Cesare Prandelli: Yönetim Tudor'a tam destek verirse başarılı olacaktır.

2014-15 sezonunda teknik direktörlüğümüzü yapan Cesare Prandelli, A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. 4.yıldızda payının olduğunu söyleyen Prandelli, Tudor için de yönetim destek verirse başarılı olabileceğini söyledi. Cesare Prandelli'nin açıklamaları şu şekilde..

KALBİMİ İSTANBUL'DA BIRAKTIM
İstanbul çok güzel bir şehir. Kalbimi orada bıraktım. Her zaman düşündüğümüz, hayal ettiğimiz bir yer. İlk fırsatta yeniden dönmek istiyorum. Boğaz atmosferi sihirli ve çok güzel.

BAŞKAN'IN PLANI GERÇEKTEN ÇOK YENİ VE ÖNEMLİYDİ
Bu teklif ve proje önüme geldiğinde çok güzel bulmuştum. Yenilikçi ve önemli bir proje olduğu için sıcak bakmıştım. Avrupa'nın 4 farklı noktasındaki 4 kulüpten oyuncu bularak, 1000'den fazla genç oyuncu yetiştirmeyi hedefliyordu. Sadece Galatasaray için değil Türkiye ve Türk sporu içinde önemliydi. Başkan'ın planı gerçekten çok yeni ve önemliydi. Zaten teklifi o nedenle kabul etmiştim. Ancak gelişmeleri hepiniz çok iyi biliyorsunuz bazı istifalardan sonra bütün program değişti.'

LİSTEMİZDE FARKI OYUNCULAR VARDI
Aslında en başında listemizde farklı oyuncular vardı ama kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle değişikliğe gittik. Bunun sonunda da Dzemaili, Pandev ve Tarık Çamdal'ı transfer etmek durumunda kaldık.

BİZİM DÖNEMİMİZDEKİ GALİBİYETLER ŞAMPİYONLUĞA KATKI SAĞLAMIŞTIR
Takımdaki yöneticilerle ilişkilerimiz iyiydi. Sezona da çok iyi hazırlanmıştık. Ligde üçüncü sıradaydık. Derbiyi de kazandık. Hazırlık döneminde bir çok oyuncu ağır antrenmanlardan yakınıyordu Ama görüldü ki derbide elde edilen başarı ve oynadığımız futbol hazırlıkların meyvesiydi. Aldığımız derbi galibiyeti, Galatasaray'ın şampiyon olmasında önemli rol oynadı diye düşünüyorum. Hazırlık kampı ve bizim dönemimizdeki galibiyetler şampiyonluğa katkı sağlamıştır. Ama kulüpte yönetim değişti mi, teknik direktörün de akıbeti farklı yönde gelişiyor. Bana da olan buydu.

Her ülkenin çalışma sistemi ve futbol liginde farklı mantalite vardır. Biz oyunculara videolar izleterek hataları, eksikleri analiz ediyorduk. Bu futbolda çok önemlidir. Biz bunu yaparak biraz olsun katkı sağladık. Çünkü analiz çok önemlidir. Bu sistemi göstermekle hem takımın, hem de oyuncuların kalite seviyesini arttırmak için etkili olabilecek yöntemleri gösterdik.

OYUNCULARIN HİÇBİRİYLE SORUN YAŞAMADIM
Ben bütün oyuncularımla iyi diyalog içindeydim. Herkesle her zaman aram iyiydi ama her takımda olduğu gibi oynamayan ya da daha az oynama şansı bulan oyuncular vardı. Herkesi memnun etmek veya beğenisini kazanmak zor . Ama ben bütün oyuncularımdan memnundum. Hepsi çok iyi çalışıp, antrenmanlarını yapıyordu. Kesinlikle hiçbiriyle sorun yaşamadım.

MELO'NUN SAHADA SAVAŞÇI BİR KİMLİĞİ VARDI
Melo başarılı, agresif, hırslı bir oyuncu. Sert oynamayı severdi. Bazen onu kontrol etmek bile zordu. Ama takımı da taraftarları da peşinden sürükler, motive ederdi. Ayrıca takımın enerji kaynağıydı. Sahada savaşçı bir kimliği vardı. Bu yüzden taraftarların gönlünü kazanmıştı. Üstüne basarak söylüyorum, başarılı ve kaliteli oyuncudur. Diğer detayların üzerinde durmak gereksiz. İyi futbol oynamayı bilir. Ama Galatasaray'da bulduğu ortamı, taraftar desteğini Inter'e geldiğinde bulamadı. Inter takımında yasadıkları ona bağlı değildi. Teknik direktör değişti, sistem değişti. Bu duruma adapte olamadı. Bu, onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Sadece yeni teknik direktörün sistemi ve beklediği şeyler farklıydı ve Melo buna dahil olamadığı için istediği ortamı bulamadı.


YÖNETİM TUDOR'A TAM DESTEK VERİRSE BAŞARILI OLACAKTIR

Galatasaray büyük kulüp. Çok geniş taraftar kitlesi olan güçlü bir camia. Göreve gelirken kendisine vaat edilenler, programlar ve tutulacak sözler önemli. Elbette yapılacak yatırım da etkili olacaktır. Tudor oyuncuyken çok zeki ve başarılıydı. Eğer yönetim Tudor'a tam olarak destek verirse bence başarılı olacaktır.

TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM
Türkiye'de yeniden takım çalıştırmayla ilgili açıkçası hiçbir fikrim yok. İş konusunda şu anda bir şey söyleyemem ama tatil amaçlı olarak kesinlikle Türkiye'ye geleceğim. İstanbul bana göre dünyanın en güzel ve büyüleyici şehri. O güzel şehirden, güzel anılarla ayrıldık. Sabırsızlıkla dönmeyi bekliyor, yeniden o güzel günleri yasamak istiyorum . Ülkenizi çok seviyorum..

KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSETTİM
Aslında ülkelerimizin kültürü birbirine çok yakın. Türkiye'de çok iyi misafir edildik. Yöneticiler, oyuncular, şehir halkı…Kendimi evimde gibi hissettim. Oruca gelince… Ramazan ayının son günüydü. Takım menajerimiz Mert “Mr. Prandelli yarın oruç tutacağım” dediği an, “Ben de tutacağım” dedim. Bu, saygıdan gelen bir davranıştı. Kültür ve geleneğe adapte olmak, onlardan biri olduğumu göstermek istedim. Kısacası orucu isteyerek tuttum.

Prandelli, Arda Turan'la ilgili de; ''Çok kaliteli, başarılı bir oyuncu. Fiziksel ve teknik olarak yetenekli ,uluslararası arenada başarılar yaşamış, tecrübeli bir oyuncu. Hangi kulübe giderse gitsin katkı sağlayacak ve başarılı olacak yetenektedir.'' sözlerini söyledi.

Prandelli Juventus'un Şampiyonlar Ligindeki başarısıyla ilgili olarak da; ''Juventus'un başarısı biz İtalyanlar için gurur verici bir durum. Sadece Juventus'lu taraftarlar değil, bütün İtalyanlar için geçerli. Juventus, bu başarıyı yakalamak için uzun zamandır mücadele veriyor. Elbette geldiği konum çok sevindirici. Zor dönemde yanında olan kulüp yöneticileri, yapılan program, belirlenen hedef ve sistemli çalışma Juventus'u finale taşımak üzere. İtalyan futbolu için güzel bir başarı.'' sözlerini söyledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0