BSL | Son saniyede kaçan galibiyet..

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 29. hafta maçında Anadolu Efes ile karşılaştı. Abdi İpekçi Arena’da oynanan mücadeleden Anadolu Efes son saniyede bulduğu basketle 69-70’lik skorla galip ayrıldı. Takımımızda Sinan Güler, Errick McCollum, Alex Tyus ve Tibor Pleiss sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemezken, Başantrenörümüz Ergin Ataman da cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etti.

Galatasaray Odeabank maça Bruno Fitipaldo – Göksenin Köksal – Vladimir Micov – Austin Daye – Ege Arar beşiyle başlarken, Anadolu Efes ise Doğuş Balbay – Jayson Granger – Cedi Osman – Derrick Brown – Bryant Dunston beşiyle başladı.

Karşılaşma karşılıklı iki sayılık basketlerle başlarken Bruno Fitipaldo’nun üç sayılık basketiyle Galatasaray Odeabank iki dakikada 5-4 öne geçti. Altı dakikalık bölüm dolarken televizyon molasına 10-6 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşünde takımımızın üstünlüğü etti ve takımımız ilk çeyreği 15-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Blake Schilb’in üç sayılık basketiyle başlayan Galatasaray Odeabank ilk dakikalarda savunmasını da sertleştirerek skoru 22-16'ya taşıdı. Oyun kontrolünü eline alan sarı-kırmızılılarda Austin Daye sahneye çıkarak arka arkaya basketler kaydetti ve skoru 34-24'e getirerek rakibe molayı aldırdı. Moladan 5-0’lık seriyle dönen Anadolu Efes skoru 34-29’a getirdi. İlk yarının son bölümlerinde Jon Diebler'dan sayılar bulan Galatasaray Odeabank, ilk yarıyı 38-34 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan rakibimiz farkı 1 sayıya kadar indirirken, Vladimir Micov’dan gelen üç sayılık basketle skor 47-43’e geldi Çeyreğin bitimine 04:22 kala televizyon molasına 49-48'la takımımız üstün girdi. Mola dönüşünde iki ekip de skor üretmekte zorlanırken, Blake Schilb’den gelen basketle Galatasaray Odeabank son iki buçuk dakikaya 51-49 önde girdi. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdüren takımımız  dördüncü çeyreğe 55-54 önde girmeyi başardı. Taraftarının desteğini de arkasına alarak giren dördüncü çeyreğe başlayan takımımız; Göksenin Köksal, Emir ve Ege üçlüsüyle üst üste basketler bularak son yedi dakikaya 62-56 önde girdi. Bu bölümlerde sarı-kırmızılılar skor üretmekte zorlandı. Karşılaşmanın bitimine bir dakika kala skorda 67-64 üstün olan Galatasaray Odeabank'da, Blake Schilb kritik anda sahneye çıkarak orta mesafeli isabeti kaydetti ve skoru 69-64'e getirerek Anadolu Efes’e molayı aldırdı. Moladan iyi dönen Anadolu Efes skoru 69-68'e getirdi. Karşılaşmanın son saniyesinde Anadolu Efes pota altında Bryant Dunston'ın bulduğu basketle karşılaşmadan 69-70 galip ayrıldı. 

Öte yandan takımımız bu sezon bir çok karşılaşmada olduğu gibi bu karşılaşmada da hakemlerin skandal kararlarıyla karşı karşıya geldi.  Kukla haline dönen TBF'ye ve hakemlerine steps yapmadan oynamalarını tavsiye ediyoruz.

Takımımızın skor dağılımı şu şekilde;

Emir Preldzic 4 sayı – 3 ribaund – 1 asist,
Vladimir Micov 10 sayı – 3 ribaund – 2 asist,
Bruno Fitipaldo 4 sayı – 2 ribaund,
Can Korkmaz 3 sayı – 1 ribaund,
Blake Schilb 12 sayı – 4 ribaund – 4 asist,
Ege Arar 6 sayı – 8 ribaund,
Austin Daye 16 sayı – 8 ribaund – 3 asist,
Jon Diebler 7 sayı – 1 asist,                      
Göksenin Köksal 7 sayı – 3 ribaund – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0