Gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılıyoruz!

Süper Lig'de geride kalan 34 maç sonunda 64 puan toplayarak dördüncü sırada sezonu noktalayan Galatasaray, gelecek sezon Avrupa'nın iki numaralı futbol organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. 

Statü gereğince UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci öneleme turundan katılacak olan Galatasaray, gruplara kalmak için 3 eleme turu oynayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına kalmak için 3 eleme turu oynayacak olan Galatasaray, tüm kuralarda seri başı olarak yer alırken; takımımız grup aşamasına kalması halinde de grup kuralarına 1.torbadan katılacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar 19 Haziran'da çekilecek ve Galatasaray'ın rakibi belli olacak. Birinci öneleme turundan gelecek olan 48 takımın yanı sıra ikinci öneleme turunda yer alan 48 takım bir üst tur olan 3.öneleme turuna katılabilmek için 13 ve 20 Temmuz tarihlerinde kozlarını paylaşacak. Galatasaray bu turda rakibini ekarte etmesi halinde adını üçüncü öneleme turuna yazdıracak ve buradaki rakibi de 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan kura çekiminde belli olacak. Üçüncü öneleme turu maçları ise 27 Temmuz - 3 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Kuralara seri başı olarak katılacak olan Galatasaray, üçüncü ön eleme turundan da galibiyetle ayrılması halinde adını play-off turuna yazdıracak. 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli olacak olan takımımız, grup aşamasına kalmak için 17 ve 24 Ağustos tarihlerinde oynanacak karşılaşmalar sonrasında rakibine üstünlük kurması gerekecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0