STSL | Farklı galibiyet..

Süper Lig'de sezonun 26.haftasının kapanış maçında Galatasaray evinde Adanaspor ile karşılaştı. Hafta sonunda Başakşehir'in puan kaybının ardından 2.lik için umutlanan takımımız, sahadan 4-0'lık skorla galip ayrıldı. Bu skorla takımımız Igor Tudor yönetiminde ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Takımımıza galibiyeti getiren golleri Podolski, Rodrigues ve Selçuk İnan(2) kaydetti.

Takımımız karşılaşmaya Muslera - Cavanda, Ahmet, Semih, Linnes - Rodrigues, Selçuk, Josue, Yasin - Podolski ve Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Takımımız önde baskı yaparak karşılaşmaya başlasa da pozisyon üretmekte zorlandı. 20.dakikada Podolski'nin ceza sahası dışından şutuyla rakip kalede etkili olan takımımız, 25.dakikada Selçuk İnan'ın ortasında Podolski'nin kafa vuruşuyla ilginç bir gol bularak 1-0 öne geçti. 42.dakikada Yasin'in ortasında Eren boş pozisyonda kafayı vurdu ancak kaleciyi geçemedi. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımımız soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

Takımımız ikinci yarıya hızlı başladı ve 47.dakikada Eren Derdiyok'un pasında Garry Rodrigues çivi gibi çaktı ve skoru 2-0 getirdi. 54'üncü dakikada Linnes'in yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan penaltıyı Selçuk gole çevirdi ve skor 3-0'a geldi. Bu golden 4 dakika sonra takımımız bir penaltı daha kazandı. Penaltıyı yine Selçuk kullandı ve skoru 4-0'a getirdi. Takımımız 69.dakikada Podolski, 72.dakikada Garry Rodrigues ile 5. gole yaklaştı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız sahadan 4-0 galip ayrılarak Igor Tudor yönetiminde ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı.
SNEIJDER'SIZ GÜNLERE DOĞRU..
Herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen Sneijder'in yedek başlaması Tudor'la beraber Sneijder'siz günlere doğru gittiğimizin bir göstergesi olarak görülebilir bence. Takımın başına Tudor geldiğinden beri Sneijder'in 90 dakika sahada kaldığı bir karşılaşma olmadığını hatırlatmak lazım. Tudor geldiğinden beri takımda bir gelişme olduğu çok açık. Tudor gelmeden önce hücumda tamamen Sneijder'e bağımlı olan takımın, Tudor'dan sonra Sneijder'siz de hücumda bir şeyler üretmeye başlaması bu gelişmenin en önemli göstergelerinden. Bu karşılamadaki olumlu yanlara bakacak olursak karşılaşmaya baskılı başlamak, geriye hızlı dönmek gibi önemli gelişmeleri gördük ancak ilk yarıda önde basmamıza rağmen pozisyon üretmekte zorlanmamız da olumsuz bir gelişmeydi. Kuşkusuz Bruma'nın olmaması da en önemli bir etkendi. İkinci yarıya golle başlamanın da verdiği moralle takımımızın ilk yarıya oranla çok daha iyi olduğunu söylemek lazım. Basında çıkan haberleri ve Tudor'un aklındaki sistemi göz önüne getirdiğimizde Sneijder'siz günlere doğru yola çıkıldığını diyebiliriz.

Tudor yönetiminde ilk kez bir karşılaşmaya 4'lü savunma ile başladık, Sneijder-Semih değişikliğiyle 3'lü savunmaya döndük. 2 yıldır tek dizlişi 4-2-3-1 olan takımdan, maç içinde diziliş değiştirebilen takıma geçiş. Taktik anlamda da gelişmeler olduğunu her hafta daha iyi görüyoruz. Tudor'un gelişiyle sahada bambaşka bir isme bürünen Josue'yi es geçmek olmaz. Riekerink döneminde 1 tane iyi maçı olmayan Josue, Tudor ile bambaşka bir hal aldı. Sahada izlerken insana keyif vermeye başladı. Ocak ayında kiralık sözleşmesi feshedilebilecekken, edilmesi istenirken bugün gelinen noktada 1 sene daha devam etmek gerektiği düşüncesi oluşmaya başladı. Karşılaşmanın en iyi isimlerindendi. Diğer iyi isim ise Linnes'ti. İlk yarıda Adanaspor'un 2'ye 2 geldiği pozisyonda topa ayağını koyarak tehlikeyi önleyen Linnes, ikinci yarıda ise hücumda çok etkili oldu. 3. penaltıyı yaptıran Linnes, 6 da mücadele kazanmayı başardı. Hem hücum da hem savunma da iyi bir maç çıkardı.

BAMBAŞKA BİR GALATASARAY(!)
Göreve gelirken ''Taraftara bambaşka bir Galatasaray izlettireceğim.'' diyen Dursun Özbek bu sözünü tuttu. Göreve gelmeden önce ligde 30-35 bin kişiye oynayan Galatasaray, Dursun Özbek'in göreve gelmesinin ardından 2 senede bu rakamları yakaladığı maç sayısı 3'yi, 4'ü geçmez. Adanaspor karşılaşmasını izlemeye gelen taraftar sayısı yalnızca 9.992 kişiydi. "Yönetimde bu tablodan utanan var mıdır?" diye düşündüğümüzde ise cevap direkt hayır oluyor. Öte yandan taraftara protestolarını maç sonunda yapsınlar diyen Dursun Özbek, maç biter bitmez müziklerin son ses çalınmasının nedenini de açıklar diye umuyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0