STSL | Avrupa Kupası yolunda sessizlik..

Süper Lig'de iki haftalık mağlubiyet serisine geçtiğimiz hafta Bursa karşısında aldığı 5-0'lık galibiyetle son veren Galatasaray, ligin 30.haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle Ali Sami Yen Arena'da seyircisiz olarak oynanacak olan mücadeleyi Özgür Yankaya yönetecek. 6 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak olan karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, bilgiler ve istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG: AVRUPA KUPASI'NA DİREKT KATILIM İÇİN..
Süper Lig'de geride kalan 29 hafta sonunda 16 galibiyet - 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile sahadan ayrılarak 52 puan toplayan Galatasaray, ligde son 3 haftada sadece 1 galibiyet alarak Avrupa Kupaları'na direkt katılım hakkını sağlayacak olan üçüncülüğü ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptırdı ve sarı-lacivertli takımın 4 puan gerisinde dördüncü sırada yer aldı. Igor Tudor'un öğrencileri geride kalan 29 haftada rakip filelere 55 gol bırakarak ligin en golcü 3.takımı olurken, kalesinde gördüğü 33 golle ligin en az gol yiyen 7.takımı olabildi.

SÜPER LİG: BEYOĞLU DERBİSİ
Galatasaray geride kalan 58 yıllık Süper Lig tarihinde Kasımpaşa ile daha önce 25 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 16'sında sahadan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takımımız rakibine 3 kez kaybetmesinin yanı sıra 6 karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı. Kasımpaşa karşısında 25 karşılaşmada 50 gol atan Galatasaray, kalesinde gördüğü 22 gole engel olamadı. Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmada Podolski ve Bruma'nın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray, rakibiyle oynadığı son 5 maçın 4'ünden galibiyetle ayrılmıştı.

IGOR TUDOR: SÜPER LİG'DE 10.MAÇINA ÇIKIYOR
Süper Lig'de sezonun 21.haftasında Galatasaray'ın başına geçen Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü sıfatıyla 10. Süper Lig maçına hazırlanıyor. Jan Olde Riekerink'in yerine göreve gelen Hırvat teknik adam geride kalan 9 haftalık sekansta 4 galibiyet - 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle Galatasaray'a toplamda 13 puan kazandırabildi. Galatasaray bu maçlarda kalesinde 13 gol görürken, rakip fileleri 16 kez havalandırdı. Bu sekansta şampiyonluk yolundaki tüm rakipleriyle oynayan Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında evinde; Başakşehir ve Trabzonspor karşısında ise deplasmanda sahadan mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. 

LUKAS PODOLSKI: GERİ SAYIM BAŞLIYOR
Geçtiğimiz sezon başında Arsenal'den transfer edilen Lukas Podolski sarı-kırmızı forma altında son maçlarına çıkmaya hazırlanıyor. Gelecek sezon Japonya'nın Vissel Kobe takımında forma giyecek olan Alman yıldız, iki sezonluk Galatasaray macerasında Kasımpaşa karşısında 3 kez sahne alırken bu maçlarda 4 gole (3 gol, 1 asist) direkt etki ederek Galatasaray'ın hanesine 7 puan (2 galibiyet, 1 beraberlik) yazdırmasında başrol oynadı. Bu sezon ligde 21 maçta forma giyen Lukas Podolski bu karşılaşmalarda 7 gol - 4 asistlik performansıyla hücumda takımımıza önemli bir katkı sağladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0