Bafetimbi Gomis resmen Galatasaray'da!

Sportif anlamda başarısızlıkla tamamladığımız son iki sezonun ardından, bu sezon şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Galatasaray'da transfer döneminin ilk imzası geldi. Geçtiğimiz sezon Marsilya'da kiralık olarak forma giyen 32 yaşındaki Bafetimbi Gomis'i renklerine bağlayan takımımız, yıldız oyuncunun bonservisi için Swansea kulübüne 2.5 milyon euro öderken; Fransız golcüye de yıllık 3.3 milyon euro ödeyecek. Fransız golcüye ayrıca toplamda 2.5 milyon euro imza parası ödeneceği açıklandı.

6 Ağustos 1985 tarihinde Fransa'nın banliyö bölgelerinden birisi olan La Seyne-sur-Mer yada diğer adıyla La Seyne'de dünyaya gelen Bafetimbi Gomis'in ailesinin kökenleri Senegal'e dayanıyor. Senegal asıllı Fransız oyuncunun futbol topuyla tanışması pek geç olmasa da, doğup büyüdüğü bölgede faaliyet gösteren Sporting Toulon takımının çatısı altında 1994-2000 yılları arasında yeteneklerini sergiledi. Fransa'nın en iyi altyapı akademilerinden birisine sahip olan Saint-Etienne'in yetenek avcıları tarafından farkedildiğinde ise 15 yaşındaydı. Gomis kendi jenerasyonun en iyi isimlerinden birisi olarak gösterilirken, 17 yaşında Fransa'nın ulusal futbol merkezi ve akademisi olarak bilinen Clairefontaine'da boy gösterdi.

Kariyerinin ilk profesyonel kontratını 2002 yılında Saint-Etienne kulübüyle yapan Gomis, her ne kadar 2005 yılının ikinci yarısında Troyes takımına kiralansa da 2009 yazına kadar yeşil-beyazlı takımda kaldı. Saint-Etienne forması altında 160 maçta 49 gol - 17 asist; yarım sezon kiralandığı Troyes takımında 13 maçta 6 gol kaydeden Gomis'in bir sonraki durağı Fransız devi Olimpik Lyon oldu. Lyon forması altında 244 maçta 95 gol - 21 asist kaydeden Gomis, takvim yaprakları 2014 yılını gösterdiğinde Premier Lig ekiplerinden Swansea City ile sözleşme imzaladı. Fransız golcü kariyerinde ilk kez Fransa dışına çıkarken 71 maçta 17 gol - 3 asistlik performansı nedeniyle eleştirilerin odak noktasında kaldı. Gomis geride bıraktığımız 2016-17 sezonunda tekrardan Fransa'ya döndü ve Marsilya forması altında 34 maçta 21 gol - 4 asist gibi etkili bir performansa imza atmayı başardı. Yaklaşık 15 sezonluk profesyonel futbol kariyerinde kulüp takımlarında 522 maça çıkan Bafe Gomis, bu karşılaşmalarda 188 gol - 45 asist performansıyla oynadı. Gomis oynadığı takımlarda (Lyon ve Saint-Etienne) Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübeleri de edindi. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 26 maça çıkan Gomis bu karşılaşmalarda 12 kez fileleri havalandırırken, UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda da 22 maçta 9 gol kaydetti.

Kariyeri boyunca pek fazla maç kaçırmayan ve hatta Swansea'de yaşadığı arka adalesinin yırtılmasının dışında uzun süreli sakatlığı hiç olmayan Bafetimbi Gomis, vasovagal senkop hastası.. Aşırı stres durumlarında ani kalp ritmi dengesizliği nedeniyle tansiyonu oynuyor ve beyne kısa süreli olarak kan gitmeyince bayılıyor. Fransız golcü daha önce milli takım kampında antrenman sırasında baygınlık geçirerek yerde kalırken, son olarak 2014-15 sezonunda Premier Lig'in 27.haftasında Swansea'nın evinde oynadığı Tottenham mücadelesinin 7.dakikasında yerde kalarak futbolseverlere korku dolu dakikalar yaşatmıştı. 

FCN Blog ekibi olarak Bafetimbi Gomis'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0