STSL | Antep'te zor gelen galibiyet...

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Kasımpaşa'ya sahasında 3-1 yenilen Galatasaray, sezonun 31. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaştı. 

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada kazanarak Avrupa Kupalarına direkt katılım hakkını sağlayacak olan lig üçüncülüğünü elde etmek isteyen Galatasaray, rakibini Josue ve Sneijder'in ayağından bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti ve puanını 55'e yükseltti. Bir sene önce ''Cimbom kümeye'' diye bağıran Gaziantepsporlu taraftarlar, bir sene sonra ise yine bir Galatasaray maçıyla küme düşmenin eşiğine geldi.

MAÇIN HİKAYESİ
Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Selçuk, Josue, Bruma, Sneijder, Sinan Gümüş ve Lukas Podolski onbiriyle çıktı. Düşük tempoda başlayan ve iki takımın da kontrollü oynadığı maçta ilk pozisyonumuz 23. dakikada Sinan'la geldi. Sneijder'in ara pasında ceza sahasına hareketlenen Sinan Gümüş'ün şutu direğe çarpıp dışarı çıktı. Takımımız 26. dakikada Bruma’nın pasında Sneijder ile gole çok yaklaştı. Bu pozisyonda Sneijder'in uzak direğe vuruşu az farkla dışarı çıktı. 31. dakikada Josue uzaklardan köşeye sert vurdu, yerde seken top ağlarla buluştu ve takımımız 1-0 öne geçti. Golün ardından Gaziantepspor yüklenmeye çalışsa da etkili olamadı. İlk yarıda başka pozisyon olmazken takımımız devreye 1-0 önde girdi.

İkinci yarının başında Sneijder'in pasında savunma arkasına hareketlenen Bruma, yaptığı vuruşla kaleciyi geçemedi ancak kaleciden seken top Sneijder'in önünde kaldı. Sneijder'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta ise Gaziantepspor'lu Thiam kaleye giden topa eliyle müdahele etti ancak hakem Hüseyin Göçek pozisyonda korner kararı verdi. Her hafta olduğu gibi bu hafta da penaltımız verilmedi. Bu pozisyondan sonra 52. dakikada Gaziantepspor, Thiam'ın korner sonrasında yaptığı kafa vuruşuyla skoru 1-1'e getirdi. Golün ardından Gaziantepspor 58. dakikada Orkan Çınar'ın ceza sahası dışından çektiği şutla etkili oldu ancak bu pozisyonda Muslera topu kornere çeldi. 61. dakikada Bruma rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girdi, yerden vuruşunda kaleciyi geçemedi. Igor Tudor, 62. dakikada etkisiz bir oyun sergileyen Lukas Podolski'yi oyundan çıkardı ve yerine Eren Derdiyok'u soktu. 65. dakikada Gaziantepspor 3 net gol pozisyonu buldu ancak bu pozisyonlarda Muslera geçit vermedi. 72. dakikada menajer talimatıyla ilk 11'de olan ve etkisiz bir performans sergileyen Sinan Gümüş oyundan alındı ve yerine Garry Rodrigues oyuna dahil oldu. 77. dakikada Bruma'nın ceza sahasına yerden gönderdiği topta, Semih Kaya'nın yerden köşeye vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. 81. dakikada Wesley Sneijder ceza sahasının hemen dışından kullanılan serbest vuruşta harika bir gol attı ve takımımızı 1-2 öne geçirdi. 87. dakikada Sneijder yerini Nigel de Jong'a bıraktı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

TARTIŞMALI İLK ONBİR
Kasımpaşa maçından sonra ''Yüzde 1 milyon eminim ki, şu anda sorun Galatasaray'ın hocası değil. Galatasaray'daki sıkıntı, hoca sıkıntısı değil.'' diyen Tudor, yine sadece lafta kaldı ve birilerine biat ederek onbir çıkardı. Tudor göreve geldiği günden beri ilk 11'de başlatmadığı Sinan'a, ne kerametse menajerinin ''Sinan'ın yıldızını söndürdüler. Elinde yıldız var. Oynat parlasın.'' açıklamalarını yaptığı hafta ilk 11'de şans verdi. Tudor bu şekilde görevde kalmaya çalışıyorsa, biat ettiği oyuncular tarafından kuyusunun kazılacağını bilmeli. 

Öte yandan Tudor'un göreve gelmesinin ardından performansı yükselen ancak Başakşehir maçının ardından günah keçisi ilan edilerek kızağa çekilen Josue de, attığı golle "Ben buradayım" mesajını verdi.

GALİBİYETE RAĞMEN VASAT OYUN
Karşılaşmaya gelecek olursak küme düşecek olan Gaziantepspor'u bile zar zor yendik. Rezalet bir yönetimimiz, rezalet bir takımımız ve biat eden bir teknik direktörümüz olunca insan bu performansa çok şaşırmıyor.  Karşımızda biraz daha iyi bir takım olsaydı, Kasımpaşa maçına benzer bir senaryo ile karşılaşabilirdik. Aslında 1-1'den sonra Gaziantepspor girdiği pozisyonları gole çevirebilse geçen haftanın bir benzerini daha yaşayacaktık.

Küme düşen Gaziantepspor'a karşı bile oyunu domine edemememiz kabul edilebilecek bir şey değil. Tarihimizin en rezil başkanı olan Dursun Özbek'in geceler boyu düşündüğü o enfes fikrini diyelim; Futbolcu istifa.

BU KAÇINCI ARTIK!
Hakeme değinmemek olmaz. Kayserispor maçında attığımız golün ardından uydurduğu faulle bir puanımızı çalan Hüseyin Göçek, Gaziantepspor karşısında da 48. dakikada net bir penaltımızı vermedi. Maçı gözüyle izlemediğine emin olduğumuz Hüseyin Göçek, yine takımımızın emeğini çalmaya çalıştı. 

Bu sezon her karşılaşmada takımımız hakemler tarafından doğrandı ve bazı karşılaşmalarda emeği çalındı. Her hafta penaltılarımız verilmiyor. Yönetimimiz ise bu duruma ses çıkarmıyor. Gerçi sesleri çıktığında da bir şeyin değişmediğini söylemek lazım. Beşiktaş maçı sonrası o dönem yöneticimiz olan Levent Nazifoğlu'nun sözleri herkesi aklındadır; ''Her hafta penaltılarımız verilmiyor. Bunlara alışmamız lazım.'' Bu kadar vasıfsız yönetim olunca hakemlerin yaptıklarını da garipsemiyor insan.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0