*Grazie di tutto Centoni!

3 sezon önce transfer değerlendirmesi yazısını yazdığım sıra Nadia Centoni'ye geldiğinde yorumumu şu iki cümle ile kapatmıştım; Centoni'nin takıma katacağı tecrübe ve katkıdan zerre şüphemiz yok. Bence çok değerli bir transfer. 

Bugün Nadia sosyal hesabından takıma veda ettiğini açıkladığında ise geçen üç yılın memnuniyetini şöyle dile getiriyordu; "Bu muhteşem üç yıl için herkese çok teşekkür ederim. Istanbul'da oynamak rüya gibiydi ve bunu birlikte başardık."

Galatasaray kadın voleybol şubesnin çok eski tarihlerini iyi bilmemekle beraber, son 10 yılda Galatasaray voleybol takımları bu denli profesyonel, bu denli hırslı, bu denli kaliteli bir başka sporcu daha görmüş müdür bilmiyorum. Hatta ve hatta ben bunu bütün Galatasaray Kulübü sporcuları ile de kıyaslayabilirim. Son 15-20 yılda kulübe gelmiş en saygı değer karakterleri sayacak olsak; Nadia ilk 10'da yer alır diye düşünüyorum.

İtalyan pasör çaprazı, kulüpte geçirdiği üç yılda takıma hem saha içinde hem de saha dışında çok şey kattı. Saha içinde ruhunu ortaya koymaktan hiçbir şekilde çekinmeyen Nadia, bu bağlamda Galatasaray'a yakışan bir oyuncu olmayı daha ilk maçlardan kazandı. Saha dışında ise gerek genç oyunculara örnek olması, gerek mizahi tavrı, gerekse kadro kimyasının tutması konusunda Nihan Güneyligil ile beraber önemli bir rol oynadığı aşikar.

Centoni kadroda iken oynadığımız bir CEV Cup finali var ki, o finalin baş mimarıdır kendisi. Yine bu sezon lig finaline çıkmamızda emekleri yadsınamaz. Gelecek sezon içinse yönetim bütçeyi artırıp, kadroyu kuvvetlendirme yoluna gitti. Pasör çaprazı olarak da Neslihan Demir transfer edildi. Nadia'nın takımda kalmasını belki bu sezon her şeyden çok isterdim, çünkü kendisi Galatasaray'ı benimsemişti. Bu arma ile bağdaştırdığım nadir oyunculardan olmuştu, hem de 3 yıl gibi bir sürede. Fakat ayrılık vakti geldi. 

Benim için oldukça değerli bir yeri var Nadia'nın, hep de öyle kalacak. Kendisine bu armaya sunduğu bu güzel oyun ve karakterden ötürü teşekkür etmek isterim. Kendisinden eminim herkes çok şeyler öğrenmiştir. Büyük profesyonel Nadia, yolun açık olsun!

*Grazie di tutto = Her şey için teşekkürler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0