulmaya devam edince farkı açılmaya başladı ve Fenerbahçe mola aldı(60-52). Mola dönüşünde yüksek temposunu azaltan ancak sert savunmasından vazgeçmeyen takımımız, 33 sayı bulduğu üçüncü çeyreği 68-56 önde tamamladı. Fenerbahçe ise üçüncü çeyrekte sadece 12 sayı atabilirken; periyot boyunca toplam 6 top kaybı yaptı. 

Son çeyreğe ikinci yarının yıldızlarından Papova'nın üçlüğü ile başlayan Galatasaray, farkı 15'e kadar çıkardı(71-56). Fenerbahçe'nin alan savunması tercihine karşı topu çok iyi çeviren; hem boş şut imkanı bulan hem de hücum ribaundu için avantajlı pozisyonlar alabilen takımımız, taraftarının desteğiyle de arzulu savunmasına devam edince aradaki skor farkını korudu(76-62). Periyotun ilerlemesiyle oyunun kontrolünü elinde tutan Marina Maljkovic'in öğrencileri tempoyu yavaşlatırken Yvonne Anderson ve Moriah Jefferson'ın penetreleri ile skor bulmaya devam etti(83-64). Karşılaşmanın sonlarına doğru kısa oyuncularımızın yaptığı muazzam baskı, Fenerbahçe'yi tamamen kontrol dışına iterken savunma disiplininden ödün vermeyen Galatasaray, bir ara 15 sayı geriye düştüğü karşılaşmayı 89-73 kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Deniz Çolakoğlu 6 sayı – 4 ribaund
Pınar Demirok 5 sayı – 3 ribaund – 1 asist
Cansu Köksal 9 sayı – 2 ribaund
Yvonne Anderson 24 sayı – 3 ribaund – 8 asist – 7 top çalma
Maryia Papova 15 sayı – 4 ribaund
İnci Güçlü 2 sayı – 1 ribaund
Kristine Vitola 10 sayı – 10 ribaund – 2 asist
Moriah Jefferson 20 sayı – 3 ribaund – 8 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0