Dört Köşe | "Galatasaray her gün daha da kötüye gidiyor"

FCN Blog'un artık klasikleşen konsepti Dört Köşe'de bu hafta gündemin ana başlıklarını mynet.com spor editörü Egemen Yıldırım ile konuştuk. Ligde ki durumumuzdan ve önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olası senaryolardan bahsettiğimiz bu haftaki sohbetimizde Egemen de önemli noktalara değindi. Keyifli okumalar...

**Rakiplerin puan kaybettiği bir haftada belki de Avrupa biletini garantilemek için büyük bir fırsatı teptik Kasımpaşa maçında. Kalan maçlara baktığımızda Avrupa'ya gidebilir miyiz?
Normal şartlarda bakıldığında kalan maçlarda bir tek Aytemiz Alanyaspor maçında zorluk yaşar gibi görünüyor takım ama işin aslı öyle değil. Çünkü Galatasaray normal şartlar içerisinde değil. Evet, Galatasaray kaostan beslenen bir kulüp ama mevcut yönetim kaosu bile kulüp ve takım lehine çeviremiyor. Takım Avrupa'ya gidebilir, 3. ya da 4. sırayı alabilir ama bundan çok daha büyük problemler olduğu kesin. Şampiyonlar Ligi olsaydı, bir nebze göz boyardı ama Avrupa Ligi'ne gidiş, takımın ve kulübün rezil halini hiçbir şekilde hasır altı edemez bana göre. Hatta etmemeli. Çünkü Galatasaray her geçen gün daha da kötüye gidiyor ve gidecek.

**Şüphesiz maçtan sonra en çok konuşulan konu Dursun Özbek'in soyunma odasına inmesiydi. Bir çok haber yazılıp çizildi bununla ilgili. Yaşananlardan ziyade, bunun kısa vadede takıma bir etkisinin olacağını düşünüyor musun?
Dursun Özbek'in camia, takım, taraftar üzerinde hiçbir etkisi olduğunu düşünmedim bu zamana kadar. Mevcut hal de bunu gösteriyor zaten. Kasımpaşa yenilgisi sonrası soyunma odasına inmesi bence son derece gereksiz bir hamleydi. Sıcağı sıcağına takımla, hocayla konuşmak ya da tartışmak neyi düzeltecek? Düzeltecek olsaydı, ezeli rakibin başkanı olan hükümlü zat'ın her soyunma odası hamlesinin sonu başarıyla sonuçlanırdı.

Dursun Özbek kulübü muhteşem yönetiyor, Galatasaray idari ve mali açıdan güllük gülistanlık, bir tek futbol takımı kötü, onu da soyunma odasına inerek çözecek öyle mi? Bunlar bence çok komik anektotlar. İçi boş hamleler. Ben Dursun Özbek'in soyunma odasına inişinin hiçbir işe yaramayacağını düşünüyorum. Ve onun görevinden gitmesi için de işe yaramamasını gönülden istiyorum. 

**Galatasaray Spor Kulübü üyelerinden Ali Güvenç Kiraz olağanüstü kongreye gidilmesi için imza kampanyası başlattı bildiğin gibi. Üye profiline de bakıp değerlendirdiğinde bu hareketin sonuç vermesi mümkün mü?
Ali Güvenç Kiraz'ın başlattığı kampanyayı olumlu buluyorum. En azından camia içerisinde bir şeylere ses çıkaran, kötü gidişe dur demek isteyen, 3 maymunu oynamayan insanlar var. Ali Güven ağabeyin de yapmak istediği, bu yapıda olan insanları bir araya getirmek. Peki, bu kampanya sonuç verir mi? Açıkçası biraz zor bana göre.

Galatasaray Genel Kurulu, Olağan Mali Genel Kurul'da tarihin en büyük rezaletlerinden birine ön ayak oldu. Böylesine kötü bir yönetilişe, mali olarak tarihin en büyük zararına sessiz kaldı ve 'Galatasaray'da her şey iyi' diyerek yönetimi ibra etti. Ali Güvenç ağabeyin başlattığı kampanyadan sonuç alması, bu yüzden baya bir zor olacak. Ben bunun sonucunda erken seçime gidilse bile aday çıkmayacağını (hatta çıkarılmayacağını) düşünüyor ve maalesef Dursun Özbek'in tek aday olarak girerek 3 yıl daha Galatasaray'ın başında olacağını düşünüyorum. Umarım Genel Kurul üyeleri ve camia dinamikleri beni yanıltır.

**Daha şimdiden önümüzdeki sezon için Lucescu ile anlaşma olabileceği dedikoduları dolaşıyor kulislerde, Özbek'in iki yılda çalıştığı 5. teknik adam olacak eğer olursa. Böyle bir yapıda istikrardan bahsedemeyiz. Sence seneye Tudor'a şans verilmeli mi yoksa değişim kaçınılmaz mı olacak.
Ben Tudor'a şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum ancak onun da, yerine geleceği konuşulan hocaların da mevcut yapıyla başarılı olacağına inanmıyorum. Bazı insanlara şaka ya da 'o kadar da olmaz' gibi geliyor belki ama Galatasaray'ın Dursun Özbek idaresinde mali, idari ve sportif açıdan hiçbir şekilde başarılı olma şansı yok. Dün Florya'da yapılan değişiklik de tamamen göz boyayan bir hamle. Çünkü orayı idare edecek ve futbol takımında esas söz sahibi olacak kişi yine Dursun Özbek'in muslukçu olarak Florya'ya soktuğu kardeşi.

Galatasaray'ın mevcut yönetimin değişmesi hamlesiyle birlikte ciddi bir dönüşüm geçirmesi gerektiğine, aksi takdirde tünelin ucunun Galatasaray için daha da kapanacağına inanıyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0