Igor Tudor: Galatasaray şampiyonluk için oynamalı..

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor dün akşam NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programına konuk oldu. Galatasaray'a geldiğinde yaşadığı sorunları anlatarak sözlerine başlayan Hırvat teknik adam, yeni sezon öncesinde planlarını ve transfer çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Üst düzey bir stoper, 15-20 gol atabilecek bir forvet almak istediklerini belirten Hırvat çalıştırıcı, takım içerisinde yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve karakterli bir kadro oluşturmak istediklerini belirtti. Igor Tudor'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

SOYUNMA ODASINDAKİ PROBLEMLER..
Galatasaray'a dışardan baktığımda gördüğüm sorunlar ile içerden baktığım sorunlar arasında fark olabiliyor. Fiziksel olarak takımın durumu iyi değildi, psikolojik sorunlar da vardı. Bu dönemde birçok şeyi gördüm ve öğrendim. Galatasaray gibi bir takımın son iki sezon içerisinde ligi 6. ve 8. bitirmesine rezillik diyebiliriz, bu kabul edilemez bir durum. Galatasaray gibi bir takımın camianın ve taraftarın da istediği gibi, şampiyon olması gerekiyor. Gelecek sezon için hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak ve bunun için çalışacağız.

Başkanım ve camiam bana destek oldu, 5-6 maç sonra sonuçlar istediğimiz gibi gelmediğinde destek önemlidir. Yeni hoca geldiğinde değişiklikler beklenir, ilk başta sonuçlar beklediğim gibi değildi. Yaptığımız taktiksel değişikliklerin amacı savunmayı düzeltmekti, kötü futbol da oynamadık ama alınan sonuçların yanı sıra şans bizimle değildi ve tam olarak istediğimiz sonuçları alamadık.

ANTRENMAN TEMPOSU VE SAKATLIKLAR..
Oyuncularım antrenmanlarda hep hazır gözüktüler, ilk başlarda rakipten daha az koşan bir takım vardı. Yeni hoca kendinden bir şey takıma koymak ister, çünkü benim futbola bakış açımla Galatasaray'ın oynadığı futbol farklıydı. Antrenman tempoma doktorlar itiraz etti, oyuncular buna hazır değil dedi, ben halbuki gerçek antrenmanlarımın %60'ını yaptırıyordum. Doktorlardan "oyuncular bu kadar antrenmana hazır değil" uyarısı aldım. Oyuncularım ilk başta antrenmanlarda fiziksel ve mental olarak zorlandılar. Ama acı çekmezseniz bazı şeyleri başaramazsınız. Bu antrenmanlardan sonra soyunma odasında bir çok oyuncunun rahatsız olduğunu gördüm. Bu dönemde yaşadıklarımdan kitap bile yazabilirim.

Tam kadro değil ama Pazartesi antrenmanlara başladık, diğer arkadaşlarımız da yakında katılacak. Çok yakında da resmi bir mücadelemiz olacak. Bu mücadeleye en iyi şekilde hazırlanacağız, bu maçlar için çok taze ve hazır olmak gerekiyor. Biz bu maçları hazırlık maçı gibi kullanacağız, sonradan aramıza katılacak arkadaşlarımız için de zekice davranmalıyız.

Yediğimiz goller kabul edilebilir seviyede değil, uzun bir takım değiliz bu da duran toplarda sorun yaratıyor. Takım çok gol yediği zaman, maçları kazanmak zordur. Dörtlü defansın hata yapıyorsa kazanmazsın, bunun için çok çalıştık. Özellikle son maçlarda defans konusunda çok geliştiğimizi görebilirsiniz. Savunmada biraz kalite eksiğimiz de olabilir.

WESLEY SNEIJDER VE TRANSFER ÇALIŞMALARI
Sneijder, bana hep yardımcı oldu, futbolda her zaman tam antrenman yaptırmak istedim. İnsanoğlunun en büyük özelliği her şeye adapte olabilmesi, ben de bu sebeple hep antrenman tempomu yüksek tutmak istedim. Hafta boyunca iyi antrenman yapmazsanız pazar günü maçta iyi oynayamazsınız. Sneijder'in 1 yıl daha sözleşmesi var. Son dönemde menajeri birçok kez kulübümüzle konuştu. Galatasaray için en iyi ne olacaksa hep beraber bir karar alacağız. Belhanda, çalışkan ve iyi bir mentalitesi var. Eğer Galatasaray'a gelirse takımımız için çok önemli bir oyuncu olacaktır. İyi oyuncuları [Wesley Sneijder ve Younes Belhanda] birarada oynatabilirsin.

Kaç transfer yapılacağıyla ilgili sayı veremem. Televizyonda konuşulan isimler var, birkaçı doğru ancak transfer konusu bir çok etkene bağlı olan bir durum. Özellikle maddi anlamda çok etken var. Kesinlikle yeni bir takım kurmak istiyoruz. Tempolu, dinamik bir takım istiyoruz. Birçok pozisyona transfer düşünüyoruz. Sistemimiz geride 4'lü defans, geri kalanı ise oyuncu kalitemize göre oluşturacağız. Bir tane üst düzey stoper istiyoruz ve çok kaliteli bir forvet istiyoruz. 15-20 tane gol atan forvet almalıyız. Yasin ve Bruma tamam ama forvetlerimiz daha çok gol atmalılar. Şampiyon olmak için herkesin katkı vermesi gerekiyor. Biz taraftarlarımızı iyi bir takım kurarak stada çekeceğiz, kimse merak etmesin taraftarlarımız stadı dolduracaklar.

 Arda Turan, bildiğim kadarıyla Barcelona ile devam etmek istiyor ama Galatasaray'a gelirse bu bir rüya olur gelmesini çok isterim.

Bu ligden oyuncu alabilecek olsam, Atiba, Kjaer ve Cengiz Ünder'i isterim. Türkiye Ligi'nde kaliteli futbolcular var ve söylemek gerekirse zor bir lig. Fenerbahçe bu sezon Aykut Kocaman ile yeni bir yapılanmaya gitti, Beşiktaş ve Başakşehir geçen sezon başarılıydılar zaten, bunu bu sezonda da devam ettireceklerdir.
SABRİ SARIOĞLU VE GİDECEK İSİMLER HAKKINDA..
Sabri Sarıoğlu'nu çok seviyorum kendisi iyi bir insan ama futbolda bu tip ayrılıklar var. Futbolda duygularla işi karıştırmamak lazım. Yeni bir takım yapıyoruz, yeni bir enerji, yeni bir kadro kuruyoruz çünkü buna ihtiyacımız var. Ben ve kulüp bu konuda hem fikiriz. Kolay olmayan kararlar almamız gerekiyor, sempatik olmayabiliriz.

Bizim odaklandığımız ve önem verdiğimiz noktalardan bir tanesi, yeni gelecek olan oyuncuların karakteri ve iş etiği. Ondan sonra kalitesine, yeteneklerine bakıyoruz. Çünkü bireysel olarak oynayacak oyunculardan ziyade takım için oynayacak oyuncular istiyoruz. Bruma'yı çok seviyorum, çok kaliteli ve genç bir oyuncu. Eğer bir oyuncu genç ise bazı şeylerini görmezden gelebilirsiniz ancak soyunma odasında 20 tane oyuncu var. Bruma'nın dışında 19 oyuncu daha var ve yaptıklarına karşılık olarak nasıl tepki vereceksiniz diye size bakıyor. Her gün, her dakika, her saniye.. Bazen bir gözünüzü kapatmanız gerekebilir ama takımı korumanız gerekiyor, diğer oyuncuları korumanız gerekiyor. Politik olmanız gerekiyor ancak öncelikle kendiniz olmanız lazım, inandıklarınıza sahip çıkmanız lazım. Kimse, hiç bir oyuncu takımın üstüne geçemez. Ben futbolculuk hayatımda Ibrahimovic ile birlikte oynadım mesela, oyunculuk ve antrenörlük kariyerimde bir çok şey gördüm ancak Bruma'nın yaptıklarını hiç görmedim. Biraz belki eğitimle de alakalı olabilir, bazen limitleri aşıyordu. Çok fazla olarak bu konuya girmek istemiyorum, soyunma odasında yaşananların orada kalması benim için fazlasıyla hassas bir konu. Soyunma odası çok duygusal bir yer, bir anda her şeyi bozabilirsiniz.

Hakan Balta için bir şey demek istiyorum çok yakında hepsi netleşecek hepiniz göreceksiniz. Farklı bir takım olacak yönetimle uyumlu çalışıyoruz, ilk günden beri centilmen bir kulüpte olduğumu hissediyorum.

ANTRENÖR KARAKTERİ HAKKINDA..
Bence İtalyan hocalar en iyi hocalar, çok büyük bir farklılık var, taktik ve fizik olarak çok üstünler yüksek bir futbol kültürleri var. Özellikle Lippi'yi çok beğeniyorum. Fakat kimi örnek alırsanız alın önemli olan sizin yorumunuz ve takımınızın bunu sahaya nasıl yansıttığı diyebilirim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0