Sezon Değerlendirmesi: Galatasaray HDI Sigorta

Sezon değerlendirmesi sırası Erkek Voleybol Takımımız Galatasaray HDI Sigorta'nın. Bu sezon hem ligde hem Avrupa'da mücadele eden Filenin Aslanları beklediğimiz dereceye ulaşamadı. Ben şahsım adına ligde 4-5'inci sıralar, Avrupa'da da Challenge Cup Finali beklerken ligde 7. olup playoff etabına ulaşsak da eşleştiğimiz Halkbank şampiyonluk yolunda bizi kolay ekarte etti. Avrupa'da ise yine kupayı kaldıracak olan Fakel'e yarı finalde kaybettik.

Takımımız normal sezonu 7. sırada bitirirken 12 galibiyet 10 da mağlubiyet aldı. Toplam 45 set kazanan takımımız 44 set de kaybederek bu istatistikte neredeyse denge yakaladı. İlk hafta Halkbank ile oynayan takımımız ilk maçta 2-3'lük mağlubiyet aldı. 2 ve 3. haftalar aynı skorlar ile Maliye Milli Piyango ve İBB'yi deviren Galatasaray HDI Sigorta ardındaki iki maçta Ziraat Bankası ve Arkas'a 3-1 ile boyun eğdi. 6. haftada alınan 3-1'lik Beşiktaş mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen Galatasaray 11. haftaya kadar 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı. İlk devrenin son maçında ise Tokat'a mağlup olarak ilk devre 5 mağlubiyet 6 galibiyet ile kapatıldı.

İkinci devreye 3-0'lık Halkbank ve Milli Piyango mağlubiyetleri ile başladık. Yine İBB karşısında 3-1'lik galibiyet alırken Ziraat Bankası'na aynı skorla mağlup olduk. 16. hafta Arkas'ı kendi sahasında 3-2 mağlup eden Aslanlar ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye mağlup olarak sıralamadaki yerini düşürdü. Yine üç haftalık periyotta Afyon, İnegöl ve Urfa karşısında galip gelen takımımız son hafta Plevne'yi de yenerek ligi 12 galibiyet ile kapattı.

Playoff etabında 7. olmanın verdiği dezavantaj ile 2. Halkbank ile eşleşen takımımız daha ilk turdan elenince lig defterini çabuk kapatmış oldu.

Avrupa'da ise Cev Challenge Cup'ta mücadele eden Galatasaray HDI Sigorta, ilk turda Rum Pafos ile eşleşti ve iki maçı da kazanarak bir üst tura atladı. 8'li finallerde Fonte Azores ile mücadele eden takımımız 3-0'lık iki skor ile çeyrek final kapısını araladı. Çeyrek Final'de ise Maccabi Tel Aviv ile eşleşen Galatasaray bu eşleşmede de set vermeden yarı finale atladı. Yarı Final'de Galatasaray HDI Sigorta Fakel Novy ile eşleşirken Ziraat Bankası da Chaumont ile eşleşti. İki temsilcimiz de elenince takımımız kupayı 4. sırada tamamlamış oldu.

Ligde takımımızın istatistiklerine gelelim;
Takımımız bulduğu 119 ace sayısı ile ligin en kötü ikinci takımı. Servislerin burada fazla efektif olamadığını görüyoruz. Voleybolda iyi servis atamazsanız karşı taraftan o derecede iyi hücum geliyor ve ceza kesiliyor. Servis karşılamada ise %32'lik bir mükemmellik oranı ile ortalama bir sıradayız. Hücum mükemmelliğinde yakalanan %47'lik oran ise bizi vasat bir hücum performansına götürüyor. Blokta ise set başı 2,4 blok ile yine ortalama bir takım görüntüsü vermişiz.

Oyuncularımız lig sıralamasında neler yapmış onlara da bir bakalım;
Liberoda herhangi bir oyuncumuzun sıralamaya girmemesi dikkat çekici.
Smaçörde Samuel Tuia 0,32 index puanı ile 12. sırada yer almış. Pasör çaprazı sıralamasında tecrübeli oyuncumuz Bartman 0,45 puan ile ligin en iyi 5. oyuncusu konumunda. Orta oyuncularımız Murathan, Emin ve Halil İbrahim 21, 22 ve 23. sıradalar. Kaptan Hüseyin ise pasörler sıralamasında 15. sırada yer alıyor.

Takım içi istatistiklerde ise;
Libero Can Ayvazoğlu 113 sette mücadele ederek bu alanda normal olarak lider konumda. Bartman servis sonrası kazandığı 361 sayı ile takımın skor yükünü çekmiş vaziyette. Bartman aynı zamanda bulduğu 27 servis sayısı ile de takım lideri konumunda. Blokta ise pasörümüz Hüseyin Koç'un yaptığı 44 blok kendisini takımımızın sezon içerisinde en çok bloğu yapan oyuncu olmasını sağlıyor.

Galatasaray HDI Sigorta bir sezonu bu şekilde geçirmiş oldu. Erkek Voleybol Takımımız'ın bütçesi oldukça düşük. Bu imkanlarla kurulan takımdan üst düzey başarılar beklemek tabii ki reel olmuyor fakat bir şekilde hedef konması gerekiyor. Ben olağan beklentilerimi yazıya başlarken yazmıştım. Ligi 4-5. sıralarda bitirmenin getireceği avantaj şu şekilde ortaya çıkıyor; Halkbank değil de Milli Piyango ile veyahut Ziraat Bankası ile eşleşiyorsunuz ve üst tura çıkmanız daha gerçekçi bir hedef haline geliyor. Üst turlarda karşımıza çıkacak Halkbank, Fenerbahçe gibi rakipler zaten bizden daha üst seviye takımlar. Fakat yine de ilk turda elenmek adına oynamamak gerekir.

Avrupa'da ise Challenge Cup Finali çok uzak bir hedef değildi. Hatta şansımızın yaver gidip iki ayaklı maçın ikinci maçının İstanbul'a düştüğünü düşündüğümüzde bir Avrupa Kupası bile hayal gözükmüyor. Dolayısıyla yarı finalde elenmiş olmak açıkçası beni biraz üzdü. Sonuç olarak Galatasaray HDI Sigorta'nın en azından ligde ilk 4'ü zorluyor olması ve Avrupa'da CEV Cup seviyesinde oynaması gerekiyor. Bunu yakın zamanda tutturup tekrar bu seviyeye düşmek pek arzu ettiğimiz bir şey değil.

Yine de sezon içinde bu arma için ter akıtan herkese teşekkür eder yeni sezon için de takımımıza başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0