Normal sezonun ardından...

Sezona yeniden yapılanma parolasıyla genç ve dinamik bir kadro oluşturarak giren Sarayın Sultanları, Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin normal sezonunu 20 galibiyet ve 6 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayarak play off çeyrek finalinde Hatay BŞB'nin rakibi oldu. Biz de takımımızın normal sezon performansını sizin için derledik...

ETKİLİ HÜCUM PERFORMANSI
Oynadığı basketbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamayı başaran Marina Maljkovic'in öğrencileri, kusursuz bir hücum performansı sergilemeyi başarırken 77,7 ortalamayla Fenerbahçe'nin ardından ligin en fazla sayı bulan ikinci takımı oldu. Hücumda liderliği ise WNBA'de San Antonio Stars forması giyen genç Amerikalı guard Moriah Jefferson üstlendi. Oynadığı basketbolla göz kamaştıran Jefferson, 18,5 sayı ve 4,8 asist ile normal sezonu tamamladı. Hücumda Jefferson'dan sonraki sen değerli parça ise Maryia Papova oldu. Sezon başındaki soru işaretlerini oynadığı basketbolla ortadan kaldıran Belaruslu forvet, normal sezonu 10,2 sayı, 4,5 ribaund ve 1,6 asistle tamamlarken, oyun zekası ve hücumda alan açma yeteneği ile takımı rahatlatan önemli bir unsur oldu.

SAVUNMADA DALGALI PERFORMANS
Sarı kırmızılılar her ne kadar hücumda etkileyici bir performans sergilediyse de, maalesef savunmada aynı şeyi söylemek hayli zor. Kaybettiği 6 maçın 5'inde 70 üstü sayı yiyen Galatasaray, savunma performansı olarak en kötü maçını ise Beşiktaş deplasmanında oynadı. Potasında rakibinin 89 sayısına engel olamayan Sarayın Sultanları, uzun bir aradan sonra ezeli rakibine mağlup oldu. Maç kadrosunda Yvonne Anderson yerine Astou Traore yer alırken, Beşiktaş'ın skoreri Shavonte Zellous'u durdurabilecek herhangi bir oyuncunun bulunmayışı mağlubiyette önemli etken oldu. 89 sayının 35'ini kaydeden Zellous takımının galibiyetinde en önemli pay sahibi olurken, Galatasaray'da Jefferson'un 36 sayısı galibiyete yeterli olmadı.

TRAORE HAMLESİNİN ETKİLERİ
Ligdeki yabancı tercihine değinmişken, sezonun kaderini etkileyen en önemli olay kuşkusuz ki Astou Traore transferiydi. Sezonun başında Işıl Alben - Moriah Jefferson - Yvonne Anderson üçlüsüyle guardlara dayalı bir oyun oynayan ve rakip yarı sahada kurduğu baskıyla adeta rakiplerine nefes aldırmayan Galatasaray, Astou Traore'nin transferiyle bu oyun şablonundan uzaklaştı. Astou Traore'nin ribaunda olan katkısı tabii ki yadsınamaz ama sezon başında oynanan oyundan vazgeçmek Marina Maljkovic'e bir eksi yazmışsa da, sezon boyunca takımının ortaya koyduğu performans ve Sırp koçun sezon başında yaptığı doğru hamleler bu eksiyi fazlasıyla artıya çevirmiş durumda.

PLAY-OFF'TA FAVORİYİZ
Çeyrek finalde Hatay BŞB'yi eleyerek yarı finale kalma umudu taşıyan Sarayın Sultanları, yarı finale ulaştığı takdirde 1 sezonluk aranın ardından gelecek sezon Euroleague'de oynayacak. Yvonne Anderson'un takımdan izinsiz ayrılmasıyla Astou Traore ile yola devam edecek olan sarı kırmızılı ekip yeniden bir sistem değişikliğine gitmek zorunda kalsa da, zorlu seriden galip çıkacak taraf olmaya yakın gözüküyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0