BSL | Granger'ı durduramadık..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ni 18 galibiyet, 12 mağlubiyet ile altıncı sırada bitiren ve Play-Off çeyrek finalinde Anadolu Efes ile eşleşen Galatasaray Odeabank, serinin ilk maçında Abdi İpekçi Arena'da rakibinin konuğu oldu. Takımımızda uzun süreli sakatlığı sona eren Tibor Pleiß maç kadrosunda yer alırken; Jon Diebler ve Bruno Fitipaldo yabancı sınırından dolayı tribünde oturdu. 

Ayrıca koçumuz Ergin Ataman da Darüşşafaka Doğuş maçında aldığı ceza yüzünden takımının başında yer alamadı. Bilindiği üzere kulübümüz cezanın indirilmesi için gerekli mercilere başvuruda bulunmuş ancak Tahkim Kurulu başvurunun üzerinden 20 gün geçmesine rağmen olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapmamıştı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını serbest atış çizgisinden Micov ile buldu(5-2). Anadolu Efes mücadelenin başında boyalı alanı zorlayarak hücum ederken; Yenilmez Armada ise Pleiß ve Daye ikilisi ile rakibinin karşısında iyi durdu. Dakikalar ilerledikçe oyun temposunu aşağıya çeken ve Sinan Güler&Tibor Pleiß ikilisinin tepe ikili oyunları üzerinden  oynayan Galatasaray Odeabank TV molasına 9-13 önde girdi. Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken DeShaun Thomas'ın dış şutlarına karşı Sinan Güler önderliğinde yarı sahadaki etkili oyununa devam eden takımımız ilk çeyreği 21-26 önde geçti.

İkinci çeyreğe Schilb'in Alex Tyus'a yaptığı harika alley-oop asisti ile başlayan Galatasaray Odeabank, Sinan Güler'in kenarda olduğu bu dakikalarda hücumlarını Blake Schilb üzerinden yönlendirdi. Tıpkı ilk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyreğin başında da Anadolu Efes boyalı alanı zorlarken Alex Tyus, Tibor Pleiß efektifliğinde potayı koruyamayınca Yenilmez Armada karşılaşmanın kontrolünü elinde tutmakta zorlandı. Bu dakikalarda kenardan gelen Doğuş Balbay'ın hem savunmada McCollum'u durdurması hem de hücumda takımına enerji katması Anadolu Efes adına ilk yarının X-Faktörü oldu. Periyotun son kısmında yeniden Tibor Pleiß'a dönen ve savunmasını sertleştiren takımımız farkı çift hanelere kadar çıkarttı(29-40). İlk yarının sonunda savunma ağırlıklı bir takımla oynayan ve maç başından beri ilk kez istediği tempoyu sahaya yansıtan Anadolu Efes farkı eritti ve soyunma odasına 41-41'lik eşitlikle gidildi. Takımımız ilk yarıda savunma ribaundu almakta zorlanırken Anadolu Efes ikinci şans sayılarıyla karşılaşmaya tutundu.
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılar Anadolu Efes adına Cedi Osman'dan gelirken, Galatasaray Odeabank boyalı alanda Tibor Pleiss ile ilk sayılarını üretti. Oldukça dengeli ve sürekli skorun el değiştirdiği bir sekansın ardından Anadolu Efes hücumda genç oyuncusu Cedi Osman ile ayakta kalırken, çeyreğin bitimine 5 dakika kala farkı 6 sayıya (53-47) kadar çıkarttı. Rakibine cevap vermekte zorlanan Galatasaray Odeabank hücumda serbest atış çizgisine gelerek skor üretti ve Blake Schilb'in basketiyle skoru 55-50'e getirdi. Tartışmalı geçen ve hakemlerin takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullandığı son bölümde sakin kalan Anadolu Efes çeyreğin 68-63'lük skorla önde tamamladı.

Karşılaşmanın final periyoduna basketle başlayan Galatasaray Odeabank, rakibine 1.5 dakikalık sekansta sayı şansı tanımazken; Sinan Güler'in başrol oynadığı bölümde rakibi karşısında 7-0'lık seriyle 70-68 öne geçti. Bu durumun ardından Anadolu Efes hücumda reaksiyon göstermeyi başardı ve Tyler Honeycutt'ın yanı sıra Jayson Granger ve Brown Dunston'un devreye girmesiyle karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala skorda 76-76 eşitlik vardı. Bu dakikanın ardından Huertel ve Granger'ın üçer sayılık isabetiyle skoru 82-80'e getiren Anadolu Efes, bir sonraki hücumda Honeycutt'ın basketiyle farkı 4 sayıya çekerken Galatasaray Odeabank molası geldi. Molanın ardından hücumdan boş dönen Galatasaray, savunmada Brown'un basketine engel olamayınca fark 6 sayıya (86-80) çıktı. Bu durumun ardından ev sahibi takım skordaki üstünlüğünü elinde tutmayı başarırken, Granger’ın iki üçlüğünün ardından karşılaşmadan 95-85 galip ayrıldı. Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Jayson Granger karşılaşmayı 20 sayı - 7 asist gibi önemli bir hücum performansıyla tamamlarken, takımımız yıldız oyuncuyu savunmada durdurmakta zorlanınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Galatasaray basketbol şubesinin haklarını korumakla mükellef olan 'sözde' şube menajeri Ömer Yalçınkaya ve 'sözde' şube yöneticisi Can Topsakal'ın korumak için tek kelime beyanat vermediği baş antrenörümüz Ergin Ataman'ın takımının başında sahaya çıkacağı Perşembe günkü karşılaşma sezonun kader maçı olacak. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan karşılaşmadan takımımız galibiyetle ayrılması halinde seri 3.maça taşınırken; sahadan mağlubiyetle ayrılmamız halinde sezonu noktalamış olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0