STSL | Bugün daha yüksek sesle..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 yenen Galatasaray, sezonun 32. haftasında 2 sezondur yenemediği Osmanlıspor ile Türk Telekom Arena'da karşılaştı. Avrupa Kupalarına direkt katılım hakkını sağlayacak olan lig üçüncülüğünü elde etmek isteyen Galatasaray, rakibini Sneijder ve Sinan'ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve puanını 58'e yükseltti. Takımımız bu sonuçla ligde maç fazlasıyla üçüncülüğe yükseldi.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Ahmet, Semih, Linnes, Selçuk, Tolga, Sinan, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok onbiriyle başladı. Maçın ilk dakikalarında her iki takımın oyuncuları karşılıklı top kayıpları yaptı. İki tarafında pozisyon üretmekte zorlandığı karşılaşmada ilk tehlike 16.dakikada Sneijder'in kullandığı serbest vuruşla geldi. Sneijder'in vuruşu az farkla dışarı çıktı. Golün habercisi gibi olan bu pozisyonun ardından, 25.dakikada sağ kanattan kazanılan taç atışında topun başına geçen Sabri topu ceza sahası içine doğru gönderdi. Muhammed Bayır'ın kafa ile uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşünce ceza sahası yayı içinde topu takip eden Wesley Sneijder bekletmeden vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Sneijder'in bu enfes golüyle 1-0 öne geçtik. Karşılaşmanın 33.dakikasında orta alandan atılan uzun topa harketlenen Thievy Bifouma ceza sahası yayı önünde bu topu Pierre Webo'ya indirdi. Pozisyon devamında Pierre Webo'nun attığı gol ise ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Bu pozisyondan kısa süre sonra 35.dakikada takımımız Sinan Gümüş ile farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta Wesley Sneijder'den aldığı kısa pasla topla ilerleyen ve rakiplerini geçerek ceza sahası yayı içine kadar giren Sinan. ceza sahası yayı içinde sol ayağı ile sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturdu. İlk yarının sonunda 43.dakikada sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Sabri ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Eren Derdiyok, bu topa vuruşunu yaptı ancak bu top yan ağlarda kaldı. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımımız soyunma odasına 2-0 üstün girdi. 

Takımımız ikinci yarıya etkili başladı. 49.dakikada Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan kaleyi düşündü ve şutunu çekti ancak bu top kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın kontrolünde kaldı. 50.dakikada Sağ kanatta topla ilerleyen Tolga Ciğerci ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direğe yakın bölgede topa hareketlenen Eren Derdiyok'un kafa vuruşunu az farkla dışarı çıktı. 56. dakikada Bruma hızlı gelişen Galatasaray atağında, ikili mücadeleye girdiği Luiz Carlos'u yerde bırakınca, rakibi eksik yakaladığımı pozisyonu iyi kullanamadık. 58.dakikada Osmanlıspor farkı 1'e indirmeye çok yaklaştı ancak Muslera enfes kurtarışla izin vermedi. Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Badou Ndiaye çalımlarla ilerledi. Altıpas önünde sağ ayağı ile şutunu çekti ancak kaleci Fernando Muslera enfes kurtardı. 59.dakikada Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Sakatlanan Eren Derdiyok yerini Lukas Podolski'ye bıraktı. 4 dakika sonra takımımız ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Sinan Gümüş çıktı ve yerini Garry Rodrigues'e bıraktı. Bu bölümde iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı. 72.dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla birlikte ceza sahası içine giren Sabri Sarıoğlu, Tolga Ciğerci ile oynadı. Tolga Ciğerci altıpasın sağ çaprazından kaleye şutunu çekti ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü. Pozisyonun devamında savunmadan seken topu takip eden Lukas Podolski, penaltı noktasını gerisinden şutunu çekti ancak bu şut da savunmadan geri döndü. 79.dakikada ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Selçuk İnan, kaleye şutunu çekti. Selçuk'u etkili şutunu Zydrunas Karcemarskas kornere çeldi. Pozisyonun devamında sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder, ceza sahası içine ortasını gönderdi. Ön direkte topa hareketlenen Tolga Ciğerci kafa vuruşunu yaptı ancak bu top üst direkten döndü. Bu bölümde Türk Telekom Arena'daki yedi bin aslan stadı ''Dursun Özbek istifa sesleri'' ile inletti. 81.dakikada bu kez Osmanlıspor etkili geldi. Kaleyi cepheden gören nokta da kısa pasla topla buluşan Musa Çağıran kaleye uzaklardan şutunu gönderdi ancak Muslera bu topu iki hamlede kontrol etti. Maç son dakikasında Sabri Sarıoğlu'nun uzun pasıyla topla buluşan Garry Rodrigues topla birlikte sağ kanattan ceza sahası içine girdi. Rodrigues sağ çaprazdan kaleye sert bir şut çekti ancak bu top kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın kontrolünde kaldı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız Osmanlıspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 58'e yükseltti. 


75.dakikadan itibaren Türk Telekom Arena tek sesle inledi; Dursun Özbek istifa! Bağıran herkese teşekkür ediyoruz. İstenmiyorsunuz, sevilmiyorsunuz, durmayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0