Avrupa Ligi | Östersunds'u yakından tanıyalım..

2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray, uzun bir aradan sonra ilk kez 2.öneleme turundan itibaren turnuvaya katılma mücadelesi verecek. Turnuva tarihinde 58bin katsayı puanı ile ikinci öneleme turundan kuralara katılan ilk takım olan Galatasaray'ın rakibi İsveç temsilcisi Östersunds oldu. Geçtiğimiz sezon İsveç Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak UEFA Avrupa Ligi'ne öneleme turundan katılan İsveç temsilcisini yakından tanıyalım..

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK: İSVEÇ KUPASI
Teknik direktörlüğünü 42 yaşındaki İngiliz teknik adam Graham Potter'ın yaptığı Östersunds geçtiğimiz sezon İsveç'te önemli bir başarıya imza atarak adını Avrupa'nın iki numaralı organizasyonuna yazdırmayı başardı. İsveç Kupası'nda eleme turunda Sollentuna'yı 2-0 geçen kırmızı-siyahlılar, tek maçlı lig statüsü üzerinden oynanılan grup aşamasında ise Varbergs (2-1), Nyköpings (5-1), Hammarby (1-0) karşısında aldığı 3 galibiyetle namağlup lider çıkmayı başardı. Çeyrek final turunda Trelleborgs (4-1), yarı finalde ise Hacken (3-1) karşısında sahadan galip ayrılan Östersunds tarihinde ilk kez İsveç Kupası'nda finale kalırken, final karşılaşmasında da Norrköping'i 4-1 geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı. 2016 yılında İsveç Ligi'nde oynadığı 30 maç sonunda 12 galibiyet - 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile topladığı 42 puanla normal sezonu 8.sırada tamamlayan Östersunds, bu maçlarda 44 gol atıp kalesinde 46 gol görmüştü.

2017: İSVEÇ LİGİ'NDE ÜÇÜNCÜ, HAZIR TAKIM
Kupada elde ettiği tarihi başarı sayesinde adını UEFA Avrupa Ligi öneleme turuna yazdıran İsveç temsilcisi, Nisan ayında başlayan Allsvenskan 2017'de ise başarılı bir grafik çiziyor. Geride kalan 12 maç sonunda 6 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 21 puanla 3.sırada yer alan Östersunds bu karşılaşmalarda 19 gol atarken, kalesinde de 14 gol gördü. U21 Avrupa Şampiyonası nedeniyle İsveç'te liglere 1 aylık ara verilirken, Östersunds takımı 3 Haziran 2017 tarihinde evinde ağırladığı Sundsvall karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken, ligdeki galibiyet serisini de 3 maça taşıdı. Nisan ayında sezonu açan Östersunds takımımızla oynayacağı eleme maçları öncesinde 3 Temmuz'da AIK ile deplasmanda, 9 Temmuz'da ise ligin 14.haftasında evinde Jönköpings ile karşılaşacak. 

Östersunds takımı maçlarını 2007 yılında yapılan 5.092 koltuk kapasiteli Jämtkraft Arena'da oynuyor. UEFA ve FIFA standartlarında olan stadyumun zemini ise suni çim olarak biliniyor.

TAKTİKSEL: ÇİFT MERKEZLİ 4-4-2
Kulüp tarihinde geçen sene tarihi bir başarıya imza atarak İsveç Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan ve UEFA Avrupa Ligi önelemelerine katılmaya hak kazanan Östersunds takımının sezon içerisindeki taktiksel dizilişi işe çift merkezli 4-4-2 formasyonu olduğunu görüyoruz ancak kulüp tarihinin en büyük başarısı olan İsveç Kupası'nda 3-4-3 formasyonunda şampiyonluğa uılaştıkları biliniyor. 23 kişilik oyuncu kadrosunun yaş ortalaması 25.7 olurken, takımda 7 yabancı oyuncunun bulunduğu takımda sadece 4 oyuncunun (Fouad Bachirou, Komor - Brwa Nouri, Irak - Saman Ghoddos ve Ken Sema, İsveç) milli takım tecrübesi bulunuyor. Takımın en tecrübeli ismi 31 yaşındaki stoper Bobo Sollander olurken, 30 yaşında 2 oyuncu (kaleci Aly Keita ve takım kaptanı Brwa Nouri) bulunuyor. İngiliz teknik adam Graham Potter'ın liglere ara verilmeden evvel oynanılan Sundsvall karşısında sahaya sürdüğü onbir ve oyun şablonu yukarıdaki görselde yer alıyor.

İsveç Ligi'nde bu sezon 12 hafta geride kalırken, rakip filelere 19 gol bırakan Östersunds adına takımın en golcü ismi 6 lig maçında 5 gol kaydeden 1992 doğumlu merkez orta saha oyuncusu Jamie Hopcutt oldu. Takımı hücumda taşıyan isim ise İsveç milli takımında da forma giyen Saman Ghoddos olarak öne çıkıyor. İran asıllı İsveç pasaportu bulunan Ghoddos bu sezon forma giydiği 11 lig maçında 3 gol - 5 asist gibi önemli bir rakamla takımını sırtladı. İsveç Kupası'nda tarihi başarıyı getiren isimlerin başında gelen Ghoddos, kupada oynadığı 7 maçta 7 gol - 2 asistlik performansıyla şampiyonluğun mimarı oldu. Forvet pozisyonunda oynayan 1.77'lik oyuncu, İsveç milli takımının 8 Ocak 2017 tarihinde Fildişi Sahilleri ile oynadığı hazırlık maçında 74. dkaikada Oscar Lewicki'nin yerine oyuna girerek ilk kez milli formayı giyerken; 12 Ocak 2017 tarihinde oynanılan Slovakya karşılaşmasında da Oscar Lewicki'nin yerine 60.dakikada oyuna girmiş ve karşılaşmanın son dakikasında attığı golle maçın skorunu (6-0) belirlemişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0