Dursun Özbek: Bruma ve Gomis için teklif verdik..

Turkcell'in dijital yayın platformu TV+'da yayınlanan ve Merve Toy’un sunduğu Spor Meydanı programına konuk olarak katılan Galatasaray başkanı Dursun Özbek gündeme ve transferlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını belirten Özbek, teknik direktör Igor Tudor ile oyuncular arasında herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Bruma'ya gelen teklif hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde..

BAŞKANA SAYGISIZLIK OLMAZ
Florya kulübün en büyük değeri. Başkanın orada olmasının ne sakıncası var. Bu kadar anlam yüklenmesi yanlış. Disiplin sağlamakla ilgisi yok. Bu kadar eleştiri bana değil Galatasaray’a haksızlık. Bunları dikkate alarak göreve soyundum zaten. Bana istediklerini söyleyebilirler. Ama Galatasaray başkanlığına saygısızlık yapılmamalı.

TUDOR’U YİYEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM
Takımda gruplaşma iddiaları bazı kesimlerin Galatasaray hakkında duymak istediği şeyler. Profesyonel futbolcuların hocayı yemek gibi performansını bilerek azaltmak gibi şeyleri yapacaklarını düşünmüyorum. Teknik heyetle futbolcular arasında her şey dört dörtlük olmaz. Hocayla bunları konuşmaları da doğal. En azından benim dönemimde hoca yemek gibi bir durum olmadı. Kasımpaşa maçında çok üzüldüm. Soyunma odasına inmek gibi bir tarzım yok ama üzüntümü futbolcularla paylaşmak istedim. Kimse bana ‘Soyunma odasına gel’ demedi.

TUDOR’UN GELİŞİNDE ETİK SORUNU YOK
Tudor’un transferinde etik dışı bir durum olmadı. Karabük’ten çıkış maddesini kullandı, biz de antrenör arayışındaydık ve bize gelebileceğini söyledi. İlişiğini kesip, serbest kaldıktan sonra bize geldi. Tudor ‘100 bin Euro’luk maddeyi zorla koydurdular’ dedi. Kulüp gönderirse bir sorun yok, hoca parayı verip ayrılırsa etik değil. Bu doğru değil. O maddeyi sözleşmeye koyuyorsan sonuçlarından şikayet edemezsin. Bu maddeyi koyarken Karabük düşünmemiş mi? Bizim Tudor’la aramızda böyle bir çıkış maddesi yok.

OYUNCULAR AĞIR İDMANLARDAN ŞİKÂYET ETTİ
Tudor’un antrenman programıyla ilgili bir dönem futbolculardan şikâyet söz konusu oldu. Bunu gelip bana söylemeleri mümkün olamaz. Ama sportif direktör aracılığıyla konu bana aksetti. Sezon başı yüklemesi iyi olmadığı için futbolcu performanslarında düşmeler olmuştu. Tudor bu yüzden futbolculara biraz yüklendi. Yaşlı bir takım olduğumuz için sakatlık yaşanır mı endişesi oldu ama mesafe kat ettik ve daha dirençli hale geldi takım. Bu sürede bazı sızlanmalar oldu.

TERİM’LE HİÇ GÖRÜŞMEDİM
Fatih Terim şu anda milli takımın hocası. Galatasaray’ın başına geçmesiyle ilgili hiçbir görüşme yapmadık. Böyle bir şey söz konusu değil.

BRUMA İÇİN GELEN İLK TEKLİF 9 MİLYON
Bruma’nın kalmasını istiyoruz. Menajerine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Cevabını bekliyoruz. Tek ciddi teklifi Leipzig’den aldık. 9 milyon Euro civarında teklif yaptılar. Ama satmak istemiyoruz. Benzer kalitede futbolcular pahalı. Burada Bruma’nın isteği belirleyici olacak. Bruma alınırken menajerlik ücreti dahil 12 milyon Euro verilmiş. Yeni sözleşme teklifinde ücretini artırdık ama kararı Bruma verecek.

GOMIS İÇİN TEKLİF VERDİK
6-7 tane transfer yapılması gereken mevki belirledik. Scout ekibimize eksikliklerimizi ilettik. Onlar listeyi antrenör ekibine verdi, onlar da Cenk Ergün’le beraber izliyor. Artık belirlediğimiz futbolcularla görüşmek üzere seyahatler yapılıyor. Şu anda anlaştığımız futbolcu yok. Gomis’le görüştük, teklif de verdik.

KALIP KALMAMAK SNEIJDER’İN KARARI
Sneijder’le bir sene daha kontratımız var. Bizim oyuncumuz. Gidip gitmemekle ilgili karar şu an kendisinin verebileceği bir karar. Bize bu konuda yansıyan bir talebi olmadı.

OLCAN’A KIZDIM SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİM

Olcan’a geçen sene ‘Kulüp bul gönderelim’ dedik. ‘Kulüp bulamadım’ dedi. ‘Biz bulduk iki kulüp’ dedik; Bursa ile Kayseri. ‘UEFA anlaşması için bize yardımcı ol, oynatmayacağımız adama para vermeyelim’ dedik. ‘Hiçbir yere gitmiyorum paramı da istiyorum’ dedi. Ben de sözleşmesini feshettim. Akhisar’a gitti 250 bin Euro’ya kontrat yaptı. UÇK’ya gitti kazandı ama itiraz edeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0