STSL | Rakamların dilinden Bursaspor maçı..


Geçtiğimiz hafta ligde evinde oynadığı ve son dakika golüyle kaybettiği Fenerbahçe derbisinin ardından ligin 29.haftasında Bursa deplasmanında sahne alan Galatasaray rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 5-0'lık net galibiyetle ayrıldı. Portekizli hücum oyuncumuz Bruma'nın geceye damgasını vurduğu karşılaşmada öne çıkan istatistikler, dikkat çeken ayrıntılar ve notlar şu şekilde..

1) Galatasaray'ın devre arasında Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Ahmet Çalık sarı-kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

2.5) Timsah Arena'da Bursaspor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray yaklaşık 2.5 yıllık aranın ardından deplasmanda bu skoru elde etti. Takımımız en son 13 Aralık 2014'te Konyaspor'u deplasmanda aynı skorla mağlup etmişti.

5) Galatasaray'da dün akşam rakip kaleye en çok şut atan isim Bruma olurken, rakip kaleyi 5 kez yoklayan Portekizli kanat oyuncusu sadece 2 şutunda isabet bulabildi. Bruma bu şutlarının 4'ünde ceza sahası içinden şansını denerken, 1 şutunu ceza sahası dışından kullandı.

6) Ahmet Çalık dün akşam takım savunması adına Galatasaray'da öne çıkan isimdi. Genç stoper rakip hücumculara 6 kez geçit vermezken, ceza sahasından da 3 kez top uzaklaştırdı.

8) Armindo Bruma dün akşam rakipleri karşısında 10 kez çalım denemesinde bulundu ve bunların 8'sinde başarılı oldu. Bu girişim sayısı Portekizli oyuncu için sezonun en yüksek değeriydi.

9) Karşılaşmayı 2 asistle tamamlayan Wesley Sneijder, oynadığı son 10 maçın üçünde gol katkısı yapmış oldu. Ancak bu 3 maçta 1 gol, 8 asist yaparak tam 9 gole doğrudan katkı yapmış oldu.

10) Bruma kariyerinde ilk kez bir lig sezonunda çift haneli gol sayısına ulaştı. Galatasaray bu sezon ligde deplasmanlarda 20 gol attı; bu gollerin 11'inde  (8 gol, 3 asist) Bruma'nın katkısı bulunuyor.

11) Bursa deplasmanında galibiyetin mimarı olan Bruma, dün akşam rakipleriyle girdiği 11 ikili mücadelede galip ayrılırken, 5 mücadelede rakibine kaybetti. Bu rakam dün akşam için takımın en iyi performansı oldu.

16) Bursaspor'un hücum oyuncusu Pablo Martin Batalla dün akşam sahanın en çok top kaybı yapan isimlerinin başında geliyordu. Arjantinli oyuncu 16 hatalı pas tercihinde bulunurken, takım arkadaşı Harun Tekin kendisini 14 hatalı pas ile takip etti.

21) Bursa deplasmanında merkez santraforu olmadan mücadele eden Galatasaray'ın rakip ceza sahasına açtığı orta sayısı 21.

22) Galatasaray beş farklı kazandığı karşılaşmada rakip kaleye 22 şut atarken, bu şutların 8'inde isabet buldu. Igor Tudor'un öğrencileri rakip kaleyi 8 kez ceza sahası dışından yokladı.

%70) Bursa deplasmanında Galatasaray'ın topla oynama oranı %70 olurken, rakip yarı sahada pas isabeti %81.6 olarak dikkat çekti.

76) Galatasaray'da dün akşam en çok pas yapan isim 76 pas denemesi ile Ahmet Çalık olurken, genç stoperin bu girişimlerinde 71'i isabetli oldu. Ahmet Çalık'ı takip eden isim ise orta sahada görev yapan Selçuk İnan oldu. Tecrübeli oyuncu karşılaşmayı 71/72 pas denemesiyle (%99 isabet oranıyla) tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0