STSL | Ayağa kalkmak için son şans..

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Galatasaray, ligin 29.haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılacaşak. Bursaspor maçı öncesi takımımızda Serdar Aziz, Semih Kaya ve Koray Günter dışında eksik bulunmazken; Halis Özkahya'nın yöneteceği mücadele, 1 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'da başlayacak. İlk 4'deki yerimizi korumak için mutlak kazanılması gereken mücadele öncesi iki takımın son durumu, istatistikler ve maç önü analizler şu şekilde..

9 MAÇTIR YENİLMİYORUZ
Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında deplasmanda karşılacağımız Bursaspor'la Süper Lig'de 96. kez karşılaşacağız. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 48, Bursaspor 22 kez kazanırken, 25 maç berabere bitti. Öte yandan takımımız Bursaspor'a karşı 9 maçtır yenilmiyor. Ligde Ocak 2012'den (0-1) bu yana yenilmediğimiz Bursaspor'a karşı, dokuz maçlık bu seride 5 galibiyet, 4 beraberlik elde ettik. Bu 9 maçta rakip kalelere 22 gol atan takımımız, kalesinde ise yalnızca 8 gol gördü. Tabi bu seri Pazartesi günü bozulabilir çünkü Dursun Özbek haftaiçi takımla bir toplantı gerçekleştirdi. Öte yandan Bursaspor, evinde oynadığı son sekiz maçın yalnızca birinde Galatasaray'a kaybetti (4G 3B 1M). İki takımın Bursa'da oynadığı son dört maçın üçü 1-1'lik skorla berabere bitti. Kötü bir sezon geçiren Bursaspor, son 13 lig maçının 9'unu kaybetti. Yeşil-beyazlılar iç sahada oynadığı son dört lig maçının da sadece birini kaybetti.


DÖRDÜNCÜLÜK DE TEHLİKEDE

2 hafta önce ligde Başakşehir karşılaşmasına çıkarken 2. olma ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı bulunan takımımız, 2 haftada aldığı yenilgilerle 2.lik bir tarafa dursun 4.'lüğü de tehlikeye attı. Şampiyonlar Ligi için son şans olan Başakşehir karşılaşmasında rakibine 4-0 mağlup olan takımımız, taraftarın gönlünü almak için, 3'lük için çok önemli olan Fenerbahçe derbisinde de 1-0 mağlup oldu. Takımımızın aldığı bu yenilgilerin ardından 5.sıradaki Trabzonspor ile fark 1'e kadar indi. Trabzonspor bu hafta Gençlerbirliği'ni sahasında yenmiş olsaydı maç fazlasıyla 4.sıraya çıkacaktı. İkili averajın Trabzonspor'da olduğunu düşünürsek takımımız en azından ligi 4. bitirmek için ligin kalanında hata yapmaması gerekiyor. 2 sene önce şampiyonluk hesapları yaparken bugün en azından 4.'lüğü koruyalım noktasına gelmemiz de tam bir Dursun Özbek efekti. ''Bambaşka bir Galatasaray izleteceğim.'' diyerek taraftarı şampiyonluk hesaplarından, 4.'lük hesaplarına getirdin  ya, bravo başkan!

MÜTEMADİYEN KAFA TOPU YİYORUZ
Galatasaray bu sezon ligde yediği 33 golün 15'ünü kafa topundan yerken, bu rakamla ligin en çok kafa golü yiyen takımı konumda. Sezon başından beri kafa topları konusunda sorun yaşayan takımımız, son 2 haftada yediği 5 golün 3'ünü de kafa topundan yedi. Stoperler, bekler değişiyor ama tablo hiç değişmiyor, takımımız mütemadiyen kafa topundan gol yiyor.  Öte yandan duran toplardan da en çok gol yiyen takımlardan biri olan takımımız, bu sezon yediği 33 golün 14'ünü duran toplardan yedi ve %42 ile bu alanda ligdeki en yüksek üçüncü orana sahip (Adanaspor ve Kayserispor'un ardından). Rakibimiz Bursaspor ise attığı 30 golün yalnızca 9'unu duran toptan buldu ve %30 oranını yakaladı ki bu da ligde en düşük dördüncü oran.

SNEIJDER BURSASPOR'U SEVİYOR
Galatasaray'da 4.sezonunu geçiren Wesley Sneijder, bu dönemde 169 kez Galatasaray formasını giydi. 169 müsabakada rakip kalelere 42 gol atan Hollandalı yıldız, 40 da asist yaptı. Öte yandan Wesley Sneijder, Bursaspor'a karşı 11 resmi maçta altı gol attı. Hollandalı yıldızın kariyerinde en fazla gol attığı rakibi de Bursaspor. Kısacası Hollandalı yıldız Bursaspor'u seviyor.

STANCU'YA DİKKAT
2010-11 sezonun devre arasında Steaua Bükreş'ten takımımıza kattığımız aynı sezonun sonunda yolladığımız Stancu, Bursapor'dan önce formasını giydiği Orduspor ve Gençlerbirliği ile takımımıza karşı 9 lig maçında 5 gol attı. Eski futbolcularından gol yemeyi bir gelenek haline getiren Galatasaray'ın en çok çektiği oyunculardan biri Stancu desek yanlış olmaz. Bu bağlamda Stancu'ya dikkat etmek şart.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0