Dursun Özbek: Basketbol takımının bütçesi 4-5milyon euro olacak!

Turkcell'in dijital yayın platformu TV+'da yayınlanan ve Merve Toy’un sunduğu Spor Meydanı programına konuk olarak katılan Galatasaray başkanı Dursun Özbek gelecek sezon amatör şubelerdeki planlarına dair açıklamalarda bulundu. Amatör branşları kapatmayı asla düşünmediklerini belirten Özbek, erkek basketbol takımının bütçesinin neredeyse yarı yarıya düşeceğini belirtti.

Galatasaray gibi kulüplerin Türk spor tarihinde misyonu var. Biz de bu konuda öncülük üstlenmiş bir kulübüz. Amatör branşlardan vazgeçersek Türk sporu zarar görür. Galatasaray’ın böyle bir lüksü yok. Spor salonunu mesela merke zileşmek, maliyetleri azaltmak için yapıyoruz. Altında kira getirisi olan ticari alanlar olacak.

Geçen sezon 10 milyon Euro civarında basketbola bütçe ayırdık. Çünkü Euroleague'de mücadele ediyorduk. Bu sezon Eurocup’ta oynayacağız. Bütçemiz 4-5 milyon Euro civarında olacak. Geçen sezon bu bütçelerle o kupayı kazandık. Benim mevcut mali tablo içinde rakiplerim gibi basketbola 25-30 milyon Euro harcama lüksüm yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0