Her şey için teşekkürler kaptan!

Bazı oyuncular vardır, aşık olduğunuz kulübe yakıştırır sizden hiç ayrılmasın istersiniz. Benim için bu oyuncu futbolda Elmander'dir mesela. Geç buluştuk, erken ayrıldık. Yine erkek basketbol takımında Carlos Arroyo ve kadın takımında Tina Charles öyleydi. Kimisini savaşı yüzünden yakıştırırsınız armaya, kimisini oyunun kalitesi yüzünden. Kadın Voleybol Takımı'nda da böyle bir isim oldu. Nihan Güneyligil bu sezon bitince aktif voleybolculuk yaşamına nokta koydu. Kendisi ile ayrılmıyoruz, sportif menajer olarak kulüpte görev yapacak olsa da kendisini forma altında daha uzun yıllar görmek isterdik.

Kariyeri başarılarla dolu olan Nihan Güneyligil takıma 4 sezon önce katıldı. Bu ligin görmüş olduğu en kaliteli liberolardan biri olduğu kuşkusuz olan Nihan, takıma katıldığı an da kariyerini bu forma altında tamamlaması benim için kesindi. Massimo Barbolini ile geçen bir sezondan sonra takımın başına geçen Ataman Güneyligil ile beraber takımda oldukça aktif, oldukça önemli bir rol edindi. Altyapıdan takıma monte edilen oyuncuların çevresinde ablalık yapan az sayıda tecrübeli oyuncunun arasında kuşkusuz en büyük rolü oynayan kaptan, bu üç sezonda aile ortamının oluşmasında gerçekten önemli bir paydaş olmayı başardı.

Bu yeni yapılanmanın yapı taşları olarak gördüğüm iki oyuncu, Nadia ve Nihan önderliğinde bu takım bu sezon yarı finalde Avrupa Şampiyonu Vakıfbank'ı devirirken finalde Fenerbahçe'ye mağlup olsa da bu; 30 sezon sonra düşük maliyetle gelen finalin başarısını örtmeye yetmiyordu. Sezon başında sitemize verdiği röportajda başarının anahtarı olarak "Aile ortamının oluşması çok önemli" cümlesini kuran kaptan, bu konuda takımın sisteminin aile olmak ve birlikte savaşmak olduğunu da açıkça nitelendirmiş oldu.

Geçtiğimiz 4 sezonda bu forma altında bir Cev Cup ikinciliği elde eden Nihan Güneyligil bu sezon da ligde ikincilik madalyasını göğüsledi. "Taraftarlarımız bilsin, formamızda kuru yer kalmadı" diyerek takım halinde mücadelenin bir nevi sembol cümlelerinden birini kuran kaptan; bu arma altındaki Avrupa Kupası hayaline bundan sonra oyuncu olarak değil, sportif menajer olarak ulaşmaya çalışacak.

Kaliteli oyunculuğunun yanı sıra profesyonellikten ve sportmenlikten bir an olsun ödün vermeyen Nihan Güneyligil'in bu forma altında bir de Cev Fair Play ödülü bulunuyor. Karakteri ve oyunu ile gelecek nesil voleybolcuların örnek alması gereken oyuncuların ilklerinden biri olması Nihan'ı bu dört sezon içinde bizim formamız altında da vazgeçilmez kıldı.

Galatasaray forması altında verdiği emeklerin tartışmaya kapalı olduğu bir ortamda artık yola sportif menajer olarak devam edecek kaptana teşekkür ediyor, bu arma altında uzun soluklu bir görev ve sonsuz başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0