Hatay BŞB eşleşmesine bakış...

Normal sezonu üçüncü sırada tamamlayarak play off çeyrek finalinde ev sahibi avantajını eline alan Sarayın Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi, ligi altıncı sırada tamamlayarak play off bileti alan Hatay BŞB oldu. Biz de bu eşleşmeyi mercek altına aldık...

Bu sezon Euroleague'de boy gösteren Akdeniz temsilcisi Avrupa'da pek varlık gösteremezken, ligin ilk 6 maçında sadece 1 galibiyet alarak ligin son sırasına demirledi. Sezonun ortasında baş antrenörü Ekin Baş ile yollarını ayırarak bu göreve Aikaterini Chatzidaki'yi getiren Hatay BŞB, sezon genelinde istikrarlı bir görüntü sağlayamazken play off çeyrek finalinde Galatasaray'ı eleyerek Euroleague'de mücadele etmenin hesaplarını yapacak.

Kadrosunda Bahar Öztürk gibi devşirme bir oyuncuyu barındıran Hatay BŞB'nin en etkili ismi ise Amerikalı uzun oyuncu Courtney Paris olarak dikkat çekiyor. 14,2 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olan Courtney, 26 maçta ortalama 13,2 ribaund ile de bu alanda takımının en iyi oyuncusu durumunda yer alıyor. Boyalı alanda topla buluştuğunda hünerlerini sergilemekten çekinmeyen ve rakip pivotu bir hayli zor durumda bırakan Courtney Paris, takımımızın boyalı alan zaafiyetini değerlendirebilecek en önemli isim konumunda. Bu durumda Courtney topla buluştuğunda ona gelecek olan yardım savunmasını sadece göstermelik yapmamak önemli bir detay. Kristine Vitola'nın da hücumda hem dış şut sokabilmesi hem de çabuk ayaklarıyla efektif bir oyun ortaya koyabilme potansiyeli, kuşkusuz ki serinin en dikkat çekici oyuncu eşleşmesinden biri olarak göze çarpıyor.

Sezon başında Hatay BŞB'nin etkili oyunculardan Natalie Hurst'ün sezonun son haftalarında forma şansı bulamaması, şüphesiz ki Bahar Öztürk'ün omzundaki yükü iki misli ağırlaştıracak bir etken. Ligde devşirme oyuncuların önemi her geçen gün artarken, tecrübeli guard gösterdiği performansla bu önemi gözler önüne sermekten geri kalmıyor. Ligde ortalama 37 dakika sahada kalan Bahar, 13 sayı, 5,1 ribaund ve 4,2 asist ile Akdeniz temsilcisinin play off'ta bir başka yarı final umudu olacak. Galatasaray'da ise Moriah Jefferson etkileyici bir oyun ortaya koyarken, bu iki oyuncunun sahada neler yapabileceği merakla bekleniyor.

Seride ev sahibi avantajını elinde bulunduran takımımız ise rakibini eleyerek Euroleague bileti almanın hesaplarını yapıyor. Son haftalarda performansını iyice yukarı çeken Sarayın Sultanları'nda Yvonne Anderson'un yokluğu önemli bir kayıp olsa da, Galatasaray rakibini eleyebilecek güçte. Seri tahminim ise 2-1...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0