Eurobasket Women | Çeyrek finalde rakip Yunanistan..

Eurobasket Women B Grubunu 3/3 yaparak lider tamamlayan ve ikinci tur maçı oynamadan çeyrek final biletini kapan milli takımımızın rakibi, ikinci tur maçında Rusya'yı 62-58 mağlup eden Yunanistan oldu. Perşembe günü saat 17:00'de başlayacak maçta kazanan taraf, Fransa-Slovakya eşleşmesinin galibiyle finale çıkmak için mücadele edecek.

Rusya karşısında sürpriz bir galibiyete imza atarak çeyrek finale kalan Yunanistan, grup aşamasında yer aldığı C Grubu'nda Fransa, Sırbistan ve Slovenya ile karşılaştı. Gruplarda tek galibiyetini de "sürpriz" olarak nitelendirebileceğimiz Sırbistan karşısında alan komşumuz, Slovenya ve Fransa'ya boyun eğerek ikinci turda Rusya'nın rakibi olmuştu. 

Oynadığı 4 maçta 2 galibiyet alan Yunanistan'ın en önemli oyuncusu Evanthia Maltsi'nin yanısıra Styliani Kaltsidou ve Artemis Spanou takımın skor yükünü çeken oyuncular olurken Angeliki Nikolopoulou da topu paylaşma ve asist üretme aksiyonlarında takımın en büyük yardımcısı oldu. Kısa oyuncularının skorer kimliğiyle yaşama tutunan Yunanistan'ın pota altında etkili bir ismin yokluğu, yarın onlar adına baş ağrıtan bir faktör olması muhtemel zira karşılarında deyim yerindeyse bir dozer bulacaklar: Quanitra Holingsvorth. 

Türkiye-Yunanistan maçının sonucunu belirleyecek birçok parametre analiz edilebilir ancak 3 tane çok önemli parametre oluşturabiliriz. Bunların birincisi, hangi takımın guardlarının oyunu dikte edebileceği. Angelika Nikolopoulou-Evanthia Maltsi ikilisinin karşısında belki de bu turnuvada şu ana kadar görebilecekleri en tecrübeli ikili olacak: Işıl Alben-Birsel Vardarlı ikilisi. Açık konuşmak gerekirse milli takımımızın yapacabileceği savunma potansiyeli, Yunanistan'ın savunma potansiyelinden daha yüksek. Oyunun savunma yönünde Yunanistan'ın pas bağlantısını kesmek işimizi kolaylaştıracak zira Kaltsidou ve Maltsi haricinde kendi skorunu üretebilecek bir oyuncuya sahip değiller, bu iki oyuncuya üçüncü bir skorer bulmaları zor gözüküyor. Oyunun hücum yönüne gelirsek, topu yönlendiren iki elit guarda sahip olan milli takımımız, Quanitra'nın pota altındaki varlığıyla da hücum varyasyonu oluşturabilir. Işıl ve Birsel'in asistleriyle birlikte bulacağı 20 veya 25 civarı skor, oyunu da tabelayı da lehimize çevirecek en önemli faktör.

İkinci parametrede pota altı eşleşmesi bulunuyor. Bu eşleşmede ağır basan taraf, Quanitra'nın varlığıyla Türkiye. İtalya maçında pota altını domine eden Quanitra'nın Yunanistan maçında da benzer bir performans sergilemesi muhtemel, faul problemine girmediği takdirde. Turnuva boyunca gördük ki özellikle perdelemelerde ve pozisyon almada çok kolay hücum fauller çıkabiliyor, Quanitra'nın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. 

Üçüncü parametre ribaundlar. Burada biraz milli takımımızın forvetlerinin işlevine de değinmek gerekiyor zira oyunun skor yönünde takımın en önemli kozu olamasalar da ribaundlarda özellikle de hücum ribaundlarında milli takımımızın sisteminde çok önemli yer tutuyorlar. Bunda Tuğçe ve Bahar gibi iki 4 numara orjinli oyuncuyu kullanmamızın da büyük payı var, Ekrem Memnun'un bu turnuvada Bahar ve Tuğçe ikilisinden beklediği katkıyı aldığını düşünüyorum bu doğrultuda. Quanitra'nın da beklenen çizgide oynayacağını düşünürsek, ibre bu konuda da Türkiye'yi gösteriyor. 

Kazananın yarı finale çıkacağı Türkiye-Yunanistan eşleşmesinde ağır basan taraf milli takımımız olsa da, Yunanistan'ın da ciddi bir rakip olduğunu unutmamak gerekir. Turnuvada aldıkları 2 galibiyet de kendilerinden daha üstün rakiplere karşıydı. Adım adım madalyaya ve Dünya Şampiyonası'na direkt katılım vizesine gitmek mümkün, yeter ki bizi buraya getiren kimliğimizden vazgeçmeyelim. Başarılar Potanın Perileri..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0