Sezon Değerlendirmesi: Galatasaray Kadın Takımı

Her sezon olduğu gibi bu sezon sonu da voleybolda takımlarımız istatistiksel olarak neler yaptı, sezonu nasıl geçirdi, inceleyeceğiz. İlk sıra Kadın Voleybol Takımımız'ın. Galatasaray bu sezona ligi ilk dört içinde bitirmek ve final etabında elinden geldiğini yapma parolası ile başladı. Avrupa'da ise hedef Cev Cup idi. Lig istenenin çok daha üzerinde bir derece, ikincilik ile bitirildi. Avrupa'da ise Yarı Final'de kupaya veda ettik.

Takımımız normal sezonu 4. bitirirken 15 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı. 51 set kazanan takım, 29 seti de kaybetti. Ligde ilk haftaya Bursa BŞB maçında 2-3 mağlup olarak başlayan takımımız esas ilk hafta oynanması gereken erteleme maçında ise Vakıfbank'a 0-3 mağlup olarak sezona 2 yenilgi ile başladı. Seramiksan, Nilüfer Belediye, Sarıyer Belediye ve Beşiktaş maçlarında sadece 2 set kaybeden takımımız bu 4 maçlık seri ile çıkış yakalarken Eczacıbaşı karşısında bir yenilgi daha aldı. 8. hafta mücadelesinde İdman Ocağı karşısında galip gelen takımımız 9. haftada ezeli rakibi Fenerbahçe'ye üzücü bir şekilde kaybetti. 10 ve 11. haftalarda aldığı Çanakkale Belediye ve Halkbank galibiyetleri ile takımımız ilk devreyi 7 galibiyet 4 mağlubiyet ile bitirdi.

İkinci devreye yine Vakıfbank mağlubiyeti ile başlayan kızlar bu sefer Bursa'yı da yenerek yine Eczacıbaşı maçına kadar 5 maçlık bir seri bularak yerlerini belirlediler. Eczacıbaşı karşısında alınan 1-3'lük mağlubiyet sonrası İdmanocağı karşısında galip gelirken Fenerbahçe karşısında yine aynı skorla mağlup olmanın önüne geçemedik. Son iki haftada ise takımımız Çanakkale ve Halkbank'ı devirerek normal sezonu tamamlamış oldu.

Play off etabında Bursa BŞB ile eşleşen takımımız oldukça konsantre bir şekilde iki maçı da 3-0 kazanarak yarı final hakkını elde etti. Yarı finalde Vakıfbank ile eşleşen Galatasaray ilk maçı 3-0, ikinci maçta da setleri 2-0'a getirince büyük bir başarıya imza attı ve ligin bu sezonki sürprizini yapmış oldu. Finalde ise Fenerbahçe ile eşleşen takımımız bu noktaların tecrübesizliği ve üst üste iki kuvvetli takıma karşı oynanılan maçların yorgunluğuna kurban gitti ve sezonu ikinci sırada bitirdi. Fakat bu durum bizler için gelecek sezon Şampiyonlar Ligi demek.

Avrupa'da ise CEV Cup'ta mücadele eden Galatasaray 16'lı finallerde Franches Montagnes'i iki maç sonucunda devirerek 8'li finallere yükseldi. Bu etapta Maribor ile eşleşen takımımız ilk maçta 3-0'lık avantaj elde etti. Deplasmanda 2-3 mağlup olsak da set avantajı dolayısıyla bir üst turda mücadele hakkını kazandık. Çeyrek finalde Lodz ile eşleşen Galatasaray iki maçta da üstünlüğü elde eden taraf oldu ve yarı finalde rakibini bekledi. Rakip Dinamo Kazan oldu, turnuvanın açık ara favorisi konumundaki Kazan'a karşı ilk maçta İstanbul'da 3-0 galip gelsek de ikinci maçı Rusya'da oynamanın dezavantajı ile maçı ve altın seti kaybederek turnuvaya 3. olarak veda ettik.

Ligde takımımızın istatistiklerine gelelim;
Toplam 192 ace sayısı bulan takımımız bu konuda lig dördüncüsü konumunda. Servis karşılamada ligin en iyi liberosu Nihan'ın da büyük etkisi ile %33'lük bir oran tutturulmuş ki bu da bizi lig ikincisi konumuna sokuyor. Hücumda ise %43'lük mükemmeliyet oranı var ki bu ligin en iyi 5. hücumunu yapan takımıyız demek. Blokta ise yine en büyük üç rakibimizin ardında 4. sırada yer alıyoruz set başına 2,4'lük oran ile.

Gelelim oyuncu istatistiklerine;
Libero pozisyonunda Nihan Güneyligil lig lideri konumunda. Karşılama indexine göre 0,52 puan ile en yakın rakibi Derya Çayırgan'a göre 0,03 puan önde bulunan Nihan son sezonunda gerçekten parmak ısırtan bir performansla elde ettiğimiz başarıda büyük pay sahibi oldu. Smaçör pozisyonunda Güldeniz TVF'nin index puanlarına göre kendine 5. sırada yer bulmuş. Aynı listede Seda 10, Charlotte ise 17. sırada yer alıyor.

Pasör çaprazı sıralamasında ise Nadia Centoni 0,47 index puanı ile 10. sıradan listeye girmiş. Index puanlarının birden fazla istatistik ile oyuncunun oyuna nasıl etki ettiğini hesaplayan puanlar olduğunu belirtelim. Orta oyuncu sıralamasında Sinead Jack rakiplerinin biraz gerisinde kalarak 5. sırayı elde etmiş. Jack'in puanı 0,57. Pasörde ise Gamze Alikaya %36,95 verimlilik puanı ile 6. sıradan listeye girmiş.

Kısaca takım içi sıralamasına da değinelim;
Nihan Güneyligil 102 set oynayarak en fazla set oynayan oyuncumuz olmuş.
Nadia Centoni servisten sonra alınan sayılarda 233 ile açık ara önde bulunuyor.
Ace sıralamasında ise beklendiği gibi Gamze Alikaya üstün vaziyette; Gamze lig boyunca 41 ace üretmiş.
Servis karşılamada ise genç oyuncumuz Ada, Nihan'ın %1 üstüne çıkarak %38 ile tepeye oturmuş. Tabi bunda oynanılan süre göz önünde bulundurulduğu için bu istatistik biraz aldatıcı diyebiliriz.
Blokta ise Sinead Jack farkını görebiliyoruz. Jack, yaptığı 74 blok ile açık ara lider konumda.

Takımımızın geçirdiği bir sezonu istatistikler ile beraber özetlemeye çalıştık. Aslında yeni transferlerin geldiği şu dönemde biraz da geç oldu. Bir sonraki yazıda Erkek Takımımız'ın da sezonunu istatistikleri ile özetlemeye çalışacağım. Kadın Takımımız hakkında çok şeyler yazdık fakat gerçekten standartların üzerinde iyi bir sezon geçirdiler. Ligde ellerinden geleni yaptılar, Avrupa'da ise ikinci maçı deplasmanda oynamanın sıkıntısını yaşadılar. Ve sezon bana göre başarılı tamamlandı. Yavaş yavaş daha iyi noktaya ilerleyen takımımız için gelecek sezonun hedefi Şampiyonlar Ligi'nde en iyi 8 takım içerisine girebilmek olmalı.

Geçmiş sezon için ise söylenecek tek söz; Teşekkürler Galatasaray.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0